Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hány éves korotokban kezdtek a rokonok, idősebb ismerősök nyaggatni, hogy mikor lesz esküvőd, gyereked?
Én 27 vagyok és még szerencsére nem csesztetnek, mondjuk biztos azért se, mert még nincs egy éve, hogy párkapcsolatban vagyok :D Egyszer volt olyan, hogy anyukám régi ismerősével összefutottam az utcán, akinek az első kérdése az volty hogy férjhez mentem-e már. 23 voltam, mondom nem, fiatal vagyok még (legalább is én úgy gondolom, fiatal voltam még akkor egy házassághoz). Majd mondta, hogy az pont jó kor hozzá és el is kezdhetnék anyukámnak unokát gyártani 😂😂😂
De sok barátnőm, meg anno nővérem is sürgetve van mások által, hogy mikor leszel már házas, gyerek mikor, második gyerek mikor stb. Egyik barátnőm anyja már megvette azt a ruhát, akiben az esküvőn lesz és menyasszonyi ruhákat is akar vele nézegetni, miközben még nem is volt eljegyzésük :D
Nálatok ez hogy kezdődött?
#10 Hát nekem 23 évesen nem volt párkapcsolatom sem :D Azért egy házassághoz az is kell.
Nem elkényeztetve vagyunk, hanem minden kitolódik. Ha nincs szülői segítség, akkor pl a gyerekvállalás mindenképp egyetem utánra tolódik, már ha járnak egyetemre. Jól fizető állás is kell legalább a férfi részéről (ha a nő marad otthon a gyerekkel). Sajnos az esküvők is ma már simán 50 főre 3 millióba kerülnek, ha nem a szülők fizetik, akkor csak akkor lesz esküvő, ha ilyen lagzit akarnak, amikor már dolgoznak pár éve és félre tudnak tenni.
Illetve ma már könnyebb pasizni, csajozni. Nem azt mondom, hogy sok emberrel kell járni, de ha pl az első kapcsolatod nem jó, nem vagy boldog, nyugodtan szakíthatsz, régen ez se lehetett, hozzá kellett menned.
Nem muszaj egyetemre menni, mas munkaval is lehet eleget keresni.:D
Szuloktol kulon koltozni se muszaj.
Errol beszelek, hogy regen nem voltak igy elkenyeztetve a fiatalok.
Mindig mindenki jobban tudja majd, hogy mi a jó neked, hogyan kellene élned, mit kell csinálnod. Kit érdekel a család vagy a rokonok véleménye? Sepregessen mindenki a saját háza táján (általában van mit). A te életed, a te döntésed. Úgy élsz és azzal, akivel jól érzed magad. De leginkább akkor, amikor te szeretnéd!
Persze nem minden családban könnyű ezt elfogadtatni, de ha szükséges - azt érzed, bele akarnak szólni a dolgaidba - állj a sarkadra, de maradj higgadt és türelmes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!