Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mennyire zavarna titeket, ha...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire zavarna titeket, ha párotok túlzottan érzékeny lenne az egészségtelen ételekre és italokra még alkalomadtán is?

Figyelt kérdés

Mondok konkrét példát: Vennétek egy üveg üdítőt, és a párotok kiakadna, hogy miért mérgeznétek magatokat cukros szeméttel, aminek "nincs semmi funkciója". Vagy ha fehér lisztes ételt szeretnétek enni, párotok megjegyezné, hogy mennyire egészségtelen, mennyi szénhidrát, stb.

Lényegében tehát minden ami nem bio, nem csupa zöldség és gyümölcs, nem teljes kiőrlésű, folyadék terén pedig nem víz, vagy tea (de csak koffeinmentes, mert a kávéra is mondaná, hogy a koffein az egyik legaddiktívabb drog), szóvátenné.

2022. okt. 5. 12:12
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha ezzel elvenné az étvágyamat vagy elrontaná a kedvemet, nem maradnék vele sokáig.
2022. okt. 5. 12:20
 2/18 anonim ***** válasza:
90%
Engem nem érdekelne. Alapból nem vagyok együtt olyan emberrel, aki kritizálja az étkezési szokásaim. A férjem pl megrögzötten imádja az energiaitalokat. Én sose iszok, mégse csesztetem vele.
2022. okt. 5. 12:21
 3/18 anonim ***** válasza:
94%
Olyannal szeretnék lenni akivel lehet élvezni az életet.
2022. okt. 5. 12:21
 4/18 anonim ***** válasza:
100%
Ha ennyire túltolja, akkor az zavarna. Összességében én is szeretek figyelni az egészséges étkezésre, de ettől függetlenül beleférnek csalónapok vagy ha félévente - évente egyszer az, hogy másnaposra igyam magamat. Valahol meg kell találni a funkcionális étkezés és az öröm között egy fenntartható egyensúlyt.
2022. okt. 5. 12:27
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen ember nem lenne a párom, a randizós időszakban elég hamar lekoptatnám.
2022. okt. 5. 13:02
 6/18 anonim ***** válasza:
92%

Qrvára. Azt hittem, úgy érzékeny, hogy rosszul lesz tőle, nem úgy, hogy fikázza, amit eszek.

És ezt úgy mondom, hogy én nem értem, hogy tudnak az emberek naponta péksütit meg kakaót reggelizni, mert egy hét alatt felszednék ettől 3 kilót. (Mármint tudományosan nem értem, hogy nekik miért lehet, nekem miért nem.)

De utálom azt, aki sznoboskodik. Miért ezt eszed, miért azt a filmet nézed, miért azt a zenét hallgatod... Unalmas.

2022. okt. 5. 13:24
 7/18 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem mind a kettőtök álláspontja valid, hiszen eltudjátok dönteni, hogy milyen párt akartok. Csak az nem működik, ha olyan párt választ valaki, aki egyáltalán nem illik bele az elvárt életmódjába. Totálisan feleslegesen vagytok együtt, nem is értem hogyan, ez nem derült ki randizás során? Vagy valamelyikőtök kummantott és csak most derül ki, hogy meg akarja változtatni a másikat?
2022. okt. 5. 13:54
 8/18 A kérdező kommentje:
Mindketten az egészséges életmódot pártoljuk, azonban a párom szerintem az utóbbi időben a kelleténél ennél jóval jobban ráfeszül. Én azt az álláspontot képviselem, hogy mértékkel minden rendben van, míg ő a lehető legjobban igyekszik minden olyan dolgot kerülni, ami nem járul közvetlenül hozzá az egészségéhez.
2022. okt. 5. 14:06
 9/18 anonim ***** válasza:
52%

"Mennyire zavarna titeket, ha párotok túlzottan érzékeny lenne az egészségtelen ételekre és italokra még alkalomadtán is?"

Semennyire.

De itt nem is ez a kérdés. Itt arról van szó, hogy ő egy rigolyás hárpiaként azt is megpróbálja megszabni, hogy miket ehetsz, vagy ihatsz. Nekem ez a viselkedés hosszú távon nem lenne tolerálható. Szép dolog, ha a szerelmem aggódik az egészségemért, de egyrészt ezt sem kell túlzásba vinni, másrészt meg nem is erről van itt szó. Ez nem egészség, hanem sznobizmus, amit ő követ, és követel. Ha az zavarná, hogy mondjuk két pofára tömöd a pörköltet, és úgy nézel ki, mint egy sertés, az oké. Ha mondjuk meginnál napi 8 energiaitalt, és megjegyezné, hogy nem kéne, az oké. De itt irreleváns dolgokba köt bele. Fehér liszt... igen, és? Ha nem vagy komoly cukorbeteg, akkor a világon semmi baj nincs ezzel. Ha nem így lenne, már kihalt volna az emberiség. A bio dolgok meg... szép marketingfogás. Mert ugye a tavasszal végrehajtott permetezés, aminek két hét múlva már nyoma sincs, biztos beépül a nyár végén fejlődésnek induló gyümölcsökbe. Ennél már csak az E-szám-hiszti a rosszabb.

2022. okt. 5. 15:11
 10/18 anonim ***** válasza:
95%

Tudok olyat a környezetemben, akik párként úgy viselkednek, hogy a párjára rá szól a nő, hogyha édességet akar enni, pedig normál testsúlyban levő emberek... Meg mikor vittem nekik anno süteményt, akkor is az volt a válasz, hogy ma már nem eszik a párja ilyet. A nő döntötte el helyette, hogy ehet vagy sem. És még azt se lehet mondani, hogy esti órákban, mert 2óra fele... Ezek az emberek lemennek gyerekbe a párjuk kedvéért... Majd anyu tudja, mit szabad, mikor ehetsz ilyet...

Egy párkapcsolat két felnőtt egyenrangú félből áll. Nekem biztos nem férne bele, hogyha a párom rám szólogatna, hogy mit ehetek meg mit nem. Főleg, ha nem is indokolt... Mindenki szabályozza magát.

A másik is ugyanolyan "hibás", mert az meg hagyja, hogy ezt csinálja vele...

"Az orthorexia nervosa

Az orthorexiában szenvedő páciensek betegesen, kényszeresen sokat foglalkoznak az egészséges táplálkozással. A beteg, az anorexiásokkal és a bulimiásokkal ellentétben, nem az ételek mennyiségére, hanem minőségére figyel beteges mértékben.

Az elmúlt évtizedekben az orvosok és táplálkozási szakemberek mind gyakrabban hívják fel figyelmünket az egyes élelmiszerek, adalékanyagok, tartósítószerek egészségtelen hatásaira. Ezek az információk valóban hasznosak, sok esetben megfontolandóak, amikor a családunk asztalára szánt étkek felől döntünk. Ám teljesen más a helyzet, ha az egészséges étkezés teljesen eluralkodik az életünkön és szinte e téma rabjaivá válunk.

Más nevén egészségesétel-függőség, azaz a személy csak egészséges(nek tartott) táplálékok kényszeres fogyasztása jellemző. Ebben az esetben tehát a kényszeres viselkedés tárgya az étel minősége."

2022. okt. 5. 16:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!