Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért mondják, hogy egy kapcsolatban sok kompromisszumot kell kötni?
Sziasztok!
Tudom, furcsa lehet elsőre a kérdés, de kifejtem.
Nos, ha az ember tényleg jól választ part, tehát nemcsak a kémia viszi az ember után, hanem azért igyekszik tudatosan is felmérni, mennyire illenek össze, akkor nagy valószínűség szerint hasonló lesz a két fel (legalábbis a belső értékek, célok,ilyesmi).
Namarmost, ha ezekben egyeznek, akkor tulajdonképpen ebből az sül ki, hogy kevés dolog van, amiben nem egyeznek, így olyan sok komoromisszumot sem kell kötni, nem igaz?
Legalábbis most így a negyedik kapcsolatomban látom, hogy mennyire nem kellett semmiről lemondanom meg vagy máshogy csinálni, mert nagyon hasonlítunk.
Ellenben szerintem a nagyon sok kompromisszumos kapcsolatok nagyon károsak tudnak lenni, de mivel azt sulykolják, hogy minden kapcsolat sok áldozattal jár, az emberek csak egyszerűen belenyugszanak, hogy biztos azért kell sok kompromisszumot kötni, mert ez egy kapcsolat velejárója és nem azért, mert nem illenek össze (annyira) a felek.
Ti hogy látjátok?
is-is
pont ehhez kell az érettség, hogy lásd, egészséges mértékű kompromisszumot kell-e kötnöd, vagy nem passzoltok.
egyébként nem tudom, az elején jársz-e a kapcsolatnak (mert inkább az az érdekes, hogy mondjuk 1-2 év múlva hogy látod, az elején minden csodálatosnak tűnik)
Így van. Ahol nagyobb az egyezés, hasonlóság, ott kevesebb és főleg kisebb súlyú kompromisszumot kell kötni, ami hosszú távon lényegesen boldogabb élettel kecsegtet.
Hiába szerelmes az ember, ha nagy súlyú dolgokban kell kompromisszumot kötni, az megalkuvás és idővel megmérgezi a kapcsolatot.
1-esnek
A legelső kapcsolatom 3 év volt, aztán volt 2 db fel éves, a mostani több, mint egy éve tart, ebből 8 hónapja együtt is elunk, ezért is meglepő számomra, hogy ennyire nem kellett meg kompromisszumot kötni semmiben.
Mindenki mondta, hogy milyen nehéz lesz majd együtt élni valakivel, de én ezt nem így tapsztalom😅
24N
Egyetértek. Belém is sulykoltak anno egy csomó dolgot a kompromisszumokról, egész kamaszkoromban is amúgy ezt láttam, így bár az első két kapcsolatom korántsem volt rossz, sőt messze jobb volt így is, mint amit a közvetlen környezetemben láttam, de csomó kompromisszummal és félreértéssel járt. Amúgy nem volt egészségtelen mennyiségű egyáltalán, szerintem sokan a fél karjukat odaadták volna ezért, de sok apró hiányérzet maradt.
Aztán összejöttem a párommal, most készülünk házasodni, és egyetlen olyan kompromisszumot sem kellett kötnöm, ami kicsit is fájt volna, illetve még ebből sem sokat. A konfliktusainkat is könnyen meg tudjuk oldani, az összecsiszolódós súrlódásokon nagyon hamar túllendültünk, és nem is voltak vészesek. Könnyű együtt lenni, könnyen megértjük egymást, könnyű "engedményeket" tenni a másiknak, stb.
Igen, valahogy én is ezt tapasztalom most, utolsó
Sok boldogságot előre is ☺️
Mi 9 éve együtt vagyunk a férjemmel.
Szerintem nagyon sok mindenben egyezik a véleményünk:
1. Egyikünk sem iszik vagy dohányzik
2. Gyereknevelés
3. Napi életvitel
4. Politika
5. Mindketten családcentrikusak vagyunk
6. Mindketten úgy gondoljuk, hogy kell a másiknak függetlenséget hagyni
7. Egyikünk sem féltékenykedő típus
8. Mindketten segítőkészek vagyunk és szívesen segítünk (meg együtt érezzük rosszul magunkat akár adunk a hajléktalannak pénzt, akár nem)
9. Mindketten spórolósak vagyunk
10. Mindketten szeretünk összejöveteleket szervezni vagy részt venni rajtuk.
Egy iszonyú nagy különbség van köztünk. Szerintem és a családom szerint nem normális, ha a párod nélkül mész ki az USA-ba nyaralni (rokonokhoz). A párom és családja szerint viszont normális.
Hidd el lesz olyan pont, ahol kompromisszumot kell hoznod, és elég nagynak fogod megélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!