Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan vegyem rá magam, hogy több házimunkát csináljak, mint a barátom?
Úgy nőttem fel, hogy anyukám minden házimunkát megcsinált, apum meg szinte mindent fizetett. Anyukám könnyű fizikai munkát végez 8 órában, van, hogy hétvégén is, apukám hétfőtől péntekig szellemi munkát, 8-9-10 órában mikor hogy neki ez nem fix. Háromszor annyit keres, mint anyum.
Amikor már ilyen huszonéves voltam engem nagyon idegesített ez a felállás és párszor vitatkoztam is velük. Ők meg azzal vágtak vissza, hogy egy jól kereső férfi nem csinál házimunkát és kész, csak ha meleg (???), találhatok olyat akivel megosztjuk de az szarul fog keresni, de ne így álljak hozzá mert magányos leszek.
Barátommal egy éve vagyunk együtt, együtt élünk. Én dolgotom hétfőtől péntekig 8 órában irodai munkát, ő még egyetemre jár, nem dolgozik, támogatják. Vizsgaidőszakban húzós, de szorgalmiban sok ideje van. Amikor összeköltöztünk rendetlenebb volt meg kevesebb házimunkát csinált, szóltam neki és javított ezen. Van, amit mindig ő csinál, van, amit mindig én, meg vannak közösek. De legtöbbször így is én szoktam, de gondolom én mint nő jobban látom, hogy mit kéne csinálni meg nagyobb igényem is van a rendre meg a tisztaságra. De nagyon bánt amit a szüleim mondtak nekem többször is és félek, hogy erre a sorsra jutok én is, hogy nekem kell mindent csinálni. Nagyon megmaradt bennem. Plusz a barátom már mondta többször, hogy számára szeretet kifejezés az, ha pl én megcsinálom neki a vacsorát, vagy kávét, én meg ha megkér ilyenekre miközben épp nagyon nincs kedvem megmozdulni mindig mondom, hogy magának is meg tudja csinálni. De most félretéve a háztartást nagyon sok mindent megtesz értem, támaszt nyújt, segít, boldoggá tesz, visz randizni stb. Anyagilag is kicsit többet ad bele de nem ő tart el, albit felezzük kaját is. Úgyhogy úgy gondolom, hogy mivel ő ennyire jó hozzám, neki meg jól esnek ilyenek hogy kávét csinálok neki vagy én vállalom el a mosogatást akkor szeretnék is ráállni erre, csak bennem van egy rossz érzés ilyenkor amiatt, amit az elején írtam.
Meg itt gyakorin is általában a két véglet van ebben a témában.
1.: Ne legyél csicska 50-50 legyen egy igazi férfi kiveszi a részét.
2.: Egy férfi ne asszonykodjon igenis szolgáld ki, főleg ha jobban is keres akkor neked ez a dolgod.
Tanácsok?
Utolsóval egyet értek.
Nem annak kellene döntőnek lennie, hogy ki mennyit keres, hanem hogy kinek van rá több ideje.
A parod egy gyoker. Szoval o akkor szeret, ha neked szar, mert nincs szabadidod magadra. Nyugodtan emelje fel a segget es csinalja meg maganak amit akar.
Nyilvan en is szoktam a paromnak szendvicset, kavet, akarmit csinalni ha megker es nem is szamolgatom, hogy hoppa, a heten en mar haromszor csinaltam neked, te viszont csak egyszer nekem, ugyhogy most nem csinalok neked, amig be nem hozod, de erzesre kb megvan a fele-fele mindenben.
En most itthonrol dolgozom, a fozest meg a mosogatast tobbnyire intezem, de ennyi. Parom melo elott el szokott pakolgatni, elrakja a tiszta edenyeket, ha van teregetve szaraz ruha, akkor azt. A tobbi hazimunka igy is hetvegere marad, amikor egyutt megcsinaljuk. Meg hetvegen a parom foz.
" Van, amit mindig ő csinál, van, amit mindig én, meg vannak közösek.De nagyon bánt amit a szüleim mondtak nekem többször is és félek, hogy erre a sorsra jutok én is, hogy nekem kell mindent csinálni. Nagyon megmaradt bennem. Plusz a barátom már mondta többször, hogy számára szeretet kifejezés az, ha pl én megcsinálom neki a vacsorát, vagy kávét, én meg ha megkér ilyenekre miközben épp nagyon nincs kedvem megmozdulni mindig mondom, hogy magának is meg tudja csinálni. De most félretéve a háztartást nagyon sok mindent megtesz értem, támaszt nyújt, segít, boldoggá tesz, visz randizni stb."
Élsz mint Marci a hevesen, de neked ez nem jó a szüleid miatt.
Nem benne van a hiba hanem benned! Menj pszichológushoz! Viccen kívül. Ha nem veszed észre, hogy az a fiú törődik veled, segít amiben tud, akkor sajnállak.
Ő tanul és segít neked amiben tud, sőt programokban is részt vesz, azt írtad boldoggá tesz.
Akkor mi a fészkes fenét krealsz gondot ott ahol nincs? Nem tudom miben segít, de pl hogy elmosogat,felesben/együtt főztök, söpör akár eléggé nagy segítség.
Téged egyáltalán nem kéne, hogy nyomasszon a múlt, nem is értelek komolyan. 🤷♀️
13
Lol, te meg nem veszed észre, hogy milyen aljas módon manipulálja a pasija? Legközelebb kitalálom, hogy az én szeretetnyelvem az, hogy a csávóm mindent fizessen nekem. :D Istenem... XD
Te nem veszed észre, mint a többi, hogy a kérdező traumaként tekint a szülei miatt a háztartásra.
