Maximum mekkora (hány db helyiértékű) számokkal vagytok képesek elvégezni az aritmetikai alapműveleteket fejben, kevesebb mint 10 másodperc alatt (amennyiben a 2 szám közül egyik sem nevezetes)?
Kettes voltam matekból és fogalmam sincs mi az a aritmetika :P
A valóságban az összeadáson és a szorzáson kívül semmire sincs szükségem.
Ha valamit intézni kell ott a könyvelőm. De azért sokra vittem és mind ezt a matek nélkül. :3
A matekóra csak tornáztatja az agyat így a gondolkodásunk minden téren javul, de máz haszna nem nagyon lesz.
Osszeadas - kivonas az sok helyiertekig megy fejben. Szorzas max akkor megy nagy helyiertekig, ha tizedes torttel szorzok, osztast meg csak szazalek szamitasra hasznalok es boven eleg ha csak kozelito becslest tudok adni magamnak valamire, szoval ott kisebb hibahatar mellett, de egesz gyorsan boldogulok nagyobb szamokkal is.
De amugy tok felesleges fejben toppon lenni ehhez, mivel regota feltalaltak mar a szamologepet.
Ha komolyabb matek erdekel, akkor tanulj analizist/kalkulust.
"A matekóra csak tornáztatja az agyat így a gondolkodásunk minden téren javul, de máz haszna nem nagyon lesz."
Ez baromság. Pl. mérnökök
Egyjegyűvel :-)
Versenyeztem matekból, jó eredménnyel, benne voltam az országos évfolyam top50-jében. A szakmám is ezzel kapcsolatos. Szerencsére a matematikának nem fontos része a fejszámolási képesség :-)
Fuu de megnyugodtam, csak eszembe jutott egy régi sérelmem amikor a matektanárom kicikizett mert nem tudtam mindenki előtt gyorsan osztani, és ahogy adtam magamnak példákat maximum egy db 4 jegyű számot tudok 4 (és kevesebb) jegyűvel elosztani 10 másodperc alatt. Egészen idáig azt hittem, hogy ebben mindenki jobb, és hogy nagyoon szar képessegeim vannak az átlaghoz kepest.
Így fogalmam sincs min akadt ki, de akkora trauma volt, hogy felnőttként ezen stresszelek, folyton szorongok ha matekról van szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!