Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ez sok-kevés segítség gyerek mellett?
Otthonról dolgozom, a kisgyerekünk otthon van az anyjával (velünk) aki gyesen van. Átlagos napunk:
- Reggel a feleségem rendezi a gyereket ébredés után, hogy rendbe hozzam magamat, egyek stb. (Munkatársak is szoktak iratokkal beugrani, ezért nem lehetek otthoniasan, ki kell öltöznöm)
- Minden délelött tartok 1 óra “illegális” munkaszünetet, hogy elvigyem a gyereket a játszóra, sétálni, ki az udvarra (fönököm nem sejti)
- Ebédkor én etetem, a feleségem altatja
- Ébredése után újabb 1 órát “veszek ki” a munkaidömböl, amit az ebédszünetemböl veszek le, hogy játszak vele, kivigyem
- Munkaidöm után a feleségem elmegy pihenni 1-2 órát, így onnantól én vagyok a gyerekkel. Ilyenkor játszunk, illetve TV-t nézhet
- 7 órakor én fürdeti
- 7:30-kor a feleségem eteti
- 8 órakor a feleségem altatja egyik nap, a másik nap én
- Éjszaka mindketten felkelünk hozzá és közösen altatjuk, etetjük
Természetesen napi többször pelenkázok, stb.
Házimunkáim: porszívózás, felmosás, mosogatógép ki-be rakodása, fünyírás, kerti munkák.
Feleségem bármikor elmehetne barátnözni, de nem megy sehova, mert nincs jóban senkivel! Az anyjához eljár a gyerekkel néha, de akkor az a baj, hogy én nem megyek (hétköznap munkaidöben) illetve néha elmegy egyedül a testvéréhez ahol meghallgatja hol voltak nyaralni a babysitterrel meg hogy mikor jön a kertész és a takarítónö.
A feleségem szerint egy nagy nulla amit csinálok, nem ér semmit, egy szar apa vagyok, mintha nem is lennék. Ö magát egy egyedülálló anyának tartja! Aki mindent egyedül csinál, magára hagyva! Panaszkodik fünek-fának.
Anyám valójában mondhatta volna magáról, hogy egyedül nevel, apám egyszer sem(!) pelenkázott minket, soha nem játszott velünk, soha nem vigyázott ránk, házi munkát sohase végzett! Elmondása szerint ö a pénzt kereste, ez volt a feladata. Anyánk is dolgozott, úgy nevelt fel 3 gyereket.
Feleségem elmondásai szerint más apa sokkal többet tesz, minden feladat felét átvállalja munka mellett mert ez a normális. Nem tudom hogyan csinálhatják vajon …
Úgy érzem a feleségem szinte kényszerböl van a gyerekkel és nem is akarta ezt az egészet valójában. Más anya szerintem valóban reggel 6-tól délután 6-ig tök egyedül van a kisgyerekével otthon. Az apa max utána kapcsolódik be a fürdetésre, játékra. Több haverok is ezt meséli és a feleségük istenként néz rájuk, hogy fürdetnek. Másoknak is áradoznak róluk. Vicces sztori, hogy a játszótéren azt hiszik, hogy én egy egyedülálló megözvegyült apa vagyok mert minden nap látnak lent a gyerekkel munkaidöben délelött és délután is :D
Összetehetné a párod a két kezét hogy ilyen férje van...
Én nő vagyok van egy 5 éves gyerköcünk... Az én párom elmegy reggel 6-tól dolgozni délután 5-ig... Haza jön szó szerint semmit nem csinál pedig énis dolgozom minden nap 8 órát fél 5 kor hazaérek a gyerköcel és még fözök mosok takaritok egyedül hétvégén segit annyit hogy összaporszivóz...
Nem baszogatom tudom hogy sokat dolgozik énis de egyedül megcsinálom..
Ugyhogy a feleséged csak ne panaszkodjon
Köszi a kommenteket, de sajnos a feleségem véleménye nem változik. Megmutattam neki ezt, persze veszekedés lett. Szerinte az anyaság dupla munka, fárasztóbb mint a munkahely és igenis felesben kell csinálni. A 14 órából amit fennt van a gyerek, 7-nek telibe az enyémnek kéne lennie. Vagy legyen az, hogy ö péntek este elmegy és vasárnap este hazajön mert úgy lesz egál és akkor “húzzak csak vissza az irodába hétközben”. Csak nem tudom hogyan lennék munkaidö mellett 7 órát a gyerekkel? Így is napi 5-6 óra megvan naponta (inkább az 5 felé tendál). Egyszerüen nem tudok! Ha bejárnék dolgozni, ennyit se tudnék vele lenni, csak napi 2 órát max. Nem tudom mi lenne akkor, válás?
Sajnos a környezetemben csak azt látom, hogy ennél többet senki sincs a gyerekével! Vannak munkatársaim akik munka után kondiba és vagy sörözni járnak. A legtöbb fürdetésre megy haza, sokan amikor elalszik a gyerek még elmennek otthonról.
Nem akarok magamból höst vagy mártírt csinálni, de annyira dühítö, hogy mindenkinek azt mondja, hogy én SEMMIT sem segítek és egyedül neveli a gyereket …. Már mondtam neki, hogy ha így folytatja akkor megnézheti majd milyen is az!
Baszus 25 válaszóló vagyok miért lettem lepontozva?
Amugy csak a szája van a feleségednek álj a sarkadra és menj vissza az irodába dolgozni ugyse fog lelépni akkor majd megtudja milydn segitség voltál...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!