Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válságban van a házasságunk? Gyereket szeretnénk, de nem jön össze és a férjem úgy érzem nem tesz eleget.
Már több, mint egy éve nem jön össze a baba. Alapvizsgálatokon vagyunk túl, én kicsit előbbre tartok talán. Magas volt egy hormon szintem (prolaktin), de már szedek rá gyógyszert.
A férjem andrológiai vizsgálaton volt, ahol kiderült, hogy nem valami jó az "anyag", alapból kevés a spermium, és még abból is kevés, ami élénken mozog. Összességében azt mondták, hogy nem jó, de nem is tragikus. Várnak rá még további vizsgálatok, írnak fel neki gyógyszert talán, meg ajánlottak vitaminokat, amiket most szed.
De nem ebbe az irányba akarok elmenni, mert akkor másik kategóriába írtam volna ki a kérdést.
A gondom ott kezdődik, hogy megismerkedésünk óta cigizik, és az utóbbi 1-2 éve a sörre is rászokott. Nem issza magát részegre, de azért napi szinten minimum egyet-kettőt megiszik. Szóval ez már alkoholizmus, max még nem olyan súlyos.
Cigiből mára már elektromost szív, amiben szerintem a nikotin több és többet is szívja, mint annó a sima cigit.
A lényeg a lényeg, mindkettő káros szenvedélye okozhatja ezt a nem túl jó sperma eredményt.
Én már előtte is mondtam neki, hogy le kéne szokni ezekről, ha gyereket akarunk. Aztán amikor elment erre a vizsgálatra tök büszke voltam rá, mert még nem volt ilyesmin és eléggé komfort zónán kívül esett neki (heréket vizsgáltak, meg ugye az "anyagot" amit itthonról kellett vinni). És amikor kijött és mondta, hogy nem lett jó az eredmény, komolyan azt hittem, hogy akkor majd ettől végre komolyabban megpróbál leszokni legalább vagy egyikről vagy másikról.
De eltelt már egy hónap és semmi jelét nem látom, hogy tényleg próbálkozna...
Azt mondta a piáról még előbb le tudna szokni, mint a cigirők, de mégis megvette most is a karton sört...
Eddig is voltak hullámvölgyek, de úgy érzem ez most tényleg olyan dolog, ami akár váló ok is lehet részemről. Volt már valaki ilyen helyzetben? Mit lehet ilyenkor tenni? Meddig legyek türelmes?
Felmerülni felmerült a válás. De kb. ezen a szinten meg is marad. A kérdező sokáig fogja várni még a csodát, hogy érte meg a gyerekért megváltozik. Aztán olvashatjuk majd a következő kiírást, hogy mit tegyen, amikor a várt csoda elmaradt?Tehát a férje cseszett megváltozni az ő utasítására.
Bátor vagy, ha egy ennyire instabil kapcsolatba képes vagy gyereket szülni. Egy jó alapokon álló házasságot is próbára tesz egy gyerek. Feltétlenül muszáj gyereket szülni egy ilyen kapcsolatba? Csak gondold át, kérlek. Egyetlen egy valakinek lenne szpóroller és az a gyerek. Egy gyerek nem összetartó erő, nem javítja meg azt ami szr, sőt még nagyobb szakadékot generál a felek között. Nekünk van egy 5 hónapos kislányunk, a házasságunk kiegyensúlyozott, stabil, azonban nagyon keveset tudunk kettesben lenni. Szerintem idő kérdése és a csávó meg fog csalni.
Egyébként nem biztos, hogy azért nem jön a baba, mert megiszik 1-2 sört meg dohányzik. Egyszerűen lehet, hogy nem jó a párkapcsolatotok és tudat alatt ezt tudja a szervezeted. Nyilván te szakítottad, hát akkor szagoljad. De olyan kapcsolatba biztos nem szülnék, ahol már a válást fontolgatom. Ha téged zavat az a sör meg az e cigi, azt tudtad a legelején is. Miért mentél hozzá? Minek akarsz vele megállapodni? 40 felett vagy és kifutottál az időből, hogy ennyire pánikszerűen akarsz szülni tök mindegy kinek alapon?
Röviden:
1. A cigi összességében nem zavart, és nem is zavarna, ha összejönne a gyerek.
2. Mint írtam piálni nem rég kezdett el, amikor megismertem konkrétan utálta a sört.
3. Ő is szeretne gyereket, közel annyira, mint én, csak gyenge hozzá, hogy leszokjon.
4. Összességében úgy gondolom jó a kapcsolatunk, vagyis jó volt eddig a problémáig. Azt hogy voltak hullámvölgyek, nem úgy értettem, hogy rossz a házasságunk, hisz ez természetes. Ezt arra írtam, hogy ez most más, ez egy olyan probléma, amit nem tudom, hogy tudnánk megoldani.
8 éve együtt vagyunk, nem szeretném az első komolyabb problémánál feladni, én nem ilyen mentalitású vagyok, ha valami elromlik megpróbálom megjavítani, nem futok a boltba egy újért.
Tudom ez 100-ból egy, de pl apósomnak is voltak alkohol problémái fiatalon, anyósom választás elé állította és 15-20 éve nem iszik egyáltalán, és az ismerőseim között ők az etalon házaspár. Nem vagyok annyira naiv, hogy azt gondoljam, hogy velünk is ez lesz, de úgy gondolom mindenre van megoldás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!