Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Eljátszottam a barátnőm bizalmát. Hogyan nyerjem vissza?
#9 Ez oké, de akkor a lánynak nem játszmáznia kellene, hanem határozottan lezárni a kapcsolatot.
Sokféleképpen lehet kezelni az ex kérdést. Nagyon fontos, hogy a párok el tudják fogadni, ahogy a másik kezeli az exeket. Akkor is, ha esetleg nem ért vele egyet. Ha meg nagyon nem fér össze a te értékrendeddel, ahogy a párod az exekkel viselkedik, akkor még mindig lehet szakítani. Pontosan erre való az együtt járás időszaka, hogy kiderülhessen, mennyire tudják kezelni a felek az értékrendbeli különbségeket.
12.
Szerintem az, hogy valaki ilyet megőriz egy emlékesládában, nem feltétlen él a múltban. Ilyen elven mindent ami régi semmisítsünk meg. Képet a szüleinkről, gyerekkori emléktárgyakat, meg úgy mindent, mert "az a múltban élés!". Nézegetni exekről képeket nem kell, de azért néha nem rossz dolog átnézni az emlékesdobozt. Szigorúan egyedül, mert az a te személyes múltad, senkinek semmi köze hozzá.
Más képébe tolni pedig valóban undorító.
Azért mielőtt szét lenne oltva itt a csaj, ki kéne deríteni, pontosan mi a baja az exekkel.
Nekem is van bajom velük. Úgy általánosságban az exekkel. Én nem egyszer tapasztaltam azt, hogy úgy jött össze velem valaki, hogy "mert az exem már nem akar velem lenni és most jött valaki aki akar", vagy "szeretem még mindig az exemet, de jó lenne már elfelejteni végre, úgyhogy elkezdek ismerkedni". Az ilyeneknek az lett a vége, hogy megcsaltak velük, újra összejöttek, de ha nem, az a lány miatt volt, az exem össze akart volna. Úgyhogy ez a rossz tapasztalat része. Lehet neki is van ilyen.
A másik, hogy nála alap, hogy törölve és tiltva vannak. Nekem is. Oké nem töröltem mindenkit az ismerősök közül, meg nem mind van letiltva, de én igenis törlöm az üzeneteket, mert mindig azt csináltam, hogy visszaolvasgattam és így több hónappal meghosszabbítottam a továbblépést. Nem akarja a párod, hogy te is visszaolvasgasd, nosztalgiázz, képeket lájkolgass, írogassatok egymásnak. Ez jogos elvárás egyébként. Én nem kértem, hogy töröljön beszélgetést egyik barátomtól sem, de olyan volt, hogy a kiemelt képei között volt 3 közös az exével (ami később kiderült, hogy szakítás UTÁN tette ki). Megkértem, hogy légyszi ne legyen már ott, velem vagy, rólam nem posztolsz, de róla fent van minden, rosszul esik, mindenki aki rátéved a profilodra azt hiszi, még együtt vagytok. Azt mondta, hogy nem törli, mert "az olyan, mintha kitörölném a múltat". Később kiderült, hogy csal vele :)
Az ex mint fogalom azért rossz, azért félelmetes, mert ő már megelőzött. Kivel nem volt még olyan soha, hogy szakítás után nem sokkal lett párja és még úgy gondolta, ha az ex újra akarná kezdeni, menne is vissza hozzá? Szerintem majdnem mindenki. Összejössz valakivel, együtt vagytok 2 hete, akkor te nem tudod megadni neki mindazt, amit az exe akivel évekig volt együtt adott. Időbe telik és lehet sosem fog jobban szeretni. Lehet az ex a nagy ő. Meg az, hogy oka van annak, hogy szakítottatok... Az az ok meddig is tart? Még aznap. Aztán mivel hozzá voltál szokva, akár csak egy droghoz, másnap hiányozni kezd, elvonási tüneteid vannak és csak vele akarsz lenni. Aztán tovább lépsz, a rossz része full ki is esett, csak a jóra emlékszel. Újra felbukkan. Beszéltek. Hmm mi is volt olyan rossz, miért szakítottunk? Már nem emlékszem... Na ugye...
Az meg hülye duma, hogy a múlt az életünk része és ne akarjuk kitörölni. Hát egyrészt nem mindenki jó kapcsolatból lépett ki, én nem akarok emlékezni a toxikus exeimre. Másrészt meg azzal hogy tudnád kitörölni, ha képeket és beszélgetéseket törölsz?! Akkor hirtelen meg nem történtté tetted? Vagy neked kötelező újra és újra megnézni a közös képeket meg visszaolvasni a beszélgetéseket, különben elfelejted, hogy jártál vele? Az elég ciki, fordulj orvoshoz, mert ritka rossz a memóriád.
Pluszban meg hozzátenném, hogy akivel jelenleg vagy, ő életed szerelme? Jobban szereted, mint eddig bárkit? Vele akarod leélni az életed? Igen? Akkor meg miért bántod? Fontos neki valami, rosszul érzi magát miatta, de neked fontosabb az exed emléke, ezért ragaszkodsz ahhoz, hogy megtartsd a képeket meg a beszélgetéseket? Ezek szerint az exedet szeretted jobban, a mostani érzései nem érdekelnek. Egy kapcsolat nem arról szól, hogy mindent úgy csinálunk, ahogy nekünk jó és a másik fogadja el. Kompromisszum. Kommunikáció. Szerintem ha neked nem fontos egyik exed sem és szerelmes vagy a barátnődbe töröld a beszélgetéseket. Ez kis dolog neked és nagy dolog neki. Ő is biztos sok mindent tesz meg érted, amihez alapból nincs kedve.
Ha meg önbizalom hiányos, akkor támogasd. Anyagilag is, pszichológus felét fizesd ki. Dicsérd sokat. Beszélgessetek. Tedd félre az egódat és ha igazán szereted segíts neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!