Most mi a lópikula van abban, hogy a pasi szivesseget kér kávét kér tőle? Törődést igényel és mi a válasz?
"Csináld meg te magad!"
Leszakad a kérdező karja, vagy mi?
A lába nem görcsöl be, amikor viszi ide-oda a párja? Vagy az oké, hogy a pasija támaszt nyújt, boldoggá teszi elmondása szerint de ő a múltban toporog?
Egy szót sem szólnék ha a partnere nem törődne vele, vagy a házimunkát egyedül kellene végeznie, de maga írta, hogy segít neki!
"Van, amit mindig ő csinál, van, amit mindig én, meg vannak közösek.De nagyon bánt amit a szüleim mondtak nekem többször is és félek, hogy erre a sorsra jutok én is, hogy nekem kell mindent csinálni."
Szerintem itt az égvilágon semmi baj nincs egyedül a kérdező fejében.
"Nagyon bánt"
Mi a szösz bántja, ha mégegyszer írom közösen kiveszik a részüket és az a fiú szereti????
Miota manipuláció, hogy az ő szeretettnyelve, hogyha hazajon vagy reggel felebred kávét szeretne?
Attól még nem lesz szolga a kérdező.
Nagyon messze van attól a sorstól.
"Miota manipuláció, hogy az ő szeretettnyelve, hogyha hazajon vagy reggel felebred kávét szeretne?"
A szeretnyelv nem így működik, ezért manipuláció :DD
A szeretetnyelv az amit te csinálsz a masikért, nem amit ő érted.
Ha a kérdező, szívesen csinálná ezeket, így fejezné ki, hogy szereti a paliját, ezzel mutatná ki, hogy törődik vele, akkor ez a kérdező szeretetnyelve.
De ha elvárja a pali, hogy érte ezeket megcsinálják, azzal ő hogy mutatja ki, hogy szereti a kérdezőt, érdekli és törődik vele?:D
Ennyire fogalomzavaros nem lehet senki
Járok pszichológushoz amúgy. Nem egészen emiatt mentem de járok, csak még az elején vagyok, most jött csak fel a család, mint téma.
Mondom itt is a két véglet van, van aki csak olyan párt fogad el akivel 50-50 a házimunka és van, aki szerint a nőnek kell többet ha már a férfi másban csinál többet, legyen ez munka, pénz vagy lelki dolog.
Többen elég támadóan írtatok, pedig pontosan ezért mondtam el, hogy ő is kiveszi a részét és másban meg még többet is ad, de nekem nehezemre esik egy sérelem miatt nem 50-50en hanem mondjuk 60-40 vagy 70-30-on tartani a házimunkát. A sérelem nálam az, hogy a szüleim belém ültették ezt, hogy nem lesz jó párkapcsolatom vagy elegendő anyagi biztonságom, ha nem végzek el mindent és ettől féltem egész tini és fiatal felnőtt koromban.
Azért gondoltam arra, hogy a házimunkába többet beleadok, mert egy kapcoslat ilyen, néha áldozatot kell hozni meg azt is nézni, hogy a másik milyen jó másban, a házimunka egyes részei pont a gyengesége, akkor itt az én időm hogy jót cselekedjek. De ti többen is támadtatok egyből, hogy egy manipulatív gyökér. Mert persze nem ismertek minket, amit leírtam abból nektek ez jött át. Abba nem láttok bele, mi mindent megtett értem. Nem kell kiszolgálni de tényleg a nullánál többször kér meg, hogy én csináljak meg valamit, amikor éppen nincs dolgom csak fekszem. Én meg mondtam neki hogy most nem szeretném, ezt legtöbbször elfogadja de néha mondta hogy neki jól esne ha én csinálnám. Én nem kérem meg soha ilyesmire, én mondjuk nem is voltam kiszolgálva mint apum, úgyhogy nincs meg bennem az, hogy esélyes, hogy a párom csinál kávét, hanem az az alap, hogy én megcsinálom magamnak. Ő meg ebben pont nem ilyen. De tudom hogy a következő 3-4 komment az én és a párom szidásából fog állni, hogy mindketten szarok vagyunk, ő gyökér én meg lábtörlő aki hagyja magát manipulálni, majd szülök neki gyerekeket és semmit nem fog csinálni majd leshetek... A gyakori ilyen hely :)
Továbbra is várom a tippeket, hogy hogy küzdjem le ezt magamban, oké pszichológus segít de hamarabb is jöhetnek tanácsok. Köszönöm azoknak, akik nem voltak bunkók :)
Tudod mennyi ilyen görény férfi van? Nekem volt egy faszim, akinek drága ajándékot vettem nem egyszer, mindenhova én furikáztam, mert nekem a cég fizeti az üzemanyagot, mindig én főztem stb, épp csak a segge nem volt kinyalva, erre olyan dolgokon akadt ki, hogy miért nem hozok neki csokit a boltból…elküldtem a bús p*csába. A szeretetnek nem arról kell szólnia, hogy folyamatosan elvárásokat támasztasz a párod felé, hanem azt értékeled, amit kapsz tőle. Így is összetehette volna a kezét azokért, amit tettem, más ilyen kaliberű nők (vékony, sportos) csak a markukat tartják.
Na de a kérdésre reflektálva, szerintem osszátok el fele-fele a házimunkát és akkor nincs vita. Igazából egy ideális kapcsolatban mindkét fél arra törekszik, hogy megkönnyítse a másik életét. Ha ezt nem érzed a párod felől, hanem csak azt, amit feljebb írtam: elváráshegyeket meg azt várja, hogy te adj bele többet, akkor hagyd a p*csába :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!