Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az normális, hogy emiatt összeveszett velem és megharagudott rám?
2 éves kapcsolat és az a baja, hogy nem együtt fogunk karácsonyozni. Még sose karácsonyoztunk együtt, nem úgy jöttek/jönnek össze a dolgok, hogy kényelmesen meg tudnánk oldani a találkozást. Én szívesen lettem volna vele is, de nem problémázok ezen, mert egyébként se szeretem az ünnepeket.
22F
"Én szívesen lettem volna vele is, de nem problémázok ezen, mert egyébként se szeretem az ünnepeket."
Ő meg szereti, és fontos neki.
Nem az a baj, ha két ember nem gondolkodik ugyanúgy. A baj az, amikor nincs meg az empátia. Amikor az egyik fél úgy áll hozzá, hogy ami neki nem fontos, az a másiknak sem szabad, hogy az legyen.
Nálunk pont fordítva van. Oké, azért azt nem mondom, hogy kardinális kérdés lenne nálam, de nekem például jól esne, ha akkor együtt tudnánk lenni. Neki meg teljesen semleges. De azt mondta, mivel tudja, hogy nekem ez fontos, megteszi. (Pedig tényleg nem problémáznék, ha nem így lenne.) Ugyanúgy ha valami neki fontos, nekem meg lényegtelen, akkor én is megteszem. Szerintem ha valami az egyik félnek lényege, a másiknak meg tök mindegy, ott egyértelmű, hogy annak illik engednie, akinek irreleváns a hozzáállása. Akinek a másikhoz való alkalmazkodás a legkevésbé fáj.
Egyébként van valami komoly indok is, amiért nem jön össze? Mert azért nem mindegy, hogy mondjuk egy tőled független ok miatt, vagy puszta dacból nem nem karácsonyozol vele.
Tehát: simán megtehetnéd, hogy ott leszel, de lustaságból és dacból inkább nem. Még csak nem is az időt hozod fel kifogásnak, hanem egyszerűen nincs kedved. Nincs kedved a barátnőd kedvében járni.
Milyen amúgy a kapcsoaltotok?
És igen, lehet most azzal előhozakodni, hogy "de hát akkor miért nem utazik a barátnő?" Mondjuk, mert kettejük közül ez neki a nagyobb macera. Vagy mert szeretné a családját IS látni karácsonykor. Vagy mert egyszerűen várná, hogy a másik fél is adjon bele egy minimálisat ebbe a kapcsolatba.
Lehet igazatok van, de akkor is bolhából elefántot csinál, ennyire akkor se értem miért haragudott meg, hozzám se szól már, miközben ő is jöhetne, ha ennyire fontos neki.
Jó a kapcsolatunk, nem gyakran szoktunk vitázni egyébként.
Jól teszi, igaza van.
Remélem vissza se fogad, akinek nem fontos a párja kívánsága az nem érdemel barátnőt.
"nincs kedvem odakocsikázni, neki pedig nincs kedve a tömegközlekedést használni"
Mikor az ex simán megtehette volna, hogy szülinapomra meglep, de nem tette. "Mert ez is ugyanolyan nap, mint a többi". Ha pár nappal később köszönt fel személyesen abba mi baj van....
Ja persze te simán elmehetnél kocsival, kényelmességből nem mész.
"nem úgy jöttek/jönnek össze a dolgok, hogy kényelmesen meg tudnánk oldani a találkozást. "
Nem is akartad megoldani az az igazság. Legalább magaddal legyél őszinte.
"miközben ő is jöhetne, ha ennyire fontos neki."
Haha persze. Ezeket te komolyan gondolod?
Megy a hárítás. Ő menjen tömegközlekedéssel, te meg csak ülj a fenekeden és várjad. Igaza van, hogy nem megy.
"de akkor is bolhából elefántot csinál"
Miért, te mit csinálsz??
Dominancia-kérdést csinálsz abból, amit bárki örömmel megtenne a szerelme (?) kedvéért. A fenébe már... Normális körülmények között az ember örül, ha a barátnőjének örömet okozhat. Te meg mit is csinálsz? Keresed a kifogásokat, hogy nehogy akár csak egy apróságot is meg kelljen tenni érte. Szánalmas, ne haragudj.
"miközben ő is jöhetne, ha ennyire fontos neki"
És te is mehetnél.
Ez a tipikus felelősséghárítás, a másikra mutogatás.
"ennyire akkor se értem miért haragudott meg"
Látod, ez komoly probléma.
Én nem csodálkoznék, ha nem sokáig tartana ez a kapcsolat. Most nem is pusztán amiatt, mert nem töltöttétek együtt a karácsonyt, hanem a hozzáállásod miatt. Hidd el, majd lesz olyan FÉRFI, aki találkozni akar vele, és nem azt keresi, hogy hogyan rázza le. Lesz majd olyan, aki örömmel megy hozzá, és nem a kifogásokat keresi, hogy hogyan úszhatná meg. Lesz majd olyan, aki szívesen kedveskedik neki, szívesen tesz olyasmit, amitől ő boldog lesz, és nem azt keresi, hogy miként tudná leszerelni őt. Lesz, akinek fontosak a (most még) barátnőd érzései, és ezt fogja szem előtt tartani, és nem valami dedós dac irányítja a cselekedeteit.
#16: Jaj, hogy ettől az "ez is ugyanolyan nap, mint a többi" dumától mennyire hányingerem tud lenni!
És persze jön a hangzatos érv, hogy "nem csak egy nap kell szeretni egymást", meg hasonlók. Igen. Csakhogy ez nem is erről szól. Ez a figyelmességről szól leginkább.
A Valentin-nap kapcsán szoktam találkozni hasonlóan dacos véleményekkel. Félreértés ne essék, tudom, hogy megosztó téma, és én úgy vagyok vele, hogy akinek nem tetszik, az ne ünnepelje. De hogy sokan milyen mélységekbe ereszkednek, az azért meg tud lepni. Egyszer volt "szerencsém" egy ilyen vitához. Ott is előkerült a "nem csak egy napon kell szeretni egymás" duma. (Mondjuk az ilyenek... nem tudom... anyák napjára sem adnak egy nyamvadt szál virágot az anyjuknak, már csakazértse, mert nem csak egy nap az anyjuk?) És erőltette a sületlenségeit. Látszólag a barátnője is egyetértett vele. Már gyakorlatilag azon a véleményen voltak, hogy aznap csakazértse fogják jobban érezni magukat. Én meg mondtam, hogy engem nem érdekel. Ha nekik az jó, hogy csakazrétsem teszik azt a napot még jobbá egy kis figyelmességgel, az az ő dolguk. De én, és a barátnőm meg jól fogjuk érezni magunkat, és nem azon fogunk durcáskodni, hogy másoknak miért jó.
Egy kis figyelmesség igazán nem kéne, hogy fájjon. Ellenben nagyon sokat tud dobni a kapcsolaton.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!