Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Depressziòs a pàrom, nem fogad el segítseget. Azt mondja befejezi. Mit tehetnèk?
Figyelt kérdés
Èn 30 èves vagyok van egy kislànyunk, 3 éves. Párom 41 éves az elmúlt egy évben az anyagi helyzetünk, karrier dolog miatt nagyon depressziós lett. Nem érzi magát férfinak. Most ott tartunk hogy bejelentette hogy elmegy a héten és befejezi egyedül mert nem bírja tovább. Azt kéri fogadjam el. Amit én nyilván nem tudok . 1 éve költöztünk új helyre azt hitte, hittem hogy jobb lesz. Nekem jobb a helyzetem mert van egy kis vállalkozásom amiből van bevételem de nyilván neki is kellene saját munka. Volt munkája de pár éve bevonták sajnos egy hiba miatt az engedélyét azóta nem találja a helyét. Én kétségbe vagyok esve mert családunk nincs, barátaink se nagyon. Ő most itt akar hagyni én meg nem tudom mit tehetnék. Próbáltam hogy menjen orvoshoz, tanfolyam, képzés bármi de nem akarja.2022. aug. 30. 03:51
21/30 A kérdező kommentje:
Próbált másik munkát de igy egy érettségivel ennyi évesen nincs túl sok opció. Egy tanfolyamot elvégzett de nem talált munkát tapasztalat miatt. Nagyon nehéz helyzetbe vagyunk nincs rá sajnos pénz hogy várjunk arra hogy átképezze magát, több éves iskola stb. Egyedül magamnak tudtam ezt a kisvállalkozást kitalálni de az csak “egy fizetés”. Mondtam neki hogy segítsen benne mert egész jól megy hátha lenne belőle elég bevételünk, de azt mondta nem érdekli, munkahelyén is felmondott 1 hónapja.
2022. aug. 30. 08:26
22/30 A kérdező kommentje:
Én is voltam depressziós tudom hogy nehéz. Sokszor vagyok elkeseredve hogy milyen a hekyzetünk de nem hagyhatom a gyerekem, harcolok tovább. Csak azt sem szeretném hogy baja legyen csak azért mert depressziós.
2022. aug. 30. 08:31
23/30 anonim válasza:
Jogi pálya érettségivel????? Az olyan mint egy mérnök érettségivel diploma nélkül
24/30 anonim válasza:
A volt férjem is vagy egy évig öngyilkossággal fenyegetett, el-eltűnt. Nála is ennyi idősen és munkahelyváltással kezdődött a depresszió vagy inkább kapuzárási pánik, mert addig nagyon szerette, amit csinált, és neki sem voltak barátai. Először azt hittem, a sok túlóra miatt van és hogy kipihenje magát és egyre jobban kiszolgáltam. De én voltam az irigyelt gonosz, akinek minden sikerül és úgyis mindent kibír két gyerekkel egyedül. (Mellesleg ugyanannyit kerestünk, nem álltunk rosszul se, tehát nem én löktem a túlórákba, amikre nem volt szükségünk, de ez meg inkább bántotta az egóját.) Hiába kértem, váltson, sőt több sulit is elkezdett, ahol mindig reméltem, lesznek végre barátai. Nem találta a helyét. Állandóan sajnálni kellett, mert nem érte el a saját mércéit és folyton a sikertelenséggel határozta meg magát, miközben ott volt családapaként, akit szeretnek és bőven lett volna mire büszkének lennie, de csak egyre haszontalanabbnak érezte magát. De persze pszichológushoz vagy párterápiára nem, mert az ciki meg kamu és pénzlehúzás. És én ott álltam, hogy ha azt hiszem, támogatom, akkor neki az még több elvárás. Szóval az is baj ha van rajtam sapka és az is ha nincs, és sehogy sem tudom úgy szeretni, ahogy az neki szeretetet jelentsen. Azt meg végképp nem értettem, mi változott, hova lett, aki volt és a nagy önsajnálatában én mivé lettem, mi ez az új kép benne rólam. Olyan szerepben voltam, mint egy irigyelt kőszívű bálvány neki, akihez hol imádkozik, hol szidja. Állandóan bizonygatnom kellett, hogy szeretem, de sosem hitt nekem. Azért ment el, hogy fussak utána. Azért rúgott belém, hogy annak ellenére is megöleljem. Mint egy hisztis kamasz. Folytonos játszma volt. Aztán megcsalt és kiraktam. Azóta is meg van sértődve és én tényleg sajnálom őt, mert sokat veszített. De a gyerekeinket jobban, hogy ezt végignézték. Fogalmam sincs, mit lehet tenni, én próbáltam lágyan, próbáltam keményen... hisz vagy 20 évet lehúztunk és nem hittem, hogy mivé lehet... de nem lehet egy majdnem 100 kilós felnőtt embert lekötözni és kihívni hozzá egy pszichológust vagy helyette munkahelyet váltani. Ha tényleg öngyilkos lett volna, na akkor aztán irdatlanul haragudtam volna, hogy ezt hagyja örökségül. Most olyan két éve élünk külön, már nem ír nekem szerelmes verseket a nőjétől, és talán kezd rendbe jönni. De elég tipikus játszmamaradvány, hogy most is ha kéthetente gyerekátadásnál megkérdezem, hogy van, csak rávágja, hogy miért akarnám tudni, engem úgysem érdekel, mert sosem kérdezem. Áááá. (Ja és most ezt leírva jut eszembe ő a nagy szenvedő önostorozó szerelemben ez alatt a majd 4 évnyi agónia alatt egyszer sem kérdezte meg, velem mi van, csak annyi érdekelte belőlem, hogy még birtokol-e.) Azóta azért rájöttem, vannak normális férfiak...
25/30 A kérdező kommentje:
Én is ezt érzem hogy néha utál engem, ha segíteni próbálok akkor nem értem meg. Ha nem segítek akkor nem szeretem őt. Van diplomája ( jogi) csak már nem tudja használni mint írtam. Ezért jelenleg azt tudja beírni egy önéletrajzba hogy érettségije van. Azzal meg nem igazán lehet “jó” munkahelyet találni. Más meg azt mondja nem érdekli. Belefáradt hogy évek óta nincs értelmes munkája, régi akarja visszakapni. Én ezt megértem de úgy gondolom hogy fel kell állni és mást kitalálni. Mondtam hogy segítsen nekem és ha jobban fogunk állni anyagilag akkor majd ki tud találni valamit. Értem a depressziót is de fáj hogy se én se a kislányunk semmi sem tud neki már örömöt okozni
2022. aug. 30. 09:11
26/30 anonim válasza:
A jogi végzettségét nem vehetik el, ha szabályosan szerezte. Lehet, hogy valahol jogi asszisztensi pozícióban elhelyezkedhetne?
27/30 anonim válasza:
Az engedélyét vonták be, nem a végzettséget. A végzettséggel nem tudná más irányba mozgolódni, anno édesanyám jogászként több szakterületen is dolgozott.
28/30 anonim válasza:
Igen milyen bűncselekményt követett el
30/30 anonim válasza:
A mentő igenis kijön, ha akut öngyilkossági krízis áll fenn! Hívd ki nyugodtan! És mindenképp kéne neki terápia, legalább a gyerekkel érvelve próbáld meggyőzni! Kitartást, tudom, hogy nehéz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!