Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Párkapcsolaton belüli önbizalo...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Párkapcsolaton belüli önbizalomhiányom lett?

Figyelt kérdés
Az önbizalmammal, az önértékelésemmel alapvetően nincs gondom, viszont a jelenlegi kapcsolatomban önbizalomhiányom lett. Nő vagyok, és akivel most vagyok kapcsolatban (2 éve tart a dolog) ő érzelmileg nagyon visszafogott, nem dicsér néha sem, nem mondja hogy kíván, nem reagál az én érzelmeimre. Úgy értem ezeket szavakkal nem mondja. Tettekkel érezteti, kimutatja, de nem mondja őket. Én eddig minden kapcsolatomban nyíltan, őszintén beszéltem az érzéseimről, ez eddig senkinek sem volt gond. Kivéve neki. Én már ott tartok, hogy az önbizalmam a nullához közelít, szomorú vagyok, és bizonytalan, boldogtalan. Nem tudom, hogy mit érez irántam, illetve tudom hogy szeret, de hiányzik a szavakkal való visszajelzés. Már a szexualitást sem élvezem annyira. Én mondom neki hogy jó volt vele, és mi volt nagyon jó, finom, adok visszajelzést, de ő nekem szavakkal nem. Úgy érzem magam, mint aki "hidegen" van tartva, és egyre kevésbbé viselem ezt, egyre nagyobb az önbizalom hiányom, és hangsúlyozom, csak ebben a kapcsolatban, és csak vele kapcsolatban. Amikor elmondtam hogy mi hiányzik, akkor azt kritikának vette, és elintézte annyival, hogy ő ilyen, neki nem megy a szavakkal való kifejezés. Már ott tartok, hogy semmit sem kérek tőle, és az érzéseimről sem beszélek vele. A szakításon gondolkodom, pedig szeretem, de így nem lehetek önmagam, nem tudok kiteljesedni, mert nem tudom megosztani magam (az érzéseim) a másikkal. Ebben az esetben az egyetlen út az, ha szakítok?
2022. máj. 11. 08:58
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
76%

Bármilyen sz*r is hallani, de ilyen szempontból nem illetek össze. Én megértelek téged, mert ez tényleg egy olyan érzés lehet, mintha csak használnának, jó hogy mindig ott vagy kéznél, mint egy kés vagy kanál a fiókban, ami természetes dolog hogy ott van és ennyi. Nem kell róla beszélni, hogy milyen jó tulajdonságai vannak, mert ő akkor is ott lesz. De egy nőnek jól esik a visszajelzés, ami nem azt jelenti, hogy folyamatosan azt várod hogy dicsérgessenek vagy átmenjen a dolog ömlengésbe. Csak néha egy két pozitív visszajelzést vársz szavakkal kifejezve.

Valószínű hogy a párod így szocializálódott gyerekkorában, ő ilyen. Ezt nem lehet ráerőszakolni. Ezért van az, hogy ebből a szempontból nem illetek össze. A férfiak nagy többsége eleve nem tud (és nem is akar) olyan részletesen beszélni az érzéseiről, mint a nők.

Ha ez neked hosszabb távon lélekromboló, akkor neked kell eldöntened, hogy folytatod e tovább a kapcsolatot. De a másik fél személyiségét nem lehet megváltoztatni.

2022. máj. 11. 09:25
 12/20 A kérdező kommentje:
11-es köszönöm a megértést. Egyszer, 2 év alatt egyetlen egyszer mondtam, hogy jól esne ha kifejezné az érzéseit. Úgy ahogy mondod, legalább néha, vagy reagálna arra amikor én mondom az érzésem. Erről az utóbbi egy évben leszoktam. Valójában én változtam miatta, én alkalmazkodtam.
2022. máj. 11. 09:35
 13/20 anonim ***** válasza:
Akkor csináld azt, hogy megkérdezed tőle, szerinted jó e így a hajad vagy hogy áll neked ez az új ruha. Így anélkül bókol, hogy rá lenne erőszakolva.
2022. máj. 11. 09:43
 14/20 A kérdező kommentje:
13-as ez kb olyan mintha játszmáznék. Az meg nem nekem való, sosem voltam gyerekes, játszmázós.
2022. máj. 11. 09:48
 15/20 anonim ***** válasza:

Ez nem jatszmazas. Ha elmondtad neki, hogy szeretnéd, hogy dicsérjen es nem teszi, akkor mást nem tudsz tenni.

Abban mi a jatszmazas, hogy kikéred az őszinte véleményét, amiből esetleg pozitív bokot is szerezhetsz? Vagy milyen ötleted van ezen kívül?

A szakitason es a beletörődésen kívül nem sok lehetőséged van.

2022. máj. 11. 09:50
 16/20 A kérdező kommentje:
Én dicsérem őt rendszeresen. A tulajdonságait, a kinézetét is. Szereti ezt, meg is köszöni, de nem viszonozza.
2022. máj. 11. 09:59
 17/20 A kérdező kommentje:
És igen igazad, van, nincs sok választási lehetőségem. A beletörődés egy éve megy részemről, de tovább nem bírom. ☹
2022. máj. 11. 10:01
 18/20 anonim ***** válasza:

Nem értem mi a gond, ha kimutatja a szeretetét de nem bókol állandóan. A cselekedet sokkal fontosabb mint holmi üres szavak. Melletted szokott állni a nehéz pillanatokban? Szokott motiválni? Ha ezek megvannak akkor inkább fejleszd magad, hogy az önbizalmad ne mások véleményétől függjön.

Amit a 13-as mond jó ötlet és nem is játszmázás. Az lenne a játszmázás ha te változtatnál a viselkedéseden csak, hogy rávedd őt arra, hogy azt tegye amit te szeretnél...azaz manipulálnád.

2022. máj. 11. 19:03
 19/20 A kérdező kommentje:
Nem az állandóanról van szó hanem hogy SOSEM! De ezt meg is írtam érthetően!
2022. máj. 11. 19:25
 20/20 anonim ***** válasza:
62%
Ha elkezdene úgy viselkedni ahogy te szeretnéd, neked lenne kellemetlen, hisz tudnád, hogy csak a kedvedért teszi, magától nem mondana ilyeneket. Másképp fejezi ki, hogy szeret.
2022. máj. 12. 09:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!