Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Szerintetek ez hosszútávon...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ez hosszútávon mennyire műkődhet?

Figyelt kérdés

A nőveremről van szó és szeretném leszögezni, hogy nem akarok ítélkezni felette, de sokat agyalok azon, hogy morálisan mennyire elfogadható, amit csinál. 7 éve van együtt a férjével, de ez alatt a 7 év alatt én tudok összesen 2 pasiról (lehet volt több is), akikkel valamilyen okból pl.hobbi vagy munka egész jóban lett, volt valami fellángolás szerűsége, de végül átgondolta és nem történt egyikkel se semmi, mert mindig azt mondja, hogy a férjénél jobban úgy sem illik senki mással össze. Nem gonoszság ez a férje mellett? Engem általában beavat mindenbe és sokszor gondolkozom rajta, hogy vajon ilyen egy normális házasság? Sokáig azt hittem, hogy ő egy követendő példa az életemben, hisz 19 évesen megtalálta a Nagy Őt és látom, hogy sokat dolgoznak mindketten a házasságukon, de aztán meg megismer tesóm valakit és elkezd hozzá vonzódni és konkrétan azon agyal, hogy elhagyja-e a sógoromat. Ez csak nekem fura?

Tudtommal testileg sose csalta meg a sógoromat, de szokott vonzódni másokhoz, ami már sok embernek sztem megcsalásnak számít.

2022. máj. 14. 13:05
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%

Szerinted akik kapcsolatban élnek sosem vonzódnak az évek alatt máshoz? Sosem tetszik meg nekik valaki más ?

Több éve együtt vagyunk a párommal, sokszor tetszett már meg nekem más , volt akinél éreztem fellángolást, elképzeltem azt is milyen lenne vele élni, együtt lenni stb. De nem tettem meg mert szeretem a párom.

Teljesen normális

2022. máj. 14. 13:12
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Olyan nincs, hogy életed végéig csak a párod fog tetszeni, úgyhogy kar ezzel altatnod ezzel magad. Teljesen normális és évek alatt történik ilyen, hogy mást is vonzónak talál az ember. Ilyen esetben célszerű megszakítani az adott személlyel a kapcsolatot és nem belemenni és haverkodni vele, de amíg nem történik sem érzelmi sem fizikai megcsalas, addig nincs gond. A novered teljesen normális.
2022. máj. 14. 13:13
 3/21 A kérdező kommentje:
Nem tudom igazából, amíg fiatalabb voltam azt hittem a nővérem kapcsolata ilyen. Ahogy mondani szokás én majd egyszer, ha lesz komolyabb kapcsolatom "szimbiózisban" akarok élni, hogy senki más csak mi egymásnak. (Mármint vonzalom terén)
2022. máj. 14. 13:15
 4/21 A kérdező kommentje:
Mit jelent az érzelmi megcsalás? Mármint mit foglal magába? Nem pont azt, amit a nővérem csinál?
2022. máj. 14. 13:16
 5/21 anonim ***** válasza:
100%
Naiv vagy ha azt hiszed, hogy ez egyedi. Normális. Sőt, a nővéred abban követendő hogy mérleges és hideg fejjel átgondolja és belátja hogy egy futó kaland nem éri meg.
2022. máj. 14. 13:16
 6/21 anonim ***** válasza:
100%

"Az érzelmi megcsalás összetett dolog. Rabenstein-Donohoe meghatározása szerint nem elég, hogy partnerünk mással osztja meg érzelmeit, akkor beszélünk érzelmi megcsalásról, ha ezenfelül párunk ismételten időt, figyelmet, pénzt és törődést csatornáz át az elsődleges kapcsolatból a másodlagos kapcsolatba az új romantikus partner számára."

Ez irja le a legjobban

2022. máj. 14. 13:21
 7/21 A kérdező kommentje:
De akkor amiről beszélek az érzelmi megcsalás, mert pl.a srác, akivel a közös hobbijuk volt arra időt és pénzt pazarolt tesóm, hogy találkozzon vele. Arra gondolok, hogy egy csapatban jártak airsoftozni és tesóm mindig akkor ment mikor a srác is, mert jól érezte magát vele. Hál isten lezárták a dolgot mielőtt testileg történt volna valami, de nálam ez már nem lenne normális. Az a para még, hogy a férje erről tud és nem igazán veszem jelét, hogy érdekelné. Ennek igazából nem is tudom az okát. Ami a fejemben van kép a házasságról az nagyon más, mint ahogy a nővéremékét látom és nehezemre esik eldönteni melyik a normális.
2022. máj. 14. 13:29
 8/21 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen egy jó házasság!
2022. máj. 14. 13:37
 9/21 anonim ***** válasza:
100%

A hobbira költött, nem a másik sracra. Egyébként hány éves vagy? Nagyon gyerekesen gondolkodsz.

Attól meg, hogy külsőre mást is vonzónak találsz, nem fogod kevésbé szeretni a párod. Egyébként nehogy azt hidd, hogy a párod sem fog megnézni más not. Ez ilyen. Ha ezt nem vagy képes elfoglalni és a helyen kezelni, akkor neked nem való felnőtt párkapcsolat.

2022. máj. 14. 13:39
 10/21 A kérdező kommentje:
21 éves vagyok, mondjuk tényleg kicsit gyerekesebb az átlagnál :D Szerintem nem jól fejeztem ki magam az elején. Nekem az a fura,hogy adott egy 7 éves kapcsolat, ami alapjáraton jól működik és mégis a nővérem néha-néha azon agyal, hogy elhagyja a férjét, mert valaki más feltünik, akivel mondjuk jókat nevet vagy kivételesen kedves vele. Nem az, hogy boldog a párjával és tudja, hogy vele éli le az életét, hanem időnként feltünik valaki, aki kicsit "elcsavarja a fejét". Szerintem hosszútávon ennek az lesz a vége, hogy boldogtalan lesz egy egyébként boldog kapcsolatban és nekem ez egyelőre (később lehet máshogy érzem) furcsa.
2022. máj. 14. 13:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!