Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Szerintetek ez sok-kevés segítség gyerek mellett?

Figyelt kérdés

Otthonról dolgozom, a kisgyerekünk otthon van az anyjával (velünk) aki gyesen van. Átlagos napunk:

- Reggel a feleségem rendezi a gyereket ébredés után, hogy rendbe hozzam magamat, egyek stb. (Munkatársak is szoktak iratokkal beugrani, ezért nem lehetek otthoniasan, ki kell öltöznöm)

- Minden délelött tartok 1 óra “illegális” munkaszünetet, hogy elvigyem a gyereket a játszóra, sétálni, ki az udvarra (fönököm nem sejti)

- Ebédkor én etetem, a feleségem altatja

- Ébredése után újabb 1 órát “veszek ki” a munkaidömböl, amit az ebédszünetemböl veszek le, hogy játszak vele, kivigyem

- Munkaidöm után a feleségem elmegy pihenni 1-2 órát, így onnantól én vagyok a gyerekkel. Ilyenkor játszunk, illetve TV-t nézhet

- 7 órakor én fürdeti

- 7:30-kor a feleségem eteti

- 8 órakor a feleségem altatja egyik nap, a másik nap én

- Éjszaka mindketten felkelünk hozzá és közösen altatjuk, etetjük

Természetesen napi többször pelenkázok, stb.

Házimunkáim: porszívózás, felmosás, mosogatógép ki-be rakodása, fünyírás, kerti munkák.

Feleségem bármikor elmehetne barátnözni, de nem megy sehova, mert nincs jóban senkivel! Az anyjához eljár a gyerekkel néha, de akkor az a baj, hogy én nem megyek (hétköznap munkaidöben) illetve néha elmegy egyedül a testvéréhez ahol meghallgatja hol voltak nyaralni a babysitterrel meg hogy mikor jön a kertész és a takarítónö.

A feleségem szerint egy nagy nulla amit csinálok, nem ér semmit, egy szar apa vagyok, mintha nem is lennék. Ö magát egy egyedülálló anyának tartja! Aki mindent egyedül csinál, magára hagyva! Panaszkodik fünek-fának.

Anyám valójában mondhatta volna magáról, hogy egyedül nevel, apám egyszer sem(!) pelenkázott minket, soha nem játszott velünk, soha nem vigyázott ránk, házi munkát sohase végzett! Elmondása szerint ö a pénzt kereste, ez volt a feladata. Anyánk is dolgozott, úgy nevelt fel 3 gyereket.

Feleségem elmondásai szerint más apa sokkal többet tesz, minden feladat felét átvállalja munka mellett mert ez a normális. Nem tudom hogyan csinálhatják vajon …

Úgy érzem a feleségem szinte kényszerböl van a gyerekkel és nem is akarta ezt az egészet valójában. Más anya szerintem valóban reggel 6-tól délután 6-ig tök egyedül van a kisgyerekével otthon. Az apa max utána kapcsolódik be a fürdetésre, játékra. Több haverok is ezt meséli és a feleségük istenként néz rájuk, hogy fürdetnek. Másoknak is áradoznak róluk. Vicces sztori, hogy a játszótéren azt hiszik, hogy én egy egyedülálló megözvegyült apa vagyok mert minden nap látnak lent a gyerekkel munkaidöben délelött és délután is :D

2022. máj. 5. 21:45
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
100%

Segíts a feleségednek továbbra is amennyit tudsz, de ne a munkád rovására, mert ha egyszer észreveszik és kirúgnak, akkor meg az lesz a baj, hogy nincs pénzetek.

Nem azt mondom, hogy mindenki elégedjen meg egy számára középszerű élettel (törekedni kell a jobbra), de még ha sokszor nehéz is az élet, akkor se csináljunk oda nagyobb problémát, ahol egyébként nincs.

Én napi szinten bele szoktam olvasgatni az itteni kérdésekbe...

Vajon mit szólna a feleséged, ha a sok b*szogatás miatt elválnál, és csak 2 hetente látogatnád őket, mint azok akik történeteit itt lehet olvasni? Akkor ki a fenét piszkálna a nejed? Mert ha alapjáraton nem rossz a házasságotok, akkor egy nőnek is az az érdeke, hogy a férjét ne csesztesse addig még az ott nem hagyja. Nem kell egy nőnek sem megalázkodni, nem erről van szó, hanem az "élni, és élni hagyni elvről".

Így nagyon könnyen végleg tönkre lehet tenni egy házasságot ami alapvetően jó lenne.

A feleségednek az a baja, hogy nem érik olyan ingerek amik pl. egy dolgozó nőt, nincsenek barátnői akik kiszakítanák a napi monotonitásból, ezért valószínű rajtad vezeti le a feszültséget ami ebből ered. Kellene neki is valami napi szintű olyan elfoglaltság, amit nem otthon csinál. Akkor amikor te, vagy az anyukája vigyáz a gyerekre.

Ha nem tudtok megegyezni egy köztes állapotban, akkor el kell menni párterápiára lehetőleg pszichológushoz, mielőtt még nem lesz nagyobb baj.

Én egyik fél pártjára sem állok, mert a feleség verzióját nem ismerjük, de az "élni, és élni hagyni elv" mindig hasznos lehet.

2022. máj. 6. 15:13
 32/32 anonim ***** válasza:
100%
És az nem megoldás, hogy részmunkaidőbe visszamegy dolgozni, addig meg bölcsi, vagy valaki vigyáz rá?
2022. máj. 6. 17:57
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!