Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Csak szerintem nem korrekt ez...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csak szerintem nem korrekt ez a viselkedés?

Figyelt kérdés

Barátnőmnek van egy (igazából sok) fiú barátja, akivel csak barátok, és ismerik egymást már 6 éves koruk óta. Szinte együtt nőttek fel, szüleik is ismerik egymást, egy a családi és baráti társaság. Ezzel a baráttal néha csinál egy-egy közös programot, ha buliban összefutnak, akkor ez a barát gyakorlatilag leitatja, annyi italra meghívja, volt már fent nála kettesben, stb.

Megbízom a barátnőmben, de úgy gondolom, hogy ha ő ezt megteheti, akkor én is fel vagyok hatalmazva arra, hogy így viselkedjek egy lánnyal. Van is egy lány barátom, akivel rendszeresen beszélgetek, viszont barátnőm féltékeny rá. Szerinte azért oké amit ő csinál, mert gyerekkora óta ismeri, és nem akar tőle semmit a srác, én pedig a csajt épphogy 1 éve ismertem meg, és ez a lány akar tőlem valamit.

Igaza van barátnőmnek, vagy szerintetek sem korrekt, hogy ő rövid pórázon akar tartani, miközben azt hiszi bármit megtehet bárkivel, csak azért mert ráaggatja a "barát" jelzőt?

2022. ápr. 18. 11:50
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%

Szerintem van különbség egy évtizedes meg egy 1 éves barátság között. Voltam hasonló helyzetben, akkor ismertem meg a lányt mielőtt a barátnőmet és másfél év után bukott ki, hogy brutálisan féltékeny rá. Pedig nem találkoztunk rendszeresen. Nem lett belőle szakítás de nem lett jó vége.

Persze nincs igaza a barátnődnek, azért a leitatás amennyiben tényleg ez történik, nálam bőven elfogadhatatlan lenne.

2022. ápr. 18. 11:54
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Itt szerintem a barátnődnek van igaza, de ő is lehetne picit körültekintőbb az irányodban, pl nem kell gané részegre innia magát tