Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Az élettársam vállakozó, jóval többet keres mint én, mégis tőlem vagy az anyjától kéreget, meet hamarabb elkölti a pénzt, minthogy már a kezebe kerülne. Mennyire normális ez?
Én egy egyszerű takarító vagyok,.párommal van egy közös kiskolás gyerekünk is.
Párom anyjánál lakunk, én azon lennék hogy elköltözzünk innen, de egyszerűen a félretett pénzemhez azért kell hozzanyúlni mert a párom túlköltekezik.
Hitele is van, cigizik erőteljesen,sokat költ a műhelyre ész nélkülm meg az anyjának törleszt. De 2 hete már tőlem kért el 150 ezret, ez kb. 1 havi fizetésem.
Szerintem ez így nagyon nem jól van, nekem a párom sosem tett le ennyit kézbe, mindig magamnak kellett megoldanom ha saját részre kellett valami ( de akkor emg anyósom morgott minek költök...)
Mellesleg meg a gyereknek ha ruha kell, stb. azt én oldjam meg a fizumból..
Szerintem pontosan tudod, mit kéne tenned...
Csak nem mered meglépni.
Ez a pasas minden pénzedet el fogja költeni, és ottmaradsz pucér fenékkel... :(
“ Hitele is van, cigizik erőteljesen,sokat költ a műhelyre ész nélkül “
Biztos, hogy ész nélkül költi?
Nem lehet, hogy visszaforgatja?
A cigi meg egy függőség… Nagyon káros és semmi értelme, de csak azért mert valaki nem tud leszokni róla pénzügyi megfontolásból -mert függő-, még nem biztos hogy teljesen rosszul bánik a pénzzel.
Ha régen kevesebbet keresett és jobban éltetek, annak nincs sok értelme…
Ezért gondolom, hogy a vállalkozásába próbálja visszaforgatni a pénzét.
Szivi!
1) Szólnék neki, hogy ez a teljes kép, amit te ebben a párkapcsolatban érzékelsz. Ez meg az, ami zavar. Kérdezd meg erre mi a válasza, ő hogyan látja a dolgokat. Ha igazat ad, és elmagyarázza a dolgokat, h mit szeretne a következő 2 évben, akkor nincs túl sok dolgod addig.
2) Ha nem ad értelmezhető magyarázatot a viselkedésére, és nem tudja vagy akarja számodra levázolni mik a tervei, akkor:
A) amennyiben releváns, akkor rá keresel itt (lehet sok mindent nem érsz vele): [link]
B) rákeresel emitt: [link]
Ha itt vannak olvasni valók, akkor olvass bele. Ha nem értesz kicsit sem a könyveléshez, akkor érdemes keresned valakit, aki igen. Beszéld meg vele, hogy milyennek tűnik a BEVALLOTT teljesítménye (lehet játszani a könyveléssel, de minnél több évnyi az adat, annál szebben látszódhatnak benne dolgok)
Ha itt nincs semmi gyanús, vagy aggodalomra okot adó dolog, akkor nyugi. Pihenj. Aztán ha lenyugodtál támadd le a párkapcsolatotokban felmerült pénzügyi dolgokkal kapcsolatban újra, h neked nem okés a dolog.
Ha úgy összességében mindezek után arra jutsz (függetlenül a pozitív és negatív reakciók számától és jellegétől), hogy neked nem tetszik a helyzeted, akkor FOGD MAGAD és a gyerkőcöt és MENJ OLYAN MESSZIRE TŐLE AMENNYIRE CSAK LEHET.
Nem érdemes egy "családot" eljátszani, ha a benne szereplők lényegében egymás képébe szrnak. Mindenhol vannak konfliktusok és súrlódások, az biztos. Csak a minőségük változik. Van amin túl lehet lépni úgyis, hogy együtt tudtok maradni, van amin nem lehet és nem is kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!