Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az normális hogy a barátnőm nem enged meg esténként 1-2 sört se itthon? Nálatok hogy működik ez?
Igazából, a napi fix mennyiség szerintem már eleve alkoholizmus.
Én egyszerűen közölném, hogyha pia nélkül nem megy, akkor majd nélkülem mehet a pia. Nem vagyok hajlandó egy alkoholistával együtt élni.
Ne értsetek félre, én sem lennék együtt valakivel, aki mindennap ingerenciát érez arra, hogy akár csak egy kevés alkoholt is fogyasszon, de szerintem az sem normális, ha a kapcsolatban korlátozzuk egymást. Nem tudok elképzelni olyan szituációt, ahol megtiltom a páromnak, hogy sört igyon, mivel nem vagyok sem a főnöke, sem az anyja, sem egy börtönőr, ő egy független, felnőtt ember, és el tudja dönteni, hogyan szeretné élni az életét, ahogy én is el tudom dönteni, hogy szeretnék-e mellette és a döntései mellett maradni. Ha ennyire nem passzol a nézetünk ezzel kapcsolatban, akkor valószínűleg nem passzolunk egymáshoz. A hosszas elnyomás feszültséget szül, felborulnak a kapcsolatban a szerepek, semmi értelme ennek.
Több értelme van leülni és megbeszélni, miért érzi úgy a másik, hogy minden nap jó lenne sörözni, mit nyújt neki az, honnan tudná még máshonnan azt az érzést megkapni, stb-stb, mint korlátozni.
Szóval szerintem az nem normális, hogy nem engedi, az sem normális, hogy te engeded, hogy ne engedje (gyerek vagy, akinek kellenek a szabályok?), és az sem lenne normális, ha minden nap meginnál 1-2 sört, mert ez inkább menekülés, mint kikapcsolódás.
Le leszek pontozva de engem speciel nem zavarna, anno nekem is volt korszakom amikor megittam 1-2 sört vagy cidert hétköznaponként. Nem lettem alkoholista, ami azt illeti idővel ráuntam és abbahagytam, már csak ritkán iszok hétvégén.
Viszont ha látnám hogy csak egyre nagyobb lesz a mennyiség az már gond lenne szerintem is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!