Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A barátom undorítóan beszél velem, de szerinte ez az én hibám. Ti mit tennétek?
3 éve vagyok együtt a barátommal, voltak viharos időszakok(szakítottunk pár hónapra), de végülis újra összejöttünk és egy évvel ezelőtt összeköltöztünk. Én 27 éves vagyok, ő 26.
Régen én szakítottam, és az addig kedves és türelmes fiú az újbóli összejövésünk után az utóbbi egy évben egyre gyakrabban kap dührohamokat.
(nem tudom ez a régi szakításomnak tudható-e be)
Ő edző, én pedig bírónak tanulok, 2 hónap múlva teszem le a szakvizsgát.
Mostanában reggelente felajánlja, hogy elvisz, mert neki csak délután kell dolgoznia, így történt ez ma reggel is.
Ennek nagyon örültem, mert nekem nincs autóm és most nagyon hideg van, hó is esett.
Nekem 9-re be kell érjek, vagy gond lesz belőle. Erre ő 8:30-kor bevonult a fürdőbe és kb. 8:50-kor jött ki, tehát maradt kb. 8 percem, hogy megcsináljam a sminkem és a hajam, úgy, hogy ő elvileg nem is siet, hiszen csak délre megy, tehát akinek jobban szüksége lett volna a fürdőre az én vagyok, hiszen én kb. este 6-7-kor tudok legközelebb hazamenni, munka után.
Kicsit beszóltam neki, hogy értem én, hogy az edzőknek nagy a nyugalma, de a bírósági meló kicsit stresszes, szóval jó lenne, ha nem idegesítene még pluszban azzal, hogy befoglalja reggel a fürdőt és férfi létére fél órát cicomázkodik.
Erre kiviharzott a fürdőből és közölte, hogy otthagy, elmegy boltba, ilyenek, holott tudta, hogy rohanok és tömegközlekedéssel már sehogy sem érnék be, így mondtam ekkor már emelt hag hopgy az utolsó percben meg ne próbáljon itthagyni!
Erre ő közölte, hogy még ő tesz nekem "szívességet" és én meg beszóltam és ha nem vonszolom ki a koszos s*ggem azonnal a lakásból, akkor szépen itthagy és elkések.... ezt így, meg rohadjak meg, hogy ilyen paraszt vagyok, neki nem lehet beszólni.
Én semmi csúnya szót nem mondtam még úgysem, hogy mérges voltam, hogy nem enged be.
Siettem, és beszálltam mellé a kocsiba, de őszintén csak a munka miatt, amúgy látni se bírtam, nagyon csúnyán beszélt és még a kocsiban is folytatta, elég rossz állapotban értem be a munkába, és azért itt nekem koncentrálnom kellene, ami ilyen felfokozott idegállpotban nagyon nem megy.
Ez nem az első ilyen reggeli akciója volt, de ilyen csúnyán még nem beszélt soha, nem tudom mit képzel.
Ti mit tennétek?
Ebben a k.urva kategóriában komolyan mondom minden második kérdés olyan, hogy már a feléért is kivágnám az illetőt, ha velem csinálná a leírtakat.
Lehet, hogy velem van a baj, ami miatt ilyen könnyen megszabadulok emberektől, de legalább nem volt pár napnál hosszabb toxikus kapcsolatom
Hihetetlen, hogy mennyi időt vesztegettek el ilyen selejtekkel. Tele van a bolygó egy halom férfivel, aranyból van a fasza vagy mi, hogy ennyire kell bele kapaszkodni? Hihetetlen mennyire életképtelenek vagytok magatoktól. Komolyan meg kell kérdezni ezt itt, nem nyilvánvaló?!
26n
1. Holnap 7:45 kor menj be a fürdőbe. 8:30ra végzel.
2. Ma elég volt a 8 perc is neked.
3. Ne fogadd el , a felajánlást az elvitelre. Menj BKV-val.
4. Te faragtál belőle ilyen embert.
15
Akkor valószínűleg nem írta volna ezt:
"de a bírósági meló kicsit stresszes,"
Nem lennék együtt valakivel, akinek dührohamai vannak, és nem lehet vele normális hangnemben megbeszélni dolgokat.
Nem tudom, hogy a korábbi konfliktusaitoknak mi volt az oka, és ki mennyire volt együttműködő a megoldásukban, de abban a történetben, amit leírtál, őszintén szólva szerintem te sem jól reagáltál.
Megkérhetted volna kedvesen, hogy amennyire lehet, legyen szíves siessen a fürdőszobai teendőivel, hogy el tudj készülni időben.
Ehelyett lekezelő voltál vele, amikor beszóltál neki egy olyat, amivel egyértelműen azt érzékeltetted, hogy gyakorlatilag lenézed a munkája miatt, mivel a tied stresszesebb, nagyobb felelősséggel jár, stb.
Ez rég nem a konkrét helyzetről szólt már, amit szerettél volna megoldani, hanem a három éve felgyűlt sérelmekről, az odaszúrok, én meg visszaszúrok kapcsolati dinamikáról.
(Ez mellékes, de igazából nem értem, hogy ha 8:50-kor még lett volna kb. 8 perced a fürdőszobában ahhoz, ahogy autóval 9-re bevigyen a munkahelyedre, ahonnan gond, ha elkésel, akkor miért nem kelsz fel 15 perccel korábban, és sétálsz el oda, ahová autóval 2 perc alatt el lehet jutni ajtótól ajtóig.)
És attól még, amit arról írtam, hogy lekezelő beszólás helyett kezelhetted volna kevésbé konfrontatívan ezt a konkrét helyzetet, nőiesebb kommunikációval, még úgy gondolom, hogy simán lehet, hogy tényleg szándékosan szemétkedett veled.
Én nem maradnék egy olyan kapcsolatban, ahol már elhangzik olyan, hogy vonszoljam ki a koszos hátsómat a lakásból, de azért tartanék komoly önvizsgálatot is, és őszinte válaszokat keresnék magamban arra a kérdésre, hogy én vajon mivel járultam hozzá az elmúlt években, hogy a problémás helyzeteket együttműködő nő-férfi kommunikáció helyett erőből, időnként a másik önérzetébe gázolva próbáljuk megoldani.
Ha egy férfi így beszél veled, akkor energetikailag már régen nem nőnek lát, nőnek érzékel téged tudat alatt, akármennyire is nő vagy biológiailag és nőies a megjelenésedben. Valószínűleg sokkal inkább a férfiak hierarchikus világára jellemző dominanciáért folytatott harc, amit egy ideje folytattok, nyilván nem szándékosan és tudatosan.
Ettől még lehet, hogy komoly gondok vannak a személyiségével, a konfliktuskezelő képességével, és csak máz volt a "kedves, türelmes fiú" kép, ami benned korábban kialakult. Nyilván volt komoly oka, hogy egyszer már eljutottatok a szakításig.
De így, három évre visszanyúló előzmények nélkül azért nem jelenteném ki, hogy 100 %-ban az ő viselkedése az oka annak, hogy idáig fajultak a dolgok köztetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!