Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátnőmmel szóba jött a fizetések kérdése és teljesen besértődött mikor mondtam neki, hogy a nők kevesebbet keresnek mint a férfiak, normális ez?
Egy TV műsor kapcsán jött fel a téma és beszéltünk erről, én is 3x annyi fizetést kapok mint ő és magasabb pozicióban vagyok.
Mikor mondtam neki, hogy egy nő kevesebbet keres általában meg nem is tud olyan poziciókat beölteni mint egy férfi , illetve olyan munkát végezni akkor teljesen kiakadt ezen.. most ez komolyan ennyire sértő lenne?
"mondtam neki, hogy egy nő kevesebbet keres általában meg nem is tud olyan poziciókat beölteni mint egy férfi , illetve olyan munkát végezni "
Hát végül is manapság a kőművesek,meg egyéb mesteremberek elképesztő jól keresnek és ezeket a pozíciókat a nők többsége nem is akarná betölteni.
Egy cegnel altalaban a konyvelok oenzugyesek a nok
A csopvezek uzletkotők meg pasik
Mindenki mondjuk diplomas.
Soha nem fog egy penzugyi vezeto se annyit keresni mint egy csopvez ferfi.
Mert eleve a ferfiak a cég motorja.
*penzugyesek
Es itt jon az hogy a nők miert keresnek kevesebbet mert kisebb fogaskerekek eleve
Mert nem.muszaki szakmai beállitottsaguak ergo nem fognak egy cegnek se ugyfeleket szerezni es nem is vezethetnek termelest sem.
Es ez csak egy kereskedelmi cég.
Sorolhatnám a fogaskerekeket nemzetkozi vagy egyéb hatalmas végeknél is.
Pl biztosítóknál a nők az uzletkötők csak epp ferfi vezeti őket es ferfi hozta létre a céget magát is.
Kb. én is ezeket a példákat hoztam fel neki, én is kereskedelemben dolgozok, ő is, csak ő nagykereskedelmi ügyintéző szinten.
Nem értem amúgy miért kell megsértődni azon is, hogy a férfiak többre tudják vinni , evoluciós tényező, a nők alapvetően a gyereknevelésre voltak teremtve , nyilván azóta sok minden változott és felzárkóztak , de olyan szintet mint egy férfi sose tudnak elérni. Nem véletlen, hogy még a nőisnek mondott szakmában is mint pl. fodrász vagy a főzés világa , ott is férfiak a legjobbak a legmagasabb szinteken..
Ezen nem kell megsértődni szimplán el kell fogadni, evoluciós tényező. Elképzelhető, hogy több száz év múlva változik, bár mivel a gyereknevelés akkor is tényező lesz és a nő alapvetően arra való így nem valószínű, de nem is értem ezzel a gondot.. és szerintem a nőknek se kellene emiatt rosszul érezniük magukat.
#12, 14: Te ugye egy sikertelen férfi vagy és féltékeny vagy a sikeres nőkre, és megpróbálod őket lehúzni.
"de olyan szintet mint egy férfi sose tudnak elérni"
Dehogynem Mucuka! Mellesleg mindig a sikertelen férfiak verik magukat MÁS férfiak sikerére.
Ja, és engedd meg, hogy én meg téged nézzelek le, mert csak a kereskedelemben tengődsz valami közepes beosztásban. Egy rakat nőt ismerek, akik sokkal sikeresebbek és többet keresnek nálad, és úgy általában mindenben kenterbe vágnak.
Amúgy nem is csodálkozom, mivel kis hazánk az EU második leghímsovinisztább országa, és leginkább a hozzád hasonló, nem túl intelligens, nem is túl sikeres "férfiak" ragaszkodnak a nemlétező felsőbbrendűségükhöz. Leginkább szánalmas az ilyen.
Egy mérnöknő
Kedves kérdező, ha bevisznek az ügyeletre, nem engednéd, hogy édesanyám megműtsön, mert szerinted olyan szintet, mint egy férfi, soha nem tudna elérni? Ha kiváltasz egy receptet a gyógyszertárban, rákérdezel, hogy az adott készítmény kutatásában, törzskönyvezésében részt vett-e nő, mert ha igen, akkor, jobb távoltartani magad tőle, hiszen egy nő - mint én - nyilván nem tudott ebben olyan szintet elérni, mint egy férfi?
Ami pedig a fizetések közti különbségeket illeti, ez sok esetben sajnos inkább kelet-közép-európai sajátosság. Egy neves magyar tulajdonú gyógyszeripari vállalat magasabb fizetést ajánlott a férjemnek, mint nekem, holott neki "csak" gyógyszerész végzettsége volt, nekem általános orvosi is, minden nyugati cégnél pedig éppen fordítva - ott többet számítottak az eredményeim, mint a nemem.
Nem erről beszéltem.. ugyanúgy vannak nőkből is profik minden szakterületen, akár orvos, akár ügyvéd, akár mérnök, akár fodrász, akár takarítónő, bármi.
Arról beszéltem, hogy a legmagasabb szintet csak a férfiak tudják megütni és igen, ebből nagyon kevés van , és nem magamról beszélek..
Gusztustalan vagy, erre egyszerűen nem lehet mást mondani.
Miért ne lehetne egy no ugyanolyan kimagasló mint egy férfi?
Szavazati jogunk is kb csak ötven éve van a legtöbb országban, eddig esélyünk sem volt megmutatni, hogy pontosan érünk annyit, mint a férfiak.
Cserébe viszont a bűnözők és gyilkosok legtöbbje is férfi, milyen érdekes.
Egyébként 4 nyelven beszélek, tolmács vagyok és ráadásul Nő is, úgyhogy ne dumalj itt arról, hogy nem vagyunk intelligensek és nem érünk fel a “nagy ferfiakhoz”.
Vagyis, vannak nagy férfiak. De TE nem közéjük tartozol.
Én is kivagtalak volna a baratnod helyében, remélhetőleg előbb utóbb tisztán fogja látni, hogy milyen ember vagy…
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!