Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Szerelem » Miért hazudnak páran maguknak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért hazudnak páran maguknak amikor igenis birtokolni akarják a párjukat és önzőek, kisajátítóak?

Figyelt kérdés

Csak szerintem van ez így?

Én azt vettem észre,hogy az emberek 90%-a aki szerelmi és nemi életben beteljesedő egyé válás élményében van annál legtöbbször felfedezhető a másik kisajátításának, birtoklásának vágya. Az emberek azt mondják,hohy nem ők nem birtokolják a másikat. Közben meg mit csinálnak? A másik kizárólagos szeretetének megszerzésére, megtartására törekednek ergo birtokolni akarják a másikat.Ez sokszor a másik irányítását, kontrollálását vonja maga után és azt mondjuk "egészséges" szinten. Nem is..így ki se meri mondani az ember, (tagadná) hogy irànyítja a pájár. Pedig ezt csinálják a párok. Mindenki szabályokat állí fel, (valaki nem szereti ezt a szót,de a lényegen nem változtat) Egyúttal a szerelem által a szerelmes másik birtokává is válik. Mert a kapcsolat elvesztésétől való félelem függőségi helyzetet eredményez. És ez sokaknál jelen van,de nem ismerik be maguknak, amúgy meg kézzel tapintható kb a dolog. Mert az ember kiszolgáltatottá válik és a szerelmes ebben a helyzetben, annál zsarnokibb módon próbálja magához láncolni a másikat. Hatalmi játszmák, megbántják egymást, vàlasztàs elé "kényszerítik" fontossági sorrend elején csak is Ő lehet az első! ( ez hihetetlen önző,birtokló magatartás)

Az egész "szerelem" kb a

dominancia és kontroll

a másik irányítása a hízelgéstől a fenyegetésig egészem a birtoklásig kiterjed. Szerintem a szerelem nagyon kisajátító.

Nyilvàn van aki ezzel nem ért egyet és rendben,elfogadom. De szerintem általában ez a jellemző az emberekre.

És a kérdésem másik része az lenne,hogy hogyan lehet kíszűrni ki az aki ennek a szöges ellentéte?

Mármint én nagyon szívesen ismerkedem, de nekem hamar elmegy a kedvem amikor olyan dolgokat hallok ami egyáltalán nem egyezik az én elveimmel, néző pontommal. Engem nagyon idegesítenek azok a férfiak akik pl nem hisznek a férfi nő közti barátságban,ezért nehezen bírkoznának meg azzal ha a párjuknak az ellenkező nemből lenne barátja. De én pl azt sem értem,hogy miért olyan evidens, természetes dolog kell,hogy legyen,hogy a párom legyen a világ legfontosabb embere számomra. Csak mert ha pl én együtt vagyok valakivel mondjuk fél éve, de amúgy van egy vagy két olyan barátom mellette akik 10-15 éve a barátaim,akik TÉNYLEG a legjobb barátaim és tudom,hogy tűzön vízen keresztül mennénk egymàsért,akik ott voltak ha szükségem volt rájuk azok ne legyen annyira fontossak mint a párom. Mármint én bevallom..nekem nagyon fura lenne, ha pl hanyagolnom kéne a barátaimat, vagy nem mondhatom,hogy nekem fontosabbak a barátaim. Nem is így mondanám..inkább,hogy ők egy sokkal de sokkal biztosabb pont az életemben. Mert őket nem veszíthetem el olyan könnyen mint a páromat. A párom ha megharagszik rám vagy össze zördülünk, gyomor görcsöm van, minden alkalom során azt érzem,hogy vége lehet stb. És bármikor le léphet,szakíthat velem aztán jön majd a következő nő a sorban. Csak gondolj bele abba,hogy az emberek hànyszor voltak már kapcsolatban,váltottak a partnerüket,jött a következő "nagy szerelem". A barátaimat viszont NEM tudom leváltani,az sokkal fontosabb nekem mint egy párkapcsolat ami akár holnap is véget érhet,mert tudom,hogy nem én vagyok a világ közepe és bármikor kidobhat az a személy aki àllítólag szeret engem és nem csak a párja,de a társa,barátja vagyok. Szóval én mindig fontosabbnak fogom tartani az igaz barátokat mint a páromat. Nyilván nem mondanám ki soha, meg ez változhat is akár.

Ti mit gondoltok erről?

L

2018. jan. 11. 10:19
1 2 3 4
 1/37 anonim ***** válasza:
0%
neked egy barat kell aki az elet tarsad.te szeretetre szeretnel kapcsolatot epíteni nem a szerelemre , ami szerint az elso stabilabb is. De , amit mar te írsz az inkabb kerdore vonas . .. lenyegeben annyit akarsz mondani ne szerelemre epitsunk kapcsatot mert te nem birod a dramat. oke, viszont mas embernek mas a nezete , a tied is el van fogadva mert a legtobb hazagsag valoban " ami sokaig fenmarado" szeretetre es baratsagra epul , de ezert neked ettol meg nem kell lazadnod azok ellen akik a dramai megkuszdok erted fele szerelmet valasztjak .
2018. jan. 11. 10:29
 2/37 A kérdező kommentje:
Szerelemre szeretnék kapcsolatot építeni ami majd átalakul szeretetté egy sokkal stabilabb (de kevésbé intenzívebb) érzéssé. Én is erre vágyom. De a fenti dolgokat kikerülném azért!!!
2018. jan. 11. 10:33
 3/37 anonim ***** válasza:
100%
Leírtad egy szar kapcsolat jellemzőit, ahol a két fél között nincs igaz szerelem, nincs tisztelet, nincs mély érzelem. Azért gondolkozol így, mert még fiatal vagy (gondolom), nem volt igaz, őszinte, szerelmen alapuló komoly kapcsolatod. Amint tapasztaltabb leszel és megtalálod azt a férfit, aki miatt mindenen átgázolnál, máshogy fogod látni a dolgokat.
2018. jan. 11. 10:35
 4/37 anonim ***** válasza:
46%

Most jol megmagyaraztad hogy felsz az elkotelezodestol. Normalis esetben az ember olyan part valaszt aki neki a legfontosabb lesz, mert egy parkapcsolat errol szol az egeszseges emberek kozott.

