Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A párom annyira szeret, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A párom annyira szeret, hogy megfulladok, mit kellene tennem?

Figyelt kérdés
Két éve vagyunk együtt, alapjában véve egy nagyon rendes férfi, de annyira nagyon szeret, és állandóan szeretve akar lenni, hogy megőrülök. Mindenki más beállítottságú, nekem sokszor van szükségem egy kis magányra, énidőre, de ő ezt nem érti, és sértődötten odavágja, hogy én nem is szeretem őt, mert nem tutujgatom naphosszat és ez neki fáj. Olyan ember márpedig nincs szerinte, aki nem akarja minden pillanatban a párja szeretetét érezni. Csakhogy ez nála a testi érintkezés, az olyanokat mint pl, megfőztem a kedvenc vacsoráját, hasonló apróságok, nem a szeretet kimutatásaként értékeli. Nem vagyok veszekedős fajta, de a problémákat szeretem megbeszélni higgadtan és logikusan, de nem lehet, mert mindig azt hozza ki belőle, hogy én nem szeretem őt, okosodik, mindig mindent jobban tud, és eljátsza a mártírt, miközben azt bizonygatja, hogy én állítom be magamat a legnagyobb áldozatnak. Néha már törni-zúzni és tombolni szeretnék annyira idegesít, hogy reménytelenül próbálom vele megbeszélni, mert csak a magáét fújja, pedig hihetetlenül türelmes ember vagyok és ez sokszor megijeszt,hogy mit hoz ki belőlem. Sokszor elfelejt dolgokat, akár 1-2 perc után, nem bántom érte, de amikor többen is akár, szó szerint úgyan úgy visszaidézzük amit mondott, nem hiszi el. Mindig mindenre van egy jó magyarázata, és kifogása. Sokszor tesz valamit, ami szerinte nekem jó, de sosem kérdez meg róla, és sokszor bődületesen nagy marhaságot és problémát csinál vele nekem. Persze olyankor is én vagyok a boszorkány mert nem értékelem, hogy csak jót akart nekem. Úgy érzem, hogy ő nem is belém szerelmes, hanem inkább a párkapcsolatba, hogy végre van valakije akiért rajonghat, de igazából nem próbál meg különösebben engem megismerni. Elképzelt valamit a fejében, és szerinte én olyan vagyok, és ha popómat a földhöz verem sem tudom a fejébe verni, hogy nem így van, mert ő jobban tudja. Megbolondulok, hogy ha egy icipici változást is el szeretnék érni abban, hogy megértse, attól mert egy pár vagyunk, én még önnálló személyiség vagyok, és az életem nem csak róla szól, hetekig kell vele "tárgyalnom" és mindig eszméletlen irreális ellenpéldákat hoz fel. Amikor már nagyon elegem van és kicsit távolságtartóbb vagyok 1-2 órán át, akkor kapom a lelki terrort, és a duzzogást és a szándékosan gyengepontra célzott "odaböfögéseket". Vagy direkt valami olyat csinál, amiről pontosan tudja, hogy a világból kiszaladok. (pl alvás közben rámkapcsolja a lámpát direkt, vagy 5-10 perceként direkt odabök valamit, amitől kipattan a szemem, nehogy már eltudjak aludni.) Ez már nettó gonoszság az én szememben.

#túl szeret
2022. szept. 29. 15:47
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Írhatsz még 800 hisztiző választ, a megoldás akkor is az lesz, hogy magatoknak megfelelő partnert kerestek akivel megegyezik (vagy legalábbis hasonlít) az igényetek a közös időtöltésre.

Addig max választhattok hogy kettőtök közül melyik szenvedjen.

Kár túlmagyarázni.

2022. szept. 29. 17:20
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Gondold el, ha gyerek is lenne... Az ilyen képes arra, hogy a gyerekre féltékeny legyen, mert vele többet foglalkozol. Juj nagyon rossz bele gondolni....

Ha már kapcsolati szinten nem működik ez az egész, akkor úgy még gázosabb lenne.

2022. szept. 29. 17:26
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

"A párom annyira szeret, hogy megfulladok, mit kellene tennem?"

Ha annyira felhúz, hogy törni zúzni akarsz, és nem azon van, hogy higgadtan megtudjátok oldani, hanem még hergel azzal, hogy nem szereted. Elmondom neked meg se akarja oldani. Élvezi, hogy te majd meg őrülsz... Aljas viselkedés. Ez nem szeretet, köze nincs hozzá.

2022. szept. 29. 17:33
 14/19 Mathus ***** válasza:
58%

a kérdésre (az itt szokásos banya-okoskodás helyett):

[link]

csináljátok meg mindketten a tesztet, van hozzá kapcsolódóan egy játékos alkalmazás. nézzétek meg azt is, adhat ötleteket.

2022. szept. 29. 18:06
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Te nem szereted, ideje továbblépni.
2022. szept. 29. 20:01
 16/19 anonim ***** válasza:
100%
Elhagynám, javaslom te is tedd ezt.
2022. szept. 29. 20:03
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Vannak, akik nem illenek össze.

Bocs, hogy ezt mondom, de talán mindenki jobban járna, ha ő is találna magának egy társat, akit szívből szerethet, meg te is, ha találnál egy kissé fagyosabb férfit.

2022. szept. 30. 09:52
 18/19 anonim ***** válasza:

"Sokszor elfelejt dolgokat, akár 1-2 perc után, nem bántom érte, de amikor többen is akár, szó szerint úgyan úgy visszaidézzük amit mondott, nem hiszi el. "

Nem elfelejti, hanem ez a "Gaslighting" - Gázlángozás.

"A gaslighting egyfajta érzelmi manipuláció, melynek során az érintett személy egy idő után kételkedni kezd magában, megkérdőjelezi az emlékeit, a véleményét, sokszor még a saját épelméjűségét is. Szinte észrevétlenül lehet belecsúszni egy ilyen helyzetbe, a felismerés és a kiút pedig egyáltalán nem könnyű."

"Vannak olyan jellegzetes mondatok, szófordulatok amelyek gaslightingra utalhatnak. Ha ezek folyamatosan jelen vannak a kommunikációban, ha szinte nap, mint nap elhangzanak akkor érdemes elgondolkodni azon, hogy nem lehet-e, hogy az érzelmi manipuláció ezen formájával állunk szemben."

Például:

„Én nem ezt mondtam. Rosszul emlékszel.”

„Túl érzékeny vagy. Ez nem is olyan nagy dolog, csak eltúlzod az egészet.”

„Nem én vagyok a hibás, hanem te. Miattad van az egész.”

„Azt sem tudom miről beszélsz. Csak kitalálod ezt az egészet.”

„Már megint túlreagálod a dolgokat.”

„Szerintem neked valami komoly problémád lehet, teljesen rosszul látod a dolgokat.”

„Csak vicceltem. Neked semmi humorérzéked sincs.”

Itt a teljes cikk, olvasd el.

[link]

2022. szept. 30. 10:06
 19/19 anonim ***** válasza:
50%

Ez egy erzelmi zsarolos, onimado nagyranott hisztis kisgyerek!

Eleted vegeig igy lesz, jobb ha hozzaszoksz! (Hacsak!)

Szakitas eseten pedig ongyilkossaggal fenyegetozik majd.

30 felett mar nem fog megvaltozni. Tehat, vagy tovabb alkalmazkodsz a parod taszito fojtogato igenyeihez, vagy pontot teszel erre a kapcsolatra, ami nehez menet lesz! Jo lenne ha tennel azert, hogy neha TE is jol erezd magad!

2022. szept. 30. 10:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!