Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Zavarna, ha a párod alapvetően...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Zavarna, ha a párod alapvetően matematikai műveleteket nem tudna elvégezni?

Figyelt kérdés

15,6175:5=

Elfelejtette az írásbeli osztást, nem tudja, hová kell húzni a tizedesvesszőt.

2022. máj. 12. 10:39
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
92%

#4 "Fizikusként nem tudsz írásban osztani? Ez egyszerűen nem lehet igaz."

Utoljára középiskolában néz ki úgy egy fizikai feladat, hogy a végén behelyettesítesz és kijön egy szám, de ezekben is valójában a fizika már ott véget ér, hogy kijött egy absztrakt képlet betűkkel és egyéb szimbólumokkal. Abba, hogy konkrét számokat helyettesítesz a szimbólumok helyére és bepötyögöd a gépbe, semmi fizika nincs. (hozzáteszem: matek sincs benne. színtiszta favágás, egy majom is megcsinálja, ha elég banánt adsz neki)

"Egyébként meg simán lehet rá szükség. Osztani kell, de elromlik a számológép. Akkor nem osztasz?"

Nincs olyan, hogy "osztani kell". Az egyenleteink tele vannak mindenféle összetett művelettel és függvénnyel. Még ha rojtosra is pörgeted a függvénytáblázatot, vagy szépen sorba is fejtesz mindent (ahogy a számológép is csinálja), az életben sem kapsz eredményt gépi segítség nélkül.

2022. máj. 12. 11:14
 12/38 anonim ***** válasza:
90%

Jajj 4-es, erről az jut eszembe, mikor alsóban a tanítónéni mindig azt mondogatta, hogy majd ne számítsunk rá, hogy mindig lesz nálunk számológép. Ma mégis az emberek 99,99%-nak ott a zsebében a telefon amin, még ha buta telefon is, van számológép.

Én ha agyon csapnának se emlékszem rá, hogy kell írásban osztani, szerintem alsóban kellett ilyet csinálnom utoljára. 10 éve pénzügyi területen dolgozom, kicsit bonyolultabb műveletekkel, mint a kérdésben szereplő, de még soha nem hiányzott ez a tudás. Olyan sem fordult mondjuk elő, hogy ne lett volna kéznél valamilyen formában számológép.

De pl a Halotti beszéd és könyörgést még fel tudom mondani. Nem tudom ez mennyire ellensúlyozza matematikai hiányosságaimat?

2022. máj. 12. 11:15
 13/38 anonim ***** válasza:
75%
Egyébként kapaszkodj meg: a matematikusok többsége sem tud. A számokkal való ilyenfajta machinálásra leginkább a pénzügyi osztály alkalmazottainak van szüksége, nem a tudomány szekerét toló kutatóknak.
2022. máj. 12. 11:17
 14/38 A kérdező kommentje:

Ennyi erővel akkor az általános iskolás tananyag egy része mehetne a szemétbe.

Hát én valahogy alapnak gondoltam, hogy a törteket, egész számokat egy hétköznapi műveltségű ember ki tud számolni papíron egy ceruzával.

2022. máj. 12. 11:24
 15/38 anonim ***** válasza:
92%

El nem tudok képzelni olyan életbeli szituációt, amikor nekem feltétlenül, azonnal papíron el kellene osztanom egy tört(!) számot. Vizsgára is nem egy, hanem kettő friss elemes számológéppel készülök, hogy véletlenül se szívjam meg :D. És egyébként is, a számológép pontosabb, egész biztosan nem néz be egy számot a fáradtságtól, hülye lennék nem azt használni. A telefon nélkül a házban sem lépek ki, amin szintén van számológép.

Szóval nem, engem marhára nem érdekel, hogy papíron milyen műveleteket tud elvégezni, nem ez fogja senkinél meghatározni, hogy milyen ember, milyen szakember, milyen sikeres a munkájában, stb.

2022. máj. 12. 11:25
 16/38 anonim ***** válasza:
100%

"Ennyi erővel akkor az általános iskolás tananyag egy része mehetne a szemétbe."

Egy része simán mehetne. Egy másik része meg nem azért kell, mert közvetlenül szükséged lesz rá, hanem mert fejlődnek tőle a készségeid. A fekvőtámaszt sem azért nyomod, mert bárhol is szükséged lesz rá, hanem mert fejlődnek tőle az izmaid, és arra viszont már szükséged lesz.

2022. máj. 12. 11:30
 17/38 A kérdező kommentje:

"Utoljára középiskolában néz ki úgy egy fizikai feladat, hogy a végén behelyettesítesz és kijön egy szám, de ezekben is valójában a fizika már ott véget ér, hogy kijött egy absztrakt képlet betűkkel és egyéb szimbólumokkal."

--------------

A gimnáziumi fizika konkrétan úgy néz ki, hogy mindent a matematika nyelvén írunk le, egyenletekben. Az egyenletek leírása közben pedig matematikai műveleteket végzek el, szorok, osztok. Miben lenne másabb az egyetemi fizika?

Ott is egyenletekkel írunk le mindent, csak ahhoz magas szintű matematika kell, ezért az ismeretterjesztő könyvekből kihagyják. Valahogy nem hiszem el, hogy az írásbeli osztás annyira feleslegessé válik, hogy el kell felejteni. Meg egy matematikai gondolkodású ember hogy felejtheti el.

2022. máj. 12. 11:31
 18/38 anonim ***** válasza:
100%

"Vajon Stephen Hawking sem tudta volna elvégezni a műveletet? "

Ő amúgy az élete nagy részében írni se tudott.

2022. máj. 12. 11:40
 19/38 anonim ***** válasza:
5%

Ismerkedtem egyszer egy kémikus mérnök csajjal .

Nem értette miért mondom neki igyon sok vizet a másnapossàgra - nem érti

Ülj le fiam , biosz egyes

2022. máj. 12. 11:58
 20/38 anonim ***** válasza:
25%
Nyugaton az emberek már olvasni sem tudnak szóval ez számit.
2022. máj. 12. 12:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!