Viszont nem kell aggodnod, a ferfiak tobbsege is inkabb olyan part szeretne aki melett szexelgethet a noi barataival es nem szolnak bele tulsagosan az eletebe.

2018. jan. 11. 10:52
 5/37 A kérdező kommentje:

Miért kéne átgázolnom mindenen egy férfiért? Ez nem világos,bocsi :)

20 éves vagyok. Volt már párkapcsolatom. 2 évig tartott,ott nem volt ilyen súlyos probléma. Csak az volt a gond,hogy néha ment a hiszti,féltékenykedés pl olyanért,mert kértem,hogy ne jöjjön velem buliba,kicsit legyünk külön is végre. Aztán megsértődött, ment a veszekedés stb. Nagyon fárasztó ha valakivel minden sz@ért veszekedni kell. Meg úgy csinál az illető mintha kutya lennék akit pórázon szabad csak vezetni. Jó hogy nem húgyoz le.

2018. jan. 11. 10:54
 6/37 anonim ***** válasza:
62%
Kivancsi vagyok mit fogsz szolni 10 ev mulva amikor a barataidnak mar csaladja lesz es nem te leszel nekik az elso hanem a parjuk es a gyerekeik.
2018. jan. 11. 11:01
 7/37 anonim ***** válasza:
54%
"Csak az volt a gond,hogy néha ment a hiszti,féltékenykedés pl olyanért,mert kértem,hogy ne jöjjön velem buliba,kicsit legyünk külön is végre. " na itt bsztad ki a biztositekot! mi az hogy ne menjen veled?? egy par vagytok ,.discoba singlik jarnak tobbnyire hogy egy ejszakara haza vigyenek valakit , a disco nem egy parkapcsolatban elo ember szamara valo! Ne legyen ott hogy tudjal flortolgetni massal meg razhasd idegeneknek a segedet ez kell neked!!? Ha legalabb azt mondanad beulok a csajokkal valami helyre presszoba mondjuk vagy egy kocsmaba meg lehet azt mondja menny , de.discoba ahova azok az emberek jarnak tobbnyire kik nem elkotelezettek ha nem tombolnanak ,dugnanak massal az nem valo a kapcsolatban levo nonek. Olyan vagy mint a 16 eves ribik meg. Neked nem valo kapcsolat nolj fel inkabb es addig ne gyere ossze senkivel ferfi tarsainkat kimelve egy ilyen notol. Ha szabadsag kell told sinhlikent ne lelki szemetest gyujts magad mellr! Kossz!
2018. jan. 11. 11:03
 8/37 anonim ***** válasza:
61%
Az a baj, hogy nem voltál még normális párkapcsolatban. Ott ugyanúgy megvan a " barátság" is. Remélem megtapasztalod.A 90% - os "birtoklók" aránya nevetséges, már bocs.Amúgy egy barát is ugyan úgy hátba tud támadni és az még fájdalmasabb ám...
2018. jan. 11. 11:04
 9/37 A kérdező kommentje:
Nemet mondtam neki,megkértem,hogy ne jöjjön. A testvéreimmel mentem és a barátnőimmel. Szóval csak lányok voltunk. Ez nem egy hatalmas szórakozó hely volt. Belépőjegy sem kellett. Leültünk beszélgetni (rengeteg ülő hely volt ) beszélgettünk,ittunk. Táncolni pl egyikünk se ment el,mert kivel? Idegnekell? Nem ismerkedni mentünk. Az nem én bajom,hogy mások dugni járnak oda és felszedni embereket. Én nem azért mentem. Szépen kértem meg,hogy "ne haragudj,de nem szeretném ha eljönnél" nem durván ráztam le! Évente 1x megyek el ilyen helyre.
2018. jan. 11. 11:10
 10/37 anonim ***** válasza:
79%

Szerintem te még nem voltál igazán szerelmes. Ha az vagy, tényleg nem létezik számodra a világon senki más, ő az első, és nem is zavar ez téged. Persze, ez az érzés elmúlik egy idő után, de ez nem azt jelenti, hogy a párod "visszaesik a rangsorban". Szerintem az régen rossz, ha a barátaid fontosabbak számodra mint a párod. Normális esetben igen, ő az első. De számára is te vagy. Nem is tudom elképzelni, hogy néz ki ez a gyakorlatban. Lekoptatnád a párod egy megbeszélt programon, ha felhív egy barátnőd, vagy hogy?

Párom legjobb barátját 20 éve ismeri, midnig is ott voltak egymásnak, tűzön vízen át stbstb de még soha nem tapasztalatam, hogy fontosabb lenne ő mint én (pedig én csak egy jött-ment 3 éves kapcsoalt vagyok) és szerintem ez így van jól.

Amit te írsz az működk, ha egy laza kapcsolatra vágysz, sok pasi is ezt akarja. De ha egy normális kapcsolatot, házasságot akarsz akkor nem fog menni. De modnjuk 20 évesen ez normális, én annyi idősen pasit se akartam, mert fontosabb volt a szabadságom.

2018. jan. 11. 11:20
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!