Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek ha úgy érzem "megfulladok" mellette?

Figyelt kérdés

Fél éve vagyunk együtt a barátommal. Kb. a 3. hónaptól kezdve lassan megváltozott minden. Próbáltam még önmagam előtt is titkolni, de már nem tudom és nem is akarom. Teljes mértékben biztos vagyok abban, hogy ő csak azért van velem, mert kell valaki aki gondoskodik róla. Igen sajnos ebben a kapcsolatban csak a gondoskodáson van a hangsúly. Ezzel nem is lenne baj ha ez nem csupán egyoldalú lenne. Ő rám semmit nem ad...egyetlen jó szó...egy apró gesztus nem jut tőle. Mindig azt akarja, hogy neki jó legyen! Ezt érezteti is nagyon. Minden pillanatom arról szól, hogy az ő testi-lelki bajait ápolgatom és belefáradtam. Sajnos már eljutottam arra a szintre, hogy idegesít a viselkedése, sokszor a jelenléte is. Ő egyáltalán nem gondol arra, hogy én ennek az egésznek véget akarok vetni...talán egy picit érzi, de nem tudja. Sajnálom őt mint embert, de nem tehetem meg, hogy mindig önfeláldozó legyek. Nem vagyok boldog vele, és nagyon bánom, hogy ez így alakult...tudom gyenge vagyok, hogy belekeveredtem a dologba, de már nem tudom visszacsinálni. Nagyon rosszul érzem magam mellette és állandóan feszült, ideges vagyok. Tudom, hogy oda kell állnom elé és el kell mondanom mindent...de egyenlőre gyenge vagyok ehhez.

Voltatok már gondolom hasonló helyzetben...mit tettetek?

Köszönöm!

23/N

2013. máj. 6. 22:28
 1/9 anonim ***** válasza:
az lesz a legjobb, ha minél előbb megbeszéled vele ezt a dolgot. ha meg nem változik, akkor hagyd ott. egy életen át a rabszolgája leszel ugye?
2013. máj. 6. 22:29
 2/9 anonim ***** válasza:

Szia!

A párod sajnos nagyon nyámnyila. Ha sajnálod őt, akkor nem dőlsz be a gyermeki szemeknek. Neki azzal teszed a legjobbat, ha elhagyod, akkor van talán esélye felnőni.

19/F

2013. máj. 6. 22:30
 3/9 anonim ***** válasza:
A saját érdekedben mondom: szakíts vele. Nem mehetsz tönkre, nem ezt érdemled.
2013. máj. 6. 22:31
 4/9 anonim ***** válasza:

Egy nemrég megválaszolt kérdésben írtam, hogy ti nők mekkora idióták vagytok, és a történeted egy nagyszerű példa!

Ecseteled, hogy milyen rossz a kapcsolatod, de még mindig benne vagy!

Vársz a csodára, pedig te is tudod, ilyen korban az emberek már nem változnak.

Mégis mit vársz mit mondjunk?

Hidd el, addig nem leszel boldog amíg ebben a kapcsolatban vagy!

2013. máj. 6. 22:32
 5/9 A kérdező kommentje:

Tudom, hogy nem leszek boldog...igazad van.

Köszönöm a választ.

2013. máj. 6. 22:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Egy ilyen ember csak megbetegít lelkileg,lehúz a mélybe.Szépen lassan tönkre fogsz menni mellette,és egy lelki nyomorékká fogsz válni.Ha nem ilyen jövőt akarsz magadnak,akkor kilépsz.
2013. máj. 6. 22:43
 7/9 anonim ***** válasza:

Volt hasonló élménye egy barátomnak. Összejött egy izgalmas sráccal és egy ideig tök jó volt. 1-2 hónapon belül kiderült, hogy a srác bipoláris és az intenzív szakaszait rendszeresen egy ellenkező szakasz követi, amikor semmi sem jó, semmi sem működik, erőszakos, borzasztó.

A lány egy ideig azt mondta, hogy majd ő megváltoztatja és beletette mindenét. Aztán sérülten jött ki a kapcsolatból.

Persze a te párod valószínűleg nem bipoláris, csak szimplán egy érzéketlen, vagy sérült ember. De ettől még ugyanúgy élhetetlen ez a helyzet. Hanyd ott!

2013. máj. 7. 00:48
 8/9 anonim ***** válasza:

Azért a bipoláris személyiségzavar az biológiai eredetű. Az ilyen ember értelmileg sérült, hiszen az agya sérült (szülést követően, előtte is sérülhetett meg utána is, pl fertőzéstől). Az teljesen más dolog.

A kérdező esete sajnos tipikus. Összejött egy önző alakkal. Viszont a kérdező nem szakít, mert a dráma megvan a kapcsolatában, tehát nem unalmas.

2013. máj. 7. 07:50
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. máj. 7. 21:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!