Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért mondják, hogy egy kapcsolatban sok kompromisszumot kell kötni?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Tudom, furcsa lehet elsőre a kérdés, de kifejtem.

Nos, ha az ember tényleg jól választ part, tehát nemcsak a kémia viszi az ember után, hanem azért igyekszik tudatosan is felmérni, mennyire illenek össze, akkor nagy valószínűség szerint hasonló lesz a két fel (legalábbis a belső értékek, célok,ilyesmi).

Namarmost, ha ezekben egyeznek, akkor tulajdonképpen ebből az sül ki, hogy kevés dolog van, amiben nem egyeznek, így olyan sok komoromisszumot sem kell kötni, nem igaz?

Legalábbis most így a negyedik kapcsolatomban látom, hogy mennyire nem kellett semmiről lemondanom meg vagy máshogy csinálni, mert nagyon hasonlítunk.

Ellenben szerintem a nagyon sok kompromisszumos kapcsolatok nagyon károsak tudnak lenni, de mivel azt sulykolják, hogy minden kapcsolat sok áldozattal jár, az emberek csak egyszerűen belenyugszanak, hogy biztos azért kell sok kompromisszumot kötni, mert ez egy kapcsolat velejárója és nem azért, mert nem illenek össze (annyira) a felek.

Ti hogy látjátok?

2022. jún. 13. 15:56
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jól mefogalmaztad egyébként. Azért általános ez, mert a legtöbb ember nem tud annyira sok "jelentkező" közül választani, hogy magához ennyire pontosan illő párt találjon, emiatt beérik a több kompromisszummal.
2022. jún. 13. 18:27
 12/14 A kérdező kommentje:

Igen utolsó, ebben igazad van.

Valószínűleg, ha nem a mostani párom mellett kötök ki, amihez borzasztó nagy szerencse is kellett, hiszen online felületen ismerkedtünk meg, akkor biztosan nem látnám ilyen tisztán a dolgokat.

Persze, igyekeztem legalább annyira fejjel kapcsolatot keresni, mint szívvel, de azért egy nagy adag szerencse is kell hozza, hogy az ember tényleg osszefusson egy olyannal, akivel tényleg ennyire hasonlít.

2022. jún. 13. 18:44
 13/14 Sunshinedoll ***** válasza:
100%
Én sem hiszek a kompromisszumokban. Mármint olyan szinten nem, h mindenáron kell kompromisszumot kötni egy kapcsolatban olyan dolgokban, amik azért mondjuk erkölcsileg kihatnak az emberre. Az tény, h a kapcsolatokba energiát és időt kell fektetni és azt kölcsönösen gondozni kell, de a kompromisszum az sztem hosszú távon neheztelésbe fog torkollni, az pedig szépen lassan kinyírja a lelket, aztán a kémiát, aztán a kapcsolatot.
2022. jún. 13. 21:52
 14/14 anonim ***** válasza:
100%

Pont így látom. Egyszerűen rosszul választottak. A megfelelő párral nem kell sok kompromisszumot kötni.

Ahogy egy pszichológus mondta, "a kompromisszum olyan dolog, amikor mindkét fél csak kicsit jár rosszul." Hát, nem hangzik jól.

Vagy a másik kedvenc mondásom(sajnos nem tudom, kitől): A házasság egy szövetség, olyan problémák megoldására, amik a házasság nélkül nem is léteznének 😂

2022. jún. 13. 23:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!