Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a párotok rosszul bánik veletek, tiszteletlen,
szakítotok?
Még nem volt ilyenben részem, szerencsére a párom társként kezel, nem lábtörlőként.
De persze, szakítanék.
2023. febr. 18. 09:44
Attól függ, hogy szándékosan vagy véletlenül. Előbbi esetben szakítok, sose lesz jobb. Utóbbi esetben tisztázom, hogy mivel bántott meg. Ha nem változtat, akkor szakítok.
Túl rövid az élet, hogy évekig legyek boldogtalan.
2023. febr. 18. 09:46
3/29 A kérdező kommentje:
Érdekesnek találom, hogy még soha nem volt részed ilyenben, az emberek érzelmi intelligenciáját és érettségi szintjét tekintve. Szinte kizárt szerintem, hogy valaki ne találkozott volna érzelmi zsaroló, kettős mércét alkalmazó vagy nem egyenrangú kapcsolatokat működtető, érzelmileg éretlen emberrel. Ha eddig sikeresen megkímélted magad ezektől, valamit nagyon ügyesen csinálsz, felnézek rád.
4/29 A kérdező kommentje:
2: a felismerés vagy a döntésre rászánás mennyi idő neked? Mennyi idő alatt ismered föl, hogy véletlen vagy szándékos volt? Ugye ha véletlen, ezt is egy kérdéssel derítheted ki: figyi, véletlenül tiportál belém? Ha igen, kérj bocsánatot és semmi baj. Valahogy így, gondolom. Ha ezt többször ismétli (2x? 3x? 5x? Neked hol a határ?), akkor szándékos volt--->kihajítod. Így?
Köszi! Igen, a páromnak kiemelkedően jó EQ-ja (meg IQ-ja) van. Egyébként ő az első, mindenkit visszautasítottam, akivel nem láttam, hogy reális egy egészséges kapcsolat hosszútávú fenntartása. Erre 20 éves koromban került sor. Egyetemi szakkollégiumban találkoztunk, ami talán szűr valamennyit, bár persze nem teljesen.
Találkoztam manipulatív, nem egyenlőséget valló emberekkel, de visszautasítottam őket.
2023. febr. 18. 09:52
Leülteném, elmondanám neki, hogy mi zavar, és hogy vagy változtat ezeken vagy szakítasz. Sokan nem érzik a dolgok súlyát addig amig nem érzik reálisan annak az esélyét hogy elveszíthetik a másikat. Szerintem addig menthető egy kapcsolat amíg a szeretet még megvan. Kérdezd meg miért viselkedett így veled, lehet hogy valamikor te is rosszul csináltál valami, vagy sérelmeker okoztál neki és ezért volt ilyen. De mondom, ha még szeretitek egymást biztosan menthető, de nyilván melós lesz a dolog.
2023. febr. 18. 09:52
Nyilván. Hamar.
Hát vannak akik kiszolgáltatott helyzetben vagyok, illetve rossz családi mintájuk van, sokan - ezért nem mennek el....
2023. febr. 18. 09:58
8/29 A kérdező kommentje:
Az is nagyon nagy dolog, hogy "mindenkit visszautasítottál, aki". Te tényleg nagyon ügyes vagy, én számtalan alkalommal voltam megalkuvó, ezek szerint te már az első lépésnél föl is ismerted, mivel állsz szemben és nemet mondani is volt erőd. Nem ismerek ilyen embert, aki ezt így csinálná. Ha munkahelyen találkozol hasonló viselkedéssel, kilépsz egyből?
9/29 A kérdező kommentje:
7-es, nem ismerek olyan embert, akinek jó családi mintái lennének, te igen? Hogy válogatod a környezeted ilyen ügyesen? Én egy egészséges embert se ismerek, magamat is beleértve természetesen.
A 4. válaszban megfogalmazott kérdésedre, hogy vajon hol a határ nos az érdekes kérdés. Mindenki csinál butaságot olykor olykor, ha két ember együtt van ez elkerülehetetlen. Ilyenkor érdemes akkor tisztázni hogy miért tette, és lehet hogy kiderül hogy sosem akart rosszat, csak valami mindig volt a háttérben, amiért így viselkedett. Egyébként szerintem ha ugyan arról a problémárol van szó, pl. hülye példa, de széthagyja a szennyesét, akkor rá kell vezetni, hogy addig nem lesz kimosva a ruhája amíg nem szedi össze, hidd el, rögtön megoldja majd.
2023. febr. 18. 10:01
Kapcsolódó kérdések: