Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Önző vagyok, amiért nem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Önző vagyok, amiért nem örülök annak, hogy a párom elutazott? Rossz ember vagyok, amiért így érzek?

Figyelt kérdés

A párommal 2,5 éve vagyunk együtt, most egy barátjával 1,5 hónapra kiutazott az Egyesült Államokba. Az egészben nekem az esik a legrosszabbul, hogy egy olyan helyre mentek el, ami mindkettőnknek nagy vágya és ennyi idő alatt igazából minden, olyan dolgot megnéznek, amit mi együtt terveztünk. Nagyon rosszul esik nekem, hogy ő most mással éli meg mindezt. Ráadásul a legrosszabb időpontban, se Karácsonykor, sem pedig Szilveszterkor nem leszünk így együtt. Plusz nálunk a családban több születésnap is van decemberben, többek között az enyém is.

A barátai bíztatták, hogy menjen el, mert, hogy én úgyis megvárom és megbocsátok mire haza jön. Ez is fáj, hogy ő, ezt ilyen természetesnek veszi, hogy konkrétan 1,5 hónapra parkoló pályára rakta a kapcsolatunk, emiatt. És még csak meg se kérdezett, hogy én szeretnék -e menni velük. Amikor elment, azt mondta minden nap beszélünk majd, de hát nyilván nem olyan így főleg, hogy 9 óra az időeltolódás és én dolgozom. Illetve már küldött képeket is, de fájdalmas nézegettem őket, nem tudok másra gondolni csak, hogy mindezt nélkülem éli át. Annyira kettős érzésem van beszélnék is vele, de közben meg nem akarom látni mit csinál.

Tudom, ez csak az én oldalam és neki ez egy nagy lehetőség, de nem tudom az érzelmeim befolyásolni, rosszul is érzem magam miatta, ez még jobban gyötör. Próbálom egyébként lekötni magam, barátokkal családdal, de nagyon hiányzik és ez elég sok idő félek, hogy nem tudok megbocsátani majd és ez elhidegíti a kapcsolatunk.

Ti mit gondoltok erről? Rossz ember lennék? Ti mit tennétek a helyemben?

24/L , a párom 24/F

2022. dec. 4. 22:35
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
26%

"Nagyon rosszul esik ez most és félek, hogy, ha haza jön ez kifog még bukni."

Tehát folyamatosan terroriázálni fogod 1.5 hónapon keresztül és félsz, hogy ez sok lesz neki.

2022. dec. 5. 02:10
 12/30 A kérdező kommentje:
#6 Igen, ez igaz, de nem ez a lényeg, hanem már maga a szándék, hogy gondol rám is. Fordított esetben én mindent megtettem volna, hogy együtt menjünk. Egyébként ő is dolgozik és ha nem is ennyi időre, de máskor megoldhattuk volna.
2022. dec. 5. 02:10
 13/30 A kérdező kommentje:

#8 Igazából ezen kívül más probléma még sosem volt a kapcsolatunkban. Nagyon is kiegyensúlyozott volt, nem gondoltam, hogy ez valaha is megtörténhet. Most viszont én is elgondolkoztam, hogy ő tényleg szeret -e engem vagy csak mondja.

#11 Nem attól félek, hogy neki sok lesz. Én inkább attól félek, hogy nekem ennyi idő elég lesz ahhoz, hogy elengedjem, ezt az egészet magamban. Egyébként nem áll szándékomban terrorizálni magam csak még túl friss az élmény.

2022. dec. 5. 02:21
 14/30 anonim ***** válasza:
30%

#12!

Az a baj, hogy te egy férfitől elvárod, hogy nőként gondolkozzon!

Te érzelmileg közelíted a témát, ő praktikusan.

Ha neki ez egy talán soha vissza nem térő alkalom és te úgysem tudnál vele menni, akkor nincs miről beszélni.

