Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátom megőrjít az egészségmániájával, mit tegyek?
14-es!
Mielőtt nagyon beleélnéd magad, azért szólok, hogy férfi vagyok.
Mond meg neki hogy te azt eszel amit akarsz!
Felszínes tuskó lehet aki csak azt figyeli ki hogyan nézz ki.
Egy ideje én is odafigyelek arra, hogy mit eszem. Részben mert a családban van cukorbeteg (idő előtt megelőzendő), részben én is átéltem a talán sokunk által ismert dogmatikus és ellentmondást nem tűrő családi étkez(tet)ések mikrotraumáit ("még azt a pogácsát told le azzal a franciasalátával") + (az örökké ragacsos tálcákon "felszolgált") iskolai menza, aminek az ízét még szinte most is érzem a számban. Miután gyerekkoromban tésztát ettem krumplival, saját lábra állásom óta megnőtt az igényem arra, hogy "egészségesebb" kaját egyek, több zöldséget, kitörve a 20 ételből álló magyar konyha mátrixából. Nem valamiféle trend miatt, nincs hozzá fűződő ideológiám, tisztes tábolból persze aggódom a kivágott esőerdők miatt szűkülő élettér és az "embertelenül" tartott állatok miatt, de nem ez határozza meg az étkezési szokásaimat.
A kalóriákat azért nem számolom ilyen OCD-sen, nálam ez egy softos, szerintem még jócskán az elviselhető szinten tartott kompenzáció.
"ahol vega szendvicset evett egy krumplival"
Erre benyögtem volna neki, hogy a krumplinak magas a glikémiás indexe, tehát nem túl előnyös fogyasztani, mivel hosszú időre megemeli a vércukorszintet. 😀Tehát nem tökéletes az étkezése még most sem.
De egyébként olyan, mint egy vallàskárosult a szentem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!