Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A barátom tartani akarja a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A barátom tartani akarja a kapcsolatot a volt barátnőjével, mire jó ez neki?

Figyelt kérdés
Arra hivatkozik, hogy szakításkor megígérték egymásnak, hogy barátok maradnak stb. Én erre annyit mondtam, hogy ha megpróbálja és én megtudom, akkor azonnal, kérdés és magyarázkodás nélkül szakítani fogok vele és többet soha nem fog látni. Ezt felfogta ugyan, de nem érti, miért ekkora dráma ez nekem, én meg nem értem, minek akar a nővel még lelkitársast játszani. Nem gondolom egészségesnek az ilyesmit egy cseppet sem, és nem tartom fairnek velem szemben sem ezt a felállást. A volt barátnője különben komoly pszichés problémákkal kűzd, ami miatt sajnálom, viszont emiatt a páromat 2 éven át napi szinten terrorizálta lelkileg, egészen a kapcsolat legelejétől fogva. Szerintem még azt is belebeszélhette, hogy élete végéig felelősséggel tartozik iránta, ami szerintem egy hatalmas baromság. Szerintem ez az egész a nő terrorkodásának a folytatása, és nem akarom a nyomát sem látni a kapcsolatunkban ennek. Mi lehet egy ilyen szitu megoldása még azon kívül, amit én csináltam?

2022. jún. 13. 10:53
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%

Ezért írtam, hogy csak akkor működik, ha mindketten túl vannak egymáson és a beszélgetésen kívül (ami azért nem mindennapi, hanem hónapok telnek el két írás között) akkor nincs mitől tartani, pláne ha nem is találkoznak személyesen, mert ott már van rizikó.

2022. jún. 13. 11:30
 12/24 anonim ***** válasza:
85%
Ilyen mellett nem maradnék
2022. jún. 13. 11:55
 13/24 anonim ***** válasza:
88%

Tökéletesen megértem a reakciódat, egy kapcsolat két személyről szól, semmi keresnivalója ott egy harmadiknak. Ha még nem kötődsz hozzá érzelmileg, szabadulj meg tőle, mert csak problémád lesz vele. Tulajdonképpen fogalmam sincs, mit gondolt, hogy ezt egy nő majd tolerálni fogja? Hát nem.

N

2022. jún. 13. 12:28
 14/24 anonim ***** válasza:
100%

Mennyit voltak együtt, mikor szakítottak és ti mikor jottetek össze ?

Ha kevés idő telt el a szakítás és aközött, hogy ti osszejottetek, akkor ott nem árt vigyázni.

2022. jún. 13. 13:00
 15/24 A kérdező kommentje:
A szakítás és köztem 6 hónap telt el. Amikor először találkoztunk, az is kb ilyentájt lehetett, de én nem gondoltam rá még akkor úgy, mint egy lehetséges társra, mert úgy tudtam, hogy együtt vannak még ezzel a nővel.Ő viszont igen, el is kezdett velem ismerkedni, gyakran keresett, nagyon sokat beszélgettünk, végül találkoztunk is. Én viszont akkor engedtem csak közelebb magamhoz, amikor biztosan megtudtam, hogy szakítottak, szét is költöztek. Egy pár hónapos elég tartalmas, intenzív ismerkedési fázis után végül múlt hónapban teljesen hivatalosan is összejöttünk. Azóta minden nap velem van, tehát tudom, hogy nem találkoznak, de mégis megy időnként az írkálás, fotólájkolás, és a szövegelés arról, hogy neki az a nő mint lelkitárs fontos. Hát köszönöm.
2022. jún. 13. 13:27
 16/24 A kérdező kommentje:
Tehát tulajdonképpen igen, el lehet mondani, hogy a szakítás közben/alatt/után kezdődött köztünk a dolog. Viszont ahhoz semmi közöm nincs, hogy ők szétmentek.
2022. jún. 13. 13:30
 17/24 anonim ***** válasza:
100%

Nem az a gond ezzel, hogy miattad szakítottak e vagy sem, hanem hogy ezek szerint érzelmileg meg nem zárta le az előző kapcsolatot. Ha együtt éltek, akkor bizony komoly volt a kapcsolat, amit nyilván nem egy két nap alatt fog érzelmileg kiheverni.

