Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gáz ha a barátom csinálja a házimunka nagy részét? Nagyon ellustultam az utóbbi időben.
2 éve költöztünk össze, tavaly elkezdtem munka mellett az egyetemet. Évközben sose volt időm semmire, folyton fáradt voltam, amelyik nap nem mentem be 6-7ig dolgoztam (heti 3 nap). A barátom viszont iszonyat rendes volt, mire hazaértem a házimunka nagy részét megcsinálta (mosogat, takarít, főz... egy igazi főnyeremény :)).
Évközben elhatároztam h nyáron ha már nem lesz egyetem elkényeztetem ahogy csak tudom.. Most viszont h vége a félévnek nyári munkát vállaltam így ugyanannyit dolgozom mint ő, ugyanakkorra érünk haza.De rájöttem h nagyon elkényelmesedtem, ő meg már túlságosan megszokta h mindent ő csinál. Ahelyett h mindent én csinálnék ahogy ígértem neki, folyton megkérem erre-arra, és mikor hazaérek már túl fáradt vagyok és csak tvzek miközben ő főz, és még csak nem is szól.
Úgy veszem észre zavarja ezt, de sose teszi szóvá, azt mondja mostmár megszokta és jó így, pihenjek ha fáradt vagyok, mindkettőnknek jobb így. Az igaz h neki sokkal több energiája van és folyton pörög... de nekem lelkiismeretfurdalásom vna kicsit.
Szerintetek rövidtávon 2-3 évig elviselhető ez a felállás vagy sürgősen kényszerítsem rá magam valahogy h ne lustálkodjak?
szia, szerintem igy a szünetben segits neki, még ha nem is sokat, ne élj vele vissza hogy mindent megcsinál, ráadásul te is rosszul érzed magad ha nem csinálsz semmit, inkább végezzétek el a munkát közösen és utánna meg ugrás a kádba hancurozni:) jól fog esni hidd el a jólmegérdemelt hancur, pl egy közös mosogatás után ami ölelgetéssel előjátékkal egybekötött:)
üdv
ati 34
Nálunk is hasonló volt a helyzet. Volt idő, amikor dolgozott a tanulás mellett, volt, amikor nappalis volt és napi 300kmt utazott. Ezalatt az idő alatt szinte minden házimunkát én csináltam. Szerintem nem kell ebből elvi kérdést csinálni, hogy ki végzi a házimunkát, nyilván nem azért van így, mert egész nap maricsújt nézel :)
Sztem két dolog a fontos:
1. Beszéljétek meg a dolgot, és kérdezz rá, hogy valóban mire van energiája, bírja-e.
2. Ne élj vissza a helyzettel! (Ha mondjuk neki van nehezebb időszaka a munkahelyén, és te épp könnyebben vagy, akkor csak megszokásból ne szolgáltasd ki magad!
+1: Meg azért úgy néha említsd meg neki, hogy milyen jó neked, hogy ilyen házias és főleg segítőkész párod van... - ez jól tud esni hízó májunknak :)
Nem gáz, sok párnál van ilyen egyenlőtlenség, csak épp a nő hátrányára. Azt is hülyeség volt megígérned, hogy majd mindent te csinálsz.
Próbáljatok a méltányosságra törekedni, beszéljétek meg, kinek mi lesz a feladata (pl. ő főz, te takarítasz, vagy fordítva), és mit végeztek együtt (pl. közös bevásárlás, közös főzés, stb.)
Ha egy időszakban az egyikőtök leterheltebb (pl. vizsgaidőszak)akkor a másik vállaljon többet (de talán akkor se 100-0 arányban) de ezt is kölcsönösen.
igyekszem amúgy, de a barátom mindent megcsinál...
folyton halogatom pl. látom h mosogatni kéne, mondom neki h majd elmosogatok! és mire rászánnám magam közbe már mindig elkezd ő mosogatni...
v pl megbeszéltük h én főzök, de előbb ér haza melóból és akkor ő elkezd vmit főzni... ráadásul jobbakat tud mint én :S egyetlen pozitív változás, h hétvégén én főzök és igyekszem olyna sokat h napokig kitartson...
Sztem nem olyan gáz ez...
Aki azt írta h a házimunka a nő dolga... hát... gratulálok jó nagy hímsoviniszta lehetsz... sztem se ok h nem osztja meg egy pár a munkát, de a legtöbb helyen a férfi nem csinál semmit, a nő dolgozik, főz most takarít, és egy szót se szól, ráadásul ezt mindenki TERMÉSZETESNEK veszi.
Itt most nálatok fordult a kocka... sztem örülj neki, amíg a pasid nem kezd el nyaggatni h te miért nem csinálsz semmit és emgcsinál mindent magától addig semmi dolgod. Az én barátomnak se volt lelkiismeretfurdalása amíg majd megszakadtam... mióta sokat nyavalyogtam hisztiztem ő is kiveszi a részét.
Kellenek ilyen pasik is mint a tied... kár h nem ilyen a barátom :)
De a barátod... mit csinál, nem dolgozik? Ha dolgozik, biztos, hogy nem dolgozik annyit, mint te, és biztos, hogy ő sosem fáradt?
A válaszokból még mindig némi kettős mércét érzek, mert ugye mit kapnál te, kérdező, a válaszolóktól, ha férfiként kérdeznéd ezt? Kígyót-békát kiáltanának rád, nem lenne az se túl jogos, de ebből a szempontból is nézd meg a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!