Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Kiakadtam azon, hogy párom a kis meglepifőzöcskéjéhez képtelen megvenni olcsóbb helyekről a hozzávalókat, mit gondoltok, jogosan?
A bevásárlásokat vegyesen, felváltva intézzük, ahogy a főzöcskézést is, külön kasszán vagyunk, a kiadásokat felezzük. Én mindig igyekszem megvenni ugyanazt a terméket olcsóbban, spórolásként, míg ő marhára nem figyel erre. Példa:
Bébispenótból volt leértékelve 100 ft-ért 125g a Tescoban, gondoltam veszek ezt hétvégére. Ő meg addigra ugyanezt megvette a Lidlben 500 ft-ért, mert épp az a bolt volt közel neki..
Ez lehet, apróságnak tűnik, de sok ilyen tételnél ezek többezer forintokra rúgnak fel, és teljesen elkerülhető lenne, mert:
1 perc Reál, 3 perc Spar, 5 perc Aldi és Lidl, 10 perc Tesco a közelben bringával.
Ő készült neked.
Fektetett bele pénzt és energiát hogy meglepjen hisz szeret. Ezt most félre kellett volna tenned és örülni, hisz látta volna hogy kifizetődött amivel készült neked, hisz a másik öröme a saját örömünk. Ezzel szemben te finoman leb*sztad. Szerintem így nem épp a reális vásárlásra tanítottad meg hanem max arra hogy legközelebb nem fog készülni hisz úgy sem jó neked semmi amit ő csinál.
Emellett abban egyet értek hogy hasonló minőségű cuccokat érdemesebb a jobb olcsóbb helyen megvásárolni hisz sok kicsi sokra megy. Érdemes ebbe kicsit több energiát fektetni de ezt inkább egy hétköznapi szituba próbálnám vele közölni nem akkor mikor megpróbál kedveskedni.
Tudta egyáltalán, hogy a Tescoban mennyivel olcsóbb volt vagy csak megvette ahol amúgy is vásárolt és azért haragszol rá, mert nem nézett körül mindenhol és hasonlította össze az árakat? Mert az nem lenne túl reális. Persze, lehetne így spórolni, de elég sok időt elvenne, érthető, ha nem akar órákat rászánni arra, hogy megvegyen néhány dolgot.
Mindenesetre nem kellett volna ennyire kiakadni, mikor épp meglepetéssel készült. Normálisan is meg lehet kérni, hogy legközelebb mire figyeljen. Azért irreális elvárásaid ne legyenek, mert te lehet hajlandó vagy minden boltot végigjárni, de ő meg nem akar és hülyeségnek gondolja, hogy erre pazarolja a szabadidejét azért, hogy spóroljon mondjuk összesen ezer Ft-ot. Arra viszont megkérheted, hogy nézze az akciókat meg ne a legdrágább dolgokat vegye, mert lehet az olcsóbb is ugyanolyan jó.
Érdekes, hogy sokan azt szűrték le, hogy ez a néhányszáz forint a lényeg. 2 napra elegendő vacsit csinált, de arra elment 5000 ft. Mielőtt megismertem, ennyiből 3 teljes napra tudtam magamra főzni. Nem a spenót itt a lényeg, hanem hogy gyakori az, hogy önkényesen bevásárol és kaját készítget, majd amikor elfelezzük a költségeket, nézem, hogy mindenütt repkednek többezer forintok. A gesztust értékelem, a hiperszuper nagyon egészséges és zöldségdús menüket kevésbé. Mégegyszer kiemelem, ezeket a kiadásokat mi felezzük, tehát az, hogy költött rá pénzt, féligazság, mert én is költöttem emiatt.
Plusz, egy szóval nem írtam, hogy nekünk a hétköznapjaink kevésbé kiadásosak lennének. Ő nagyon nyomatja ezt az egészséges életmódot, aminek megvan az ára. Én ebédre néhány szelet rántott hússal vígan megvagyok
De akkor mit szenvedtek egymás mellett? Ebből semmi jó nem lesz.
Amúgy menjetek teljesen külön kasszára, és így külön konyhára is. Mindenki gondoskodjon a saját kajájáról, nem kell ugyanazt enni ha másokat szerettek.
Én értékelném azt, hogy bevásárolt és főzött. Nyilván össze tudnak adódni a kis tételek, de őszintén szólva én sem szeretek arra figyelni, hogy mit honnan veszek, mi honnan olcsóbb, mert nincs rá kapacitásom, hogyazt figyelgessem, mi hol olcsóbb, biztos nem mennék el egy Aldiig mondjuk ha feleannyi a bébispenót, akkorsem, mert messzire van hozzám, és nekem az időm többet ér, mint az a párszáz forint. Hacsaknem mondjuk olyan dolog, amit mindig nagyobb mennyiségben veszek, mert tudom, hogy állandóan kell itthonra.
Nyilván szerencsés helyzetben vagyok, hogy nekem pl. nem ezen múlik, hogy kijövök-e a fizetésemből hó végére, mert megint más, ha valakinek tényleg spórolnia kell, hogy meglegyen a napi étel.
Mikor megismerted, az élelmiszer is olcsóbb volt, mint most, ezt se felejtsd el.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!