Nekem pont ugyanígy volt egy kapcsolatom, a srác fel éve kijött egy toxikus kapcsolatbol, aztán nagyon intenzíven randiztunk, viszonylag hamar össze is jöttünk, aztán pár hónapra rá szakított velem, mert meg nincs túl az exen annak ellenére, hogy már nem akart tőle semmit, egyszerűen meg annyi harag és gyűlölet volt benne, hogy nem tudott tullepni.

Ezért mondtam, hogy nem árt figyelni.

Persze már a kapcsolat közben feljöttek jelek, hogy nem jó irányba haladunk, egyre rosszabb lett, majd fel év szenvedés után szakított.

2022. jún. 13. 13:40
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem is jól látod a helyzetet. Véleményem szerint a párodnak bűntudata van a lány miatt, ezért nem tudja “elengedni a kezét”. Persze, ez nem azt jelenti, hogy szerelmes belé, hanem inkább azt, hogy nincs lerendezve és teljesen lezárva az a kapcsolat, ahogy kell. A párodnak meg kellene értenie, hogy nem tartozik semmivel az exének. Nem neki kell róla “ gondoskodnia”. Menjen szakemberhez a kedves volt partner ha úgy érzi gondjai vannak, titeket meg hagyjon békén. Nem feltétlen kell rosszba lenniük, de nem hiszem, hogy létezik exszel barátság. Még ha a párod esetleg nem is akarna többet, a lány simán lehet, hogy újra meg akarná hódítani. Egy bizonyos érettség kell az ilyen kapcsolatokhoz, de nagyon ritka. Véleményem szerint, ha a párod ezt így nem érti meg, akkor engedd el. Ne tiltsd meg neki stb. , egyszerűen emelt fejjel hagyd ott. Jobb nem belebonyolódni. Sajnos ezt tapasztalatból írom.
2022. jún. 13. 13:41
 19/24 anonim ***** válasza:
85%

Én hiszek abban, hogy létezhet exek között barátság, és hogy ezt lehet egészséges keretek között is tartani, úgy, hogy az új párkapcsolatot ne befolyásolja. Viszont:

- Aggasztó az, hogy e lelkitársának nevezi az exét. Egyrészt, ha valakit a lelkitársamnak érzek, nem lépnék párkapcsolatba egy másik emberrel. Másrészt, az ex-baráti kapcsolatok megítélése (meg nagyon sok ember tapasztalata) miatt extrán igyekeznék azt kommunikálni a párom felé, hogy ő számomra az első, és hogy az exszel szemben meg tudom húzni a határaimat. A barátod ennek az ellentétét csinálja.

- Ha már határmeghúzás, mennyire lehet tudni, hogy a lány nem élne vissza a rossz lelkiállapotával, a srác meg meg tudná húzni a határait, ha a csaj megtenné? Mondjuk ha az éjszaka közepén, vagy egy randi közben jönne rá, hogy lelkiválságban van, akkor a párod rohanna megmenteni, vagy meg tudná neki mondani, hogy bocsi, most nem alkalmas?

- Én nem biztos, hogy tudnék asszisztálni egy olyan helyzethez, amikor valaki olyan emberrel lép baráti kapcsolatba, akiről már felismerte, hogy terrorizálja.

- Gyakorlatilag úgy jöttetek össze, hogy ők szinte még együtt voltak, nekem ez vészjósló lenne, mert 1) nagy valószínűséggel nem volt ideje megfelelően lezárni a kapcsolatot 2) lehet, ez alapján akkor is ezt a "stratégiát" választaná, ha a mi kapcsolatunk ér véget.

Én nem ismerem a barátodat, úgyhogy te tudod, de nekem egy ilyen helyzet nagyon nem tetszene - nem azért, mert ex, hanem azért, amilyen.

2022. jún. 13. 17:13
 20/24 anonim ***** válasza:
83%

" ha megpróbálja és én megtudom, akkor azonnal, kérdés és magyarázkodás nélkül szakítani fogok vele és többet soha nem fog látni"

"tudom, hogy nem találkoznak, de mégis megy időnként az írkálás, fotólájkolás, és a szövegelés arról, hogy neki az a nő mint lelkitárs fontos. Hát köszönöm."

Hol a következetesség és a boldogság?

2022. jún. 25. 11:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!