Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig tűrnétek, hogy a feleségetek nem dolgozik?

Figyelt kérdés
4 éves már a gyerekünk és azóta se dolgozik. Eleinte még meg is értettem, mert gyakran volt beteg mikor kezdte az óvodát. Úgy látom rajta, hogy ő már nem is akar dolgozni, ami már kezd bosszantani, mert én meg már majd meggebedek, szinte minden szombaton is megyek dolgozni, hogy megéljünk. Ráadásul egyre többet cigizik is és már rá szóltam egyik nap, hogy nem gondolja ha egy forintot nem keres nem kéne napi egy doboz cigit elszívni, és még ő sértődött meg.
2022. máj. 18. 14:46
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
92%
Hát ezt muszáj lesz megdumálnotok, jogosan vagy amúgy kiakadva, főleg a cigi miatt, mert rohadt drága.
2022. máj. 18. 14:50
 2/29 anonim ***** válasza:
14%
Hát.. ilyen férj mellett elhiszem, hogy még élni sincs kedve.
2022. máj. 18. 14:50
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Szülés előtt dolgozott, oda nem várják vissza? Amúgy meg ülj le és beszéld meg vele, hogy a jövőben mit is szeretne magával kezdeni.
2022. máj. 18. 14:53
 4/29 A kérdező kommentje:
Beszéltem már vele erről többször de mindig a gyerekkel védekezik, hogy most nyári szünet lesz az óvodában, most ez most az, akármit nem vállal el stb. Csak a kifogás.
2022. máj. 18. 14:53
 5/29 anonim ***** válasza:
83%

#1: Igen, valamilyen szinten jogos.

De erős a gyanúm, hogy nem véletlenül vált olyanná, amilyen.

Egy tényt lehet közölni tapintatosan, úgy, hogy lássa, hogy szeretnél segíteni, meg lehet bunkó, lekezelő módon. Nekem a szövegből úgy jött le, hogy a kérdező az utóbbi kategóriát erősíti.

És ha most ilyen, ki tudja, milyen volt az elmúlt három évben? Sok férjre igaz, hogy csak addig kedves és odaadó, ameddig a gyerek meg nem születik. Utána - mivel már nem kizárólagosan övé a figyelem - egyből kimutatja a foga fehérjét.

Ettől függetlenül persze, nem jó dolog, ha egy ember tart el hármat... de a konfliktust nem újabb konfliktusok generálásával, és a kapcsolat leépítésével kéne "kezelni".

2022. máj. 18. 14:54
 6/29 A kérdező kommentje:
Szülés előtti helyére nem tud visszamenni, mert határozott időre volt felvéve ami gyed alatt lejárt, utána már nem akarták visszavenni.
2022. máj. 18. 14:54
 7/29 anonim ***** válasza:
90%

Akkor új munkahelyet kell keressen.

Oviban amúgy nem sulis nyári szünet van, 2-3 hetekre zárnak csak be, amikor max ügyeletes ovi van. De nem egész nyáron.

2022. máj. 18. 15:09
 8/29 anonim ***** válasza:
68%

2 hónapig tűrtem. Eddig voltam vele. Ajánlottam neki egy helyet a végzettségének (egyetem) megfelelően, a munkahelyet ismerem, mert ott dolgozom és tudom ott jó helye lenne, nem stresszes a munka stb. "Ha gondolod jöhetnél hozzánk, segítek benne." Erre nekem esett: " Már ne is haragudj! Én akarom eldönteni hol akarok dolgozni!"

2021. 08. óta munkanélküli (35N). Ha jól tudom a mai napig nincs munkája.

Szülei eltartják.

35F

2022. máj. 18. 15:18
 9/29 anonim ***** válasza:
87%
Állítsd kompromisszum elé. Vagy elmegy dolgozni, vagy te sem fogod a jövőben agyon hajtani magad és akkor közösen mehettek koldulni, cigire és más egyébre sem lesz pénz.
2022. máj. 18. 15:22
 10/29 ildibrexy ***** válasza:
100%
Beszélj vele. Nyugtasd meg őt ha talál munkahelyet akkor onnantól fele fele arányban lesztek táppénzen ha a gyerek beteg es a szünidőket is felesbe viszitek. Akkor biztosan fog keresni munkát.
2022. máj. 18. 15:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!