Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van ertelme annak, hogy a baratom hisztizik azon, hogy nem hivtam fel egy telefonszamot?
Van X osszeg tartozasom, amihez neki semmi koze, kaptam egy telefonszamot, ahol meg tudom erdeklodni, hova tudnam utalni az osszeget. Nem egy olyan nagyon hatalmas osszeg, de jelenleg X osszeg + 20 ezer forintom van, tehat nyilvan mar nem fogom befizetni ebben a honapban. Nem vagyunk kozos kasszan, de tulajdonkepp kozos penzbol elunk, a baratom butorokat vett a honapban a lakasunkba, o ugy-ahogy lenullazta magat, mert kell majd meg anyak napi ajandek meg stb szoval most kb az en penzembol elunk, nyilvan kb 20 ezer forint nem lenne 2 es fel hetre.
Tehat nem hivtam fel a szamot, mert tok folosleges, nem aktualis, ugy gondolom raer majd kb majus 6-7 kornyeken felhivnom, mert akkor ra par napra maximum be is tudom fizetni. Emiatt most alig all velem szoba tegnap ota, durcaskodik, mint valami hulye, nem akarja megenni a vacsorat amit csinaltam, elment aludni.
Amugy arra gondoltam, lehet neki ez valami gyerekkori trauma, bar nem meselt soha ilyesmit, hogy gyerekkoraban folyton elmaradt szamlaik lettek volna, de nagyon ra van allva mindig erre a temara, hogy minden AZONNAL mindig be legyen fizetve es soha ne legyen fuggoben levo szamla.
Nekem ADHD-m van, nem mentegetozni akarok, de nekem ezt tenyleg nehez kezelni, hogy mindig minden hataridore odafigyeljek, az elmaradt szamlaim a legtobb esetben nem anyagi problemak miatt nincsenek befizetve. Multkor megkert, hogy alljak neki vezetni, hogy mikor mit es milyen osszeget fizettem be, es fizikailag rosszul lettem kb a gondolattol is, hogy nekem ilyeneket vezetnem kelljen. En altalaban random amikor epp eszembe jut, befizetek ezt-azt ami van es annyi, azt nehezmenyezte, hogy de igy nem tudjuk, mennyire van egyensulyban, hogy melyikunk mennyit szamlakra.
A vicc az, hogy tenyleg nem keresunk annyira rosszul, a lakas az enyem, nincs rajta hitel, kb 40 ezer ft lenne osszesen a rezsi per honap es megsincs soha olyan, hogy ne lenne elmaradt szamla.
(Mondjuk a kerdesben emlitett tartozas nem rezsi, az mint irtam, egy sajat egyeb elmaradasom.)
Csak az ugyintezes koltsegeivel novekszik ami nem egy nagy osszeg, nem olyan regi tartozas, behajtonal van, de nem sok-sok eves, kb par honapos dolog, gondolom ha soha nem fizetnem be, egyszer csak levonnak vagy letiltanak a fizetesembol vagy valami.
Most kaptam a telefonszamot mult heten, mikor lemondtam egy szolgaltatast amit mar regota nem hasznaltam (akkor befizettem elotte ami volt osszeg meg elmaradva) es mondtak, hogy van egy ilyen elmaradasom is, amit naluk mar nem tudok intezni.
minden AZONNAL mindig be legyen fizetve es soha ne legyen fuggoben levo szamla.“
Igaza van.
Add át neki. Kezelje ő.
Te alkalmatlan vagy határidők betartására. Rezsinél ez súlyos pénzeket jelenthet. Felelőtlen vagy.
Egyszer jön a végrehajtó, s kidob a lakásodból.
Játszadozol a párod egzisztenciájával is.
Rád nem lehet építeni!
Megkapod a behajtó számát és fel sem hívod egyeztetésre? Addig ő szépen elindítja az eljárást.
A párodnak joga van tudnia, hogy hogy áll a rezsi költség, van-e tartozás, mert ő a rá eső részt fizeti, vagy akarja fizetni, de te link, felelőtlen, ostoba, lusta alak vagy.
Ne csodálkozz, ha összepakol és lelép. Megbízhatatlan, link alakra nem lehet életet fölépíteni.
Márpedig rohadtul hívd fel a behajtót, mert ennek nagyon csúnya vége lehet. A legtöbb behajtóval lehet egyezkedni, felhívod, elkéred a számlaszámot, és azt mondod, május 8-án kifizeted, vagy május 10, vagy ilyesmi. Legtöbbször ők is örülnek, ha kevesebb a macera, foglalkozhatnak mással is, nemcsak ilyen piszlicsáré összegekkel. Saját magadnak teszel jót, ha megteszed. És igen, egy megbízhatatlan, link alak vagy, én is rohadtul ki lennék rád akadva.
Ha ennyire nem megy, add oda a párodnak a számlákat, kezelje ő őket, te meg add meg neki a részed vagy fizess 1-2-vel több bevásárlást, ami jobban tetszik. De a tartozások nem viccesek.
Ja, és csak mondom, a behajtási jutalék és egyéb címek, amiket leszedhet egy behajtó, azért nem móka.
Mindenképp hívd fel,ahogy előttem írták.
A behajtóval lehet egyeztetni,megegyezel vele egy május eleji időpontban.
A barátodnak igaza van,és a pénzt neki kéne kezelni.
A behajtó komoly dolog!Te alkalmatlan vagy a számlák fizetésére,és ilyen jellegű pénz kezelési.
De o meg nem akarja kezelni, mert mindig ram haritja, mivel az en nevemen van minden szamla. (A lakas nem, az a szuleime papiron, tolem semmit nem tudnak elvinni.) Ami dijneten van, azt befizeti, de azt is ugy, hogy neha ranez es szamon keri, hogy ezek miert nincsenek meg befizetve. A sajat dolgait fizeti rendszeresen.
Nekem ez igy altalaban teljesen jol mukodik, soha nem kapcsolnak le semmit, mert ha arrol jon esetleg valami, hogy x idoben korlatozzak, akkor fogom es befizetek mindent. Ennyi. Nem akarok egyezkedni sem a behajtoval mert nem aktualis es kesz, felolem rarakhatnak meg egy 10-est ket het alatt, akkor annyit fizetek be ket het mulva. Csak nem ertem, neki mi koze ehhez, mikor ezt en fizetem, en soha nem szolok bele az o dolgaiba, pedig inkabb o jatszik az en penzemmel, mert annyi minden szart akar folyamatosan vasarolni a lakasba, amire en nemet mondok, mert szerintem draga es raer, aztan inkabb akkor megveszi o egyedul, de akkor meg honap vegen ugyanott vagyunk, hogy nekem fogy a penzem azert, mert o vett uj szekrenyt vagy epp barmit es nem tud beszallni mar semmibe. Megvan a szekreny harom napja, de most mar a kulteri klimaegyseget telepitsuk at mashova, aztan vegyunk butorokat a teraszra, ami megint legalabb 100 ezer forint, aztan ha az meglenne megint eszebe jutna valami, aztan megint, ot percig nem tudok azon gondolkodni, hogy hogyan rakjak felre esetleg a penzembol, mert mindig kitalal valamit, ami neki most azonnal kell a lakasba. Aztan szamon ker, miert nem tudok sporolni, mikor eleve az, ha csak en allom az etkezesunket, rohadt sok penzt elvisz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!