Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig tűrnétek, hogy a feleségetek nem dolgozik?

Figyelt kérdés
4 éves már a gyerekünk és azóta se dolgozik. Eleinte még meg is értettem, mert gyakran volt beteg mikor kezdte az óvodát. Úgy látom rajta, hogy ő már nem is akar dolgozni, ami már kezd bosszantani, mert én meg már majd meggebedek, szinte minden szombaton is megyek dolgozni, hogy megéljünk. Ráadásul egyre többet cigizik is és már rá szóltam egyik nap, hogy nem gondolja ha egy forintot nem keres nem kéne napi egy doboz cigit elszívni, és még ő sértődött meg.
2022. máj. 18. 14:46
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
67%

18-as vagyok: Először is ped.asszisztens volt a kishölgy szülés előtt, iskolában. Tehát a majdani iskolás gyereknek a nyári szünete megoldva. Oviban 2-3 hetekre van csak szünet.

De ha nem suliban dolgozna ezután... Nálunk nem volt nagyszülői segítség. A kisfiunkat beírattuk táborokba - míg kicsi volt, természetesen napközis jellegűbe: focitábor, judo tábor, programokkal. Van amúgy minden suliban napközis tábor és az nem horror összeg, csak az ellátás. Illetve mindkét szülőnek van szabija - volt, amikor 1-1 hetet én voltam otthon a kisfiúval, volt, amikor az apja és voltunk együtt is.

Más is megoldja. Vagy 14 éves koráig kb htb legyen anyuka, mert hát de a gyerek nyári szünete...??

2022. máj. 18. 16:56
 22/29 anonim ***** válasza:
30%

21

Nincs baj ám ezzel a mentalitással, csak a következő kérdesnél, ne r*bancozd azokat a Nőket, akik nem kezdenek csóró pasival!

2022. máj. 18. 17:09
 23/29 anonim ***** válasza:
80%

Hű. El sem tudnám képzelni, hogy ne dolgozzak, és eltartsanak.

DE, sajnos az országban egy anyának borzasztó nehéz munkát találni szülés után. Van olyan cég aki, pl. lehetetlen helyzetbe hozza azokat a nőket, akik vissza akarnak menni, egyszerűen olyan pozíciót és munkarendet ajánl fel, amiről tudja, hogy a nő számára megoldhatatlan. Volt, hogy kijelentették, hogy kis gyerekes anyukákat nem szeretnének felvenni, mert állandóan táppénzre járnak.

És melyik nő akar, mondjuk magasan kvalifikáltan gyárban dolgozni vagy takarítani. Persze, tudom, a kényszer nagy úr, de akkor is....

2022. máj. 18. 18:36
 24/29 anonim ***** válasza:
17%

21-es vagyok

Nő 45 éves egy 13 éves kisfiú anyukája

Nem r@bancozom aki nem áll le csóró pasival;)))

2022. máj. 18. 19:58
 25/29 anonim ***** válasza:
100%

Amúgy a környezetemben sem htbk az anyukák míg a gyerek 14 lesz 2 év és meló

Mondjuk hülyét is kaptam volna 14 évig gyesen....

2022. máj. 18. 20:00
 26/29 anonim ***** válasza:
62%

Az óvodában is van nyári ügyelet, több millió anyuka megoldja, hogy vissza tudjon menni dolgozni a gyerek mellett. Sőt! Külföldön fél-1 év után visszamennek, pedig itt nem olyan az átlag élet mint Magyarországon. A négyszeresét keresik és 4x annyira jól is élnek, mégis visszamennek.

Csak Magyarországon szokás takarózni a gyerekkel, hogy "jaj nincs segítségem, nincs nagyszülő" stb. Mindenki magának csinálja a gyereket, nem a nagyszülőknek (akik sok esetben még dolgoznak is), ezért meg kell tudni oldani.

Ha szar a helyzet, van bölcsőde/óvoda, anyuka legaláb 4-6 órában el tud menni dolgozni. De amikor szorul a hurok (mint a kérdezőnél is), inkább bevállal (azaz kierőszakol) még egy gyereket, hogy ne kelljen visszamennie dolgozni. A harmadiknál meg kijátssza a "főállású anya" kártyát.

Sok helyen megfordultam már a világban, de ez is csak Magyarországon (meg talán Romániában) jellemző.

2022. máj. 18. 20:26
 27/29 anonim ***** válasza:
83%
Bárcsak a feleségem lenne ilyen! Állandóan dolgozik, pedig bőven megélnénk az én fizetésemből is! Ugyanezen a színvonalon! Ezeket az éveket soha nem fogja visszakapni! 3-6 évesek...
2022. máj. 18. 21:40
 28/29 anonim ***** válasza:
86%

Úgy látom,azért itt kicsit most elszálltak páran, és nem vesznek figyelembe néhány egyáltalán nem mellékes körülményt. Pl.mikor volt az az "eleinte"? Mert ha mondjuk ez az első éve az oviban, akkor simán jogos lehet, hogy sokat volt beteg, nem látta értelmét visszamenni. A másik ez a többmillió anya is megoldja...Igen, csak a nyári szünet MOST jön. Tehát kicsit egyszerűbb X év után szabit kivenni arra a pár hétre, amikor zárva van az ovi, mint egy tök új munkahelyen próbaidő alatt🙄 Végül a harmadik. Ha pedagógus asszisztens volt, elég jó ötlet lenne gyerek után is pedagógus asszisztensként elhelyezkedni, mivel összeegyeztethető a gyerekkel a munkaidő. Na, most lássuk be, májusban valóban nem kapkodnak értük.

Összegezve, Kérdező! Én ezt a nyarat már elengedném, viszont leülnék vele beszélni, hogy szeptembertől dolgozik, nincs más opció. Azt is átbeszélnénk, hogy ki milyen részt vállal a gyerekfelügyeletből ezután, pl.betegség esetén. A cigiről szintén beszélnék vele. Eleve ha csak te keresel, hogy tud "egyre többet" cigizni? Annyit tud, amennyit te lehetővé teszel.

2022. máj. 18. 21:55
 29/29 anonim ***** válasza:
49%

Munkahelyre sem kell. Neked minek kellett?🤣🤣🤣

Akkor kellett volna gondolkodni! Vagy legalabb egy kulso szemlelot megkerdezni! Lasd: egy munkahelynek sem kell. Akkor emberileg milyen tre lehet mar...

2022. máj. 19. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!