Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha szeretnék kilépni a jelenlegi kapcsolatomból, de olyan sok éve tart már a lelki terror, hogy teljesen meg vagyok bénulva?

Figyelt kérdés
Sőt a karrieremet is sikerült elértéktelenítenie, több évbe telne, mire összeszedem magam, anyagilag is kiszolgáltatott helyzetbe hozott, kb. nem lenne semmim. De ha belegondolok, hogy még vagy 40-50 év vele...Sokszor arra gondolok, hogy jobb lenne inkább meghalni. Több éve vagyunk együtt, és fokozatosan terrorizált le, süllyesztett le egy gyereki szintre. Ha most bejelenteném, hogy elmegyek, kb. bolondnak nézne, hogy itt akarom hagyni a csúcsférfit, aki után minden nő vágyakozik...de én mégis úgy érzem, hogy megőrülök.
2022. okt. 10. 11:09
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
De ha nem írsz több infót, nem igazán lehet erre tanácsot adni. Mihez értesz? Mit dolgozol? Miért nincsenek emberi kapcsolataid? Hol laktok? Vagyonmegosztás esetén mi járna?
2022. okt. 10. 14:22
 12/18 A kérdező kommentje:
Inkább lelkileg nehéz kilépni. Anyagilag is lennének gondok, de erre nem várok itt tanácsot.
2022. okt. 10. 15:52
 13/18 anonim ***** válasza:
Sakk matt de sok nő megléte már, próbálj lelkileg megerosodni
2022. okt. 10. 16:23
 14/18 A kérdező kommentje:
Próbálok, egyelőre annyira magam alatt vagyok, hogy levegőt alig bírok venni.
2022. okt. 10. 16:50
 15/18 anonim ***** válasza:
Jót mond a 3-as: "Azért vagy "megbénulva", mert úgy gondolod, hogy meg vagy bénulva."
2022. okt. 10. 21:41
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

Mégis mit csinál meg most helyetted a férjed, amit te nem tudnál? Próbáld meg racionalizálni a szorongásodat. Ha nem vagy mittudomén mozgássérült és mint írod anyagilag le tudsz róla válni, akkor mégis mitől félsz? "Félek, mi lesz ha, ..." Mivel folytatnád ezt a mondatot? Írd le és rá fogsz jönni valószínűleg, hogy irracionális a félelmed.

Én is két gyerekkel váltam (bár megcsalás miatt) és be voltam tojva a felelősségtől. Erre nem történt az ég egy adta világon semmi. Nem csapott agyon egy mérges villám se, hogy hogy merészeltem ilyen "trendi" lenni. Annyi volt a változás, hogy nem szólt bele onnantól még valaki, hogy mindent rosszul csinálok. Ha valamit tényleg elfelejtettem, összekevertem, elbénáztam, vagy épp beteg lettem, hát akkor persze így jártunk, de soha nem volt nagy gáz, tök jól kialakult egy új napirend és sokkal nagyobb nyugi van, mint amikor hiába próbáltam megfelelni. Plusz kéthetente hétvégén holiday, találkozom a barátaimmal, addig alszom, amíg akarok és lett pár udvarlóm is, csak győzzek válogatni :D Az apjuk meg attól még az apjuk maradt, ha mittudomén ma meghalnék vagy kirúgnak és nem tudom őket etetni (mert ugye miken agyal az ember lánya), akkor ugyanúgy megkapja őket, mint házason. Egyébként még jobb apa is lett - hiszen kevésbé stresszes ugye rákészülni egy-egy hétvégére és aztán kipihenni... Mint amikor minden este ment rinya, hogy miért nincs tökéletes rend és csönd és nyugalom. Most meg nagyon büszkén készül mindig és nem menekül előlük, hanem várja őket.

Nem azt mondom, mindenképp válj, mert nem ismerem a helyzeted. De az önsajnálatba és önostorozásba menekülés az biztos nem vezet sehova csak valami pszichoszomatikus betegségekkel fogsz majd szabadságot kivenni.

2022. okt. 11. 08:39
 17/18 anonim ***** válasza:
Keress olyan coachot /pszichológust akinek a narcisztikus házastárstól való elválás a szakterülete. Segít helyrerakni az önbecsülésedet, és lelkileg támogat a folyamat alatt. Van ilyen. Online is tudnak segíteni
2022. okt. 11. 09:16
 18/18 anonim ***** válasza:
De vannak ilyen könyvek is, azok is segíthetnek hogy ebből a nagy bénultságból kijöjj és ráeszmélj hogy értékes és talpraesett nő vagy, aki előtt még ott áll egy új élet
2022. okt. 11. 09:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!