Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Mi az egészséges egyensúly...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi az egészséges egyensúly aközött, hogy igazodunk a párunkhoz, kompromisszumot kötünk a dolgokban?

Figyelt kérdés

Ilyesmi példákra gondolok, kicsit csemegézve az elmúlt hetekből:

-Jogosan vetné-e fel a párod, ha te este 6-kor mennél futni, amikor még bőven kellemes idő van, ő pedig este 9-kor menne, mert neki a hűvösebb idő szimpatikus, és ezt szóvá tenné neked, hogy miért nem mentek együtt?

-Jogosan vetné-e fel a párod, ha te este 7-kor vacsoráznál, ő viszont szeretne 11-kor, ezért azt mondaná, hogy valamit gyors egyél (egy alma, vagy valami), és vacsizzatok együtt, mivel neki főzöcskézhetnéke van, de egy korábbi programjai miatt csak késő estére lenne kész a "meglepetéskaja"?

-Jogosan vetné-e fel a párod, hogy az általa annyira hatásos és a "nagyanyáink által is használt" almaecet helyett sampont használnátok hajmosásra, és hogy miért akarnátok sampont használni a kemikáliák helyett?

Ezek a példák így visszaolvasva nekem kissé úgy tűnnek, mintha a párom túlságosan az ő szokásaihoz és elképzeléseihez szeretné a kapcsolatunk formálni, de lehet, ez azért van, mert az ő lakásába szoktam mindig átmenni (nekem lakótársam van, itt elég kényelmetlen lenne lenni).

2022. máj. 5. 18:53
 1/7 anonim ***** válasza:

Ez a jogos elég gyenge kifejezés, azt vet fel egy ember, amit akar. Jogosan mondhatod hogy nem, ha erre gondolsz, hisz miért kéne mindent hozzá igazítani.

1-1x nincs semmi ha felhoz ilyet, de mikor már ilyen sűrűn jönnek, az nincs rendben. Túlságosan az ő érdekei vannak a szeme előtt, nem gondol rád. Ebből úgy tűnik, hogy kb. a kiterjesztett részeként kezel, érte kell élned, létezned.

Beszéj vele erről, de nem hiszem hogy lesz változás. Alapból már gondok vannak ott, ahol ez egyáltalán feljön.

2022. máj. 5. 19:07
 2/7 anonim ***** válasza:

Amíg csak megkérdezi, hogy te mit szólsz hozzá és tényleg csak felvetés, nem kényszer, addig szerintem nincs vele semmi baj. Mondhatod, hogy te inkább most mennél futni, nem szeretnél olyan későn vacsorázni és maradnál a samponnál. Ezek nem olyan nagy dolgok, nem azon fog múlni a kapcsolat, hogy ki mivel mos hajat és társai. A gond akkor van, ha nem fogadja el, hogy te nem úgy csinálnád ezeket, ahogy ő és erőlteti a saját elképzeléseit és emellett nem is enged semmiből a te kedvedért.

A kompromisszum fontos, de nem kell mindenben igazodni a másikhoz, mert vannak olyan dolgok, amiknél teljesen mindegy, hogy ki hogy csinálja a dolgait.

2022. máj. 5. 19:28
 3/7 anonim ***** válasza:

Mindig van lehetőség kompromisszumra, amennyiben mindkét fél vevő rá. Pl mehettek futni 7-8kozott is, vagy amennyiben rendszeresen fürtök, egyszer 6kor, máskor 9kor mentek. Vagy mehettek külön-külön is futni, mindenki amikor kényelmes neki, attól még nem lesz kisebb a szerelem.

Ami a vacsit illeti: este 11kor már nem ennék. Én olyankor már alszom, ha másnap munkába megyek. Ha meglepeteskajat csinálna, akkor is azt mondanam, hogy majd másnap megkostolom. Ha én akarnám meglepni a másikat, Bélát ám, hogy egy más alkalomra kell halasztani a dolgot. A közös vacsira is lehet időpontot találni, szokás kérdése. Attól hogy valaki eddig 5kor vagy 8mor vacsizott, meg át tud állni 6-7re is. Alkalmanként, ha a férjem éhes én meg még nem cagyok az, akkor is le tudok mellé ülni az asztalhoz és egy jót dumcsizni.

Ilyesmibe hogy ki mivel mos hajat, nem szólnék bele. Amíg rendszeresen tisztalkodik, ápolt megjelenésű a másik, addig nem érdekel, mivel mos hajat, vagy mivel tusol, stb.

Szóval, az egészséges hozzaallas az, mikor mindkét fél törekszik a kompromisszumra, figyelembe véve nemcsak a saját, de a másik érdekeit, kívánságait is , és képes, vagyis hajlandó alkalmazkodni a másikhoz, ha a helyzet úgy kívánja. A hajlandó nem is a legjobb kifejezés, hiszen ideális esetben öntelt én szeretetből fakad a dolog, és nem úgy kell kicsikarni a hajlandosagot.

2022. máj. 5. 19:33
 4/7 anonim ***** válasza:
* önzetlen szeretetből... akart lenni
2022. máj. 5. 19:35
 5/7 anonim ***** válasza:
51%

Igy szokott kezdődni.

1.Eleinte csak ajánlanak javasolnak érdeklődnek

2.Aztán kifejezik a nem tetszésüket, átmegy kritizálásba

3.Aztán leolt a szokásaid miatt és gyűlöletből, flegmázva, utálkozva mondja ugyanezeket

4. Később kéri, még később kötelezne arra, hogy változtass a szokásaidon

5. Ha megteszed, változtatsz, behódolsz se leszel neki ugy jó, beleköt másba, egy ezredik dologba is.

Ha a 4.ponton kiállsz magadért, talán képes még visszavenni a párod magából, HA szeret, ellenkező esetben tovább erőlteti rád az akaratát, hangod ellenkezésed nem lehet.

Talán az 1. és 2. ponton tartotok.

Exem első randin csak úgy kezdte miért vagyok szőke miért festem.

1 év múlva már ott tartottunk hogy nem festhetem a hajam, nem járhatok szoknyában, magassarkúakban, nadrág -póló kombókban is csak bő cucvokat vehetek fel, passzosakat nem, körmömet sem festhetem. És ezek után még belekötött egy apró anyajegybe is.

Mostani barátom, eleinte megjegyezte, de fél év múlva már szabályosan megtiltotta volna hogy reggel kávézzam. Leoltottam nem kicsit. Másnap elvitt kávézni:D

2022. máj. 5. 19:39
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem ezek a pontok a kétségért kiáltók, hanem az, hogy már annyira feltűnő Neked, hogy vadidegen embereket kérdezel, jó irányba halad-e az életed.

A futással kapcsolatban pedig egy gyökér a párod, egy úriember nem hagyná, hogy egyedül menj futni és, ha Te Xh-kor akarsz, akkor elkisér!

Ezen látszik, hogy szarba néz, mint nőt és embert. Az étkezési időpont és sampon pedig gyerekes.

Menekülj.

2022. máj. 5. 19:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Futni nem járok se 6-kor, se 9-kor, de senki kedvéért nem mosnám a hajam sampon helyett almaecettel - ő tegye, ha jól esik, én nem fogom. Illetve nem fogok a kedvéért este 11-kor vacsorázni. Hadd legyek éhes akkor, amikor.
2022. máj. 6. 09:49

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!