Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Most csak én érzem úgy, hogy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Most csak én érzem úgy, hogy rohadt önzőek a szülei?

Figyelt kérdés

2 éve próbálok toleráns maradni és alkalmazkodni. Hétköznap sem tudunk sok időt együtt tölteni, mert a párom rengeteget dolgozik. A hétvégék meg kiesnek, mert a párom apukája betegeskedik már évek óta, így a hétvégét soha nem töltjük együtt. Vagyis még a 2 év alatt egy hétvégét sem tudtunk együtt tölteni, mert mindig lemegy hozzájuk vidékre segédkezni. Apukája nincs annyira rossz állapotban, ahogy az be van állítva anyukája által... Dolgozik az apuka stb.... Tehát nem az van, hogy ápolásra szorul, csak a betegsége miatt időnként rosszabbul van, ami egyáltalán nem indokolja, hogy minden hétvégét ott töltsön.

Én nem megyek le a párommal. Csak egyszer voltam, de nem lettünk puszipajtások anyukájával, szóval nem járok le. Volt egy komoly szóváltásunk, hogy miért akarják a fiúkat ennyire magukhoz láncolni és miért nem tudják elengedni, hogy normális életet éljen és normális programokat, családot tervezhessünk. Most először úgy volt, hogy a hétvégét együtt töltjük, de az anyukája annyit és addig hívogatta, már-már rágta a lelkét és érzelmileg zsarolta (végighallgattam a telefonbeszélgetéseket) , hogy végül megint lement. Szerintetek meddig lehet ezt így csinálni? Én kezdek ebbe belefáradni, hogy valakit ennyire manipulálnak és nem hagyják, hogy a fiúk normális életet éljen. Egyáltalán nem érzem, hogy én önző lettem volna a 2 év alatt, eddig hagytam ezt, de mostmár annyira látszik, hogy arról van szó, hogy nem akarják elengedni és nem arról, hogy az apuka magatehetetlen beteg.

2022. szept. 10. 13:24
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
89%
Anyuvi pici fia, mit vársz? Az ilyen sajnos sosem fog megváltozni.
2022. szept. 10. 13:28
 2/20 anonim ***** válasza:
17%
Szakítsa meg esetleg a kapcsolatot a szüleivel? És amikor kidobod a "nagy szerelem nevibe", akkor már ők se legyenek az életében?
2022. szept. 10. 13:29
 3/20 anonim ***** válasza:
87%

A pasid egy felnőtt ember, saját magának köszönheti ha képesek irányítani és manipulálni. Bőven lehet hogy több van a háttérben mint gondolnád, amiről nem tudsz. Pl. lehetséges örökség miatt ugrik minden szavukra, vagy anyagilag annyira támogatják, hogy kiszolgáltatottnak érzi magát, úgy érzi vissza kell fizetnie, stb.. Ezekről biztos nem beszélne neked.

Ha pedig csak szimplán ennyire gyenge, az az ő baja. Ismét, felnőtt ember, meghozhatja a saját döntéseit, nem gyerek többé. Ha ő annak gondolja magát, az egy kva nagy baj, de az övé és neki kell megoldania, nem neked.

2022. szept. 10. 13:31
 4/20 A kérdező kommentje:
Én nem mondtam, hogy szakítsa meg, csak azt, hogy az anyja legyen megértő, hogy babát szeretnénk, normális családot és neki is van saját élete. Ez az élet rendje. Illetve ne zsarolja a fiát érzelmileg azzal, hogyha most hétvégén nem megy le, akkor az apukája meghal magatehetetlenül és nem tud róla gondoskodni, mert ez nem igaz. Találkoztam apukájával. Nem rákos beteg és nem is haldoklik....
2022. szept. 10. 13:34
 5/20 anonim ***** válasza:
15%

4.

Illetve te szeretnél gyereket. Zsarolás terén pedig max a konkurenciaként létező szülei zavarnak.

2022. szept. 10. 13:35
 6/20 anonim ***** válasza:
92%
Ez így nem kapcsolat. Csak az idődet pazarolod rá.
2022. szept. 10. 13:37
 7/20 anonim ***** válasza:
94%
5 de mér? szerinted ez normális?
2022. szept. 10. 13:54
 8/20 anonim ***** válasza:
34%

az sosem jutott eszedbe, j. együtt menjetek a leendő anyóshoz-apóshoz, hogy teis segíts, hogy jó kapcsolatot ápolj velük, és addig is együtt lehetnél a pároddal?!

a szülei a vér szerinti rokonai, ha téged el is vesz, te csak szerzett rokon leszel, egy válás után pedig senki.

ne te akard megítélni az apja állapotát, mert simán torzíthat is a véleményed, mivel nem bírod őket... sztem is becsületére váljon a pasidnak, h. támogatja a szüleit.

ezalatt a 2 év alatt viszont ahogy látom, te semmit nem tettél azért, h. ez másképp legyen, mondom, menj vele!

2022. szept. 10. 15:16
 9/20 anonim ***** válasza:
95%

2 év után gyerek, ráadásul egy olyan pasitól, aki magáért sem tud kiállni, nemhogy érted vagy később a leendő saját családjáért?

Magadat áltatod...dobbants, mert hosszútávon ennek nem lesz jó vége.

2022. szept. 10. 15:16
 10/20 anonim ***** válasza:
10%

9

miért lúzerként meg tutyimutyi alakként állítasz be egy férfit, aki becsülettel segíti a szüleit? az én szememben érték lenne ez! ezen keresztül éppen azt mutatja meg, h. fontos neki a család, és dolgozik értük.

ha a szülők betegek, idősek, természetes, h. ez prioritást élvez, ráadásul nehéz időket élünk. ez nem jelenti azt, h. a párját ne szeretné, pedig ő két tűz közé állítja a pasit.

én mindig próbáltam jóban lenni a pasijaim szüleivel, itt kérdező nem töri magát, annyi, h. beolvasott nekik.

arra nem gondolsz, kérdező, ha a pároddal tartanál, azzal neki is segítenél az ottani munkákat minél előbb elvégezni, nemcsak a szüleinek?

és bár most még messzinek tűnhet, de egyszer te is lesel öreg, beteg, és ha a majd a gyereked tojik a fejedre, akkor ez jusson eszedbe.

2022. szept. 10. 15:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!