Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Feleségemnek elment a realitás...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Feleségemnek elment a realitás érzéke?

Figyelt kérdés

3 éves a gyerekünk. Mielött terhes lett a feleségem, kezdtem el egy önálló vállalkozást a munkahelyem mellett. KATA-s Bt.-t alapítottam és egy nagyobb cégnek kezdtem bedolgozni itthonról. Eleinte arról volt szó, hogy amíg nem találnak alkalmazottat, addig marad a munka, aztán annyira elégedettek voltak velem, hogy maradhattam, plusz nekik is jobb volt adózásban. Napi 1 óra munka, de havi szinten kell meglennie, tudtam azt csinálni, hogy a feleségem elment a gyerekkel a tesójához és 1 szombat-vasárnap majdnem az egész havi munkát megcsináltam. A fizetés nettó 300.000 Ft volt a 30 óra munkára. Más 160 órában keres ennyit vagy ennyit se, így nagyon elégedett voltam. A munkahelyemen ennél többet kerestem, keresek, így nagyon jól voltunk anyagilag. A kisgyerekemnek mindent meg tudtunk venni gond nélkül ami kellett. Már a szülés után elkezdte a feleségem, hogy azt a napi 1 órát a gyerektöl veszem el, stb. Azon kívül amúgy azóta sem járok sehova, nem nézek meccset, semmit sem csinálok. Baráti kapcsolataim megszüntek. 1.5 éve a folyamatos ordibálása miatt abbahagytam a vállalkozást. A cég tulajdonosa nagyot csalódott bennem, megszivattam öket minden szempontból. Azt mondta, azt hitte én alkalmazottakat akarok majd, más cégeknek is bedolgozni, így azt tervezték, hogy egy nagyon nagy fizetéssel felvettek volna magukhoz alkalmazottnak, saját csapattal, mindennel. De így nem!

1 éve elkezdett ordítozni a feleségem, hogy nem jövünk ki anyagilag, nem telik plusz utazásokra, stb. Keressek másik munkahelyet vagy kezdjem el újra a vállalkozást! A szakmában híre ment, hogy megbízhatatlan vagyok, így 1 éve nem jelentkezik senki, nem is fog! Kicsi szakma, szük kör, kivetettek magukból. Közbe a KATA is megszünt, így ez az egész bukó. A feleségem teljesen ki van borulva. Egyébként ö is dolgozik, de nagyjából az a 3-400 ezer hiányzik ahhoz a színvonalhoz, amiben ö élni szeretne, ami tetszett neki amikor annyit vittem haza. Folyamatosan a veszekedések. Munkahelyet hiába váltok, alkalmazottként ennél többet nem fognak nekem adni! Elvágtam magamat mint vállalkozó, bedolgozó.

Elment a realitás érzéke? Mit akar? Már teljesen kikészültem ebben. Most már jó lenne ha napi 1 órát nem a gyerekkel lennék munkaidö után? Az csak annyi volt mint egy túlóra, más is csinálja napi szinten a munkahelyén. Azóta is segítek mindenben itthon, a gyerekkel vagyok folyamatosan, a feleségem mehet barátnözni, konditermezni. De már ez sem jó, ez sem elég, most már az a baj, hogy nem hozok haza elég pénzt! Hogy feleljen meg így az ember?

2022. dec. 10. 11:23
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:

Igen, tutyimutyi alak vagyok. Nem mindenki macsó, bevállalom, hogy ilyen ember is van. Nem akarok nagyon belemenni, de anyám gyerekkoromban vert, mert nem akart engem, majd ott is hagyott, azóta se láttam. Nagyanyám és a keresztanyám nevelt fel, 3 “lánytestvérrel”. Igen, nem vagyok egy tökös valaki!

Ha tudom, hogy több van ebben a vállalkozásban, biztos, hogy a rendes munkahelyemet hagyom ott. Terveztem is, de a feleségem mindig lehurrogott, hogy egy tisztes, biztos állást nem szabad otthagyni, mert egy vállalkozás mindig kockázatos és itta gyerek már.

Aki nem érti: a munkát napi 1 órában csináltam hétköznapokon, a munkaidöm után. Vagy megcsinálhattam úgy is, hogy az hónap utolsó péntekén-hétvégéjén éjjel-nappal csináltam és egyszerre volt meg az egész. Ilyenkor a feleségem a gyerekkel elment tesózni, szülözni.