Én is el szoktam utazni egy-egy hétre. (A párom rendszeresen csinálta, hogy elutazott 1-2 napra (amit állítólag bejelentett, de csak annyit mondott, hogy hamarosan elmegy valahova, de időpontot sosem mondott), aztán az 1-2 napból általában 3-5 nap lett.

Aztán volt egy valóban soha vissza nem térő alkalom és elmentem egy hétre külföldre. A vicc az, hogy neki (és a gyerekének is) foglaltam szállást, de folyamatosan azzal jött, hogy ne menjek, mert neki kell az a pénz, amit most magamra költök.

Nem győzött meg. :)

Ő meg sem kérdezte, hogy jöhet-e. Nem fogta fel, hogy ha már a szállás le van foglalva mindannyiunkra, akkor egy fillérbe nem kerül, ha jönnek velem.

Mivel tudtam, hogy végig csak hisztizne, hogy miért költök magamra, ezért erőltettem, hogy jöheetne velem. (Úgy tényleg értelmetlen pénzt költeni, hogy nem is érzem jól magam.)

Aztán persze az volt a baj, hogy "eltitkoltam", hogy jöhetett volna.

2022. dec. 5. 02:29
 15/30 A kérdező kommentje:

#14 Nem mondanám, hogy soha vissza nem térő alkalom, mivel ismerőshöz mentek, választhattak volna bármilyen dátumot, ami mondjuk nekem is jó.

Igen, lehet hogy én túlságosan az érzelmi oldat nézem, de ez azért elég sok időről van szó, ahhoz, hogy csak azt nézzem ez mennyire praktikus.

Én sem kérdeztem meg, hogy mehetek -e ez is igaz, lehet meg kellett volna. De nem akarom ráerőltetni magam senkire, főleg így, hogy neki magától eszébe sem jutok.

Illetve a példa, amit felhoztál, szerintem te pedig túlságosan praktikusan gondolkozol. Ha csak azért foglalt szállást nekik is és erőltetted, hogy veled menjenek, hogy elkerülj egy hisztit az régen rossz.

Az én esetemben pedig én nem beszéltem le őt semmiről, főleg nem a pénz, miatt arra költi a sajátját, amire akarja természetesen.

2022. dec. 5. 03:12
 16/30 anonim ***** válasza:
5%
Szabad ember.
2022. dec. 5. 05:31
 17/30 anonim ***** válasza:
92%

Hát ha ezt lenyeled, és örömmel várod haza, akkor kb bármit meg fog tenni veled, mondván úgyis megbocsátod.

Én biztos nem nézegetném a képeit és csevegnék vele 1,5 hónapig.

Az én férjem is el szokott utazni minden évben 1-1 hétre, mert van egy hobbija, amit én nem űzök. De ez mi megbeszéltük előre, engem nem zavar, sőt támogatom benne. Ha elmenne 1,5 hónapra egy olyan helyre, ahova én is vágyom, akkor válási papírokra érne haza.

2022. dec. 5. 05:48
 18/30 anonim ***** válasza:
19%
Tuti meg is fog csalni ebben biztos lehetsz
2022. dec. 5. 06:32
 19/30 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen érthető, hogy rosszul esik, olyan ember, akinek fontos vagy, ilyet nem csinál. Nem vett téged számításba, nem gondolt rád. Én ezt az másfél hónapot felhasználnám arra, hogy érelmileg elengedjem, aztán szakítanék Nincs értele ilyen emberrel tervezni.
2022. dec. 5. 06:53
 20/30 anonim ***** válasza:
90%

10-es és kérdező én már most elengednem örökre!

Kapna egy uzit, hogy: "Ha jössz haza, akkor szedd össze cuccaid, mert én végeztem veled örökre!"

És nem azért, mert elutazott, tojnek rá, az a "probléma" hanem az, hogy megcsak el sem hívott magával, meg sem kérdezett, hogy: "Te hülye akarsz jönni?"

Mindegy, hogy nem tudtál menni, egyszerűen így nem viselkedünk a parunkkal szerintem.

Nálam ez ok szakításra, mert levegőnek tekint.

2022. dec. 5. 09:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!