Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Fizetnem kellene gyerektartást?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Fizetnem kellene gyerektartást?

Figyelt kérdés
Nem vagyunk (még) elválva, két gyerekünk van. Nekem két lakásom van, saját tulajdonúak, feleségem a nagyobbik lakásban lakik a gyerekekkel, ott van gyerekszoba , én átköltöztem a kisebbik lakásba, itt a galéria a gyerekszoba, kB ugyanannyit vannak itt is a gyerekek, a nagyobbik meg inkább nálam szeret lenni. Fizetem a számláikat (kB 50-60e Ft) illetve a kisebbik lakásra még hitelt, de még ezen felül kérne pénzt a feleségem...

2022. ápr. 20. 06:54
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
0%

26nak teljesen igaza van, már jobban átlátom. Nem nagy segítség, hogy a közös vagyonból vett közös lakásban élhet a gyerekekkel, hisz a lakás fele az övé is, ha jól értem, akkor is, ha papíron nem így van, vagyonmegosztásnál szépen kibukna a "turpisság".

De azt is látom, hogy fizeted a tandíjat a suliba(ez egyébként nagyon érdekelne, mert alapítványi suliknak és magánsuliknak van tandíja, alapítványiba meg leginkább sérült/problémás gyerekek járnak).. Szerintem kb 100at kellene fizetned, annyit ítélnének meg, de jelenleg ezt a rezsivel és a tandíjjal fizeted, szóval így teljesen rendben vagytok.. esetleg elkérhetnéd a lakás bérleti díjának a felét, tehát elég lenne havi 50et fizetned, bár nem tudom.. VAGYONMEGOSZTÁST IDE, hogy mindenkiben jó érzés maradjon!

2022. ápr. 20. 11:00
 32/35 A kérdező kommentje:
31 a lakás ahol laknak (a nagyobbik) házasság előtti vagyon, sajátom, a kisebbiket vettük apukám nevére, hitelre, vagyis így mondhatni a szüleim vették meg, mert megkértem őket, csak én fizetem nekik mint ha albi lenne.
2022. ápr. 20. 11:09
 33/35 anonim ***** válasza:
63%
Akkor ezért, mert hiába játszottad ki, valójában fele az övé.
2022. ápr. 20. 12:56
 34/35 anonim ***** válasza:
36%

Ezért kell egy rutinos válóperes ügyvéd. Akkor is, ha az asszony adja be a válást. Akkor is, ha közös megegyezéssel akarjátok.

Szerintem korrekt vagy, nem kell egy peták gyerektartást sem fizetned, amíg az asszony a lakásban él. Csak ezt papírra is kell vetni.

2022. ápr. 20. 18:55
 35/35 anonim ***** válasza:
82%
De figyelj már, ha házasság alatt veszi apukád a nevére, és te fizettél érte, akkor te a közös vagyonból fizetted ki(házasság alatt minden vagyon közös), tehát a fele a nőt illetné!
2022. ápr. 20. 19:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!