Tényleg senkinek sem kell a munkám! Sok helyre jelentkeztem be, de nem jelentkeznek, egy éve erölködöm! Úgymond azt a céget megszivattam, mert nem volt a helyemre egy alkalmazott vagy bárki aki ismerte a rendszert és horror pénzért vettek fel valakit akit be is kellett tanítattni, arra is bíztak meg oktatót. Ma ez az ember van a helyemben, vezetö annál a cégnél, beosztottai vannak, titkárnöje és milliós fizetést visz haza ahogy hallottam. Nekem eszembe se jutott, hogy ideáig vihetem, mindig amiatt aggódtam, hogy mikor veszik el tölem a munkát.

A feleségemmel beszéltem sokszor, de csak az érdekli, hogy mindenre meglegyen a pénz, mert mások ide meg oda mennek amit mi nem tehetünk meg. Most is akarta, hogy menjünk karácsonyozni egy barátnöjével és a családjával a lengyel hegyekbe, de az ártól hátast dobtam. 3 éjszaka 500.000 forint plusz erre jön útiköltség. Annak a csajnak menö vállalkozó a férje, ki tudja fizetni.

Szüleim szerint a feleségemnek az volt a baja, hogy megirigyelte, hogy míg ö babázik, addig én felfejlödök szakmailag és anyagilag és vissza akart húzni. Most, hogy már nem a gyerekkel van éjjel-nappal lenyugodott és most látja, hogy mit buktunk amit ö nem tud elérni mert nem olyan a tudása.

2022. dec. 10. 15:47
 22/27 anonim ***** válasza:
Akkor vagy megelegszik vagy otthagy. Ez lesz.
2022. dec. 10. 16:00
 23/27 anonim ***** válasza:
5-ös jót mond, új irányt kell venni!
2022. dec. 10. 16:09
 24/27 anonim ***** válasza:
Most már nagyon kíváncsi vagyok, mi a szakmád??
2022. dec. 10. 16:32
 25/27 anonim ***** válasza:

Én még mindig azt mondom, hogy nincs itt senkivel sem kicseszés.

Más fogatókönyv is bekövetkezhetett volna, pl te magad is megcsinálhattad volna idővel a sajátod ( nem nekik bedolgozva), ha úgy alakul, másrészt pont te írtad, hogy eleinte ők is csak ideiglenesen kerestek, míg nem vesznek fel állandó alkalmazottat..

Ezt azért mondom, mert engem is csak nagy nehezen engedtek el egy bedolgozós vállalkozásnál, mikor el akartam jönni, engem is fel akartak venni full time alkalmazottként. Magánjellegű okok miatt nem akartam nekik így dolgozni, semmi közük hozzá. Itt sem vagy hibás, mert még egyszer, üzleti érdek is hozhatja úgy, hogy adott pont után eljössz egy amúgy mellékfoglalkozásból, könyörgöm.. Velük van a gond, ha emiatt megsértődnek (egyébként annyira utálom ezt a mentalitást). Jogilag sem csesztél ki senkivel, nem onnan kell nyugdíjba menni, hogy jó szakember legyél.

Nem egyértelmű a fentiből, hogy valóban ez lenne-e az oka, hogy nem kellesz, önmagában a vállalkozási forma is lehet az oka. Egyébként ha valamiben ekkora hiány van, nem hiszem, hogy egy valaki megsértődése bárkit is érdekelne, ha amúgy van jó referenciád, nehéz elképzelni.

Lényeg a lényeg, ha komolyan akarod újrakezdeni, első körben keress fel egy könyvelőt, a lehetőséged és a költségtervezés végett.

2022. dec. 10. 17:26
 26/27 anonim ***** válasza:
57%

Egy hülye a feleséged. Az exem is hasonló, ő is mindig akkorát akart fingani, mint az ismerősei:ezek,azok miért járnak új kocsival, miből telik lakást, házat venni, nekünk meg miért csak rozzant házra futotta, satöbbi. Azt már nem nézte, hogy tanárként annyira lefáradt nap végére, hogy csak veszekedni tudott velem, meg a gyerekekkel. Mindezt babokért cserébe, mert kb. annyit hozott haza. Amikor sokat dolgoztam és jobb volt a fizum, akkor azért cirkuszolt, hogy sose megyünk sehová, mert aludnom kell ,vagy majd leszakad a lábam.

Az ilyen nőnek semmi se jó

2022. dec. 10. 19:04
 27/27 Hurtu válasza:
Valaki még csárázza a bibelléjét rajtad kívül. Ilyenkor megváltozik a személyisége az embernek.
2022. dec. 11. 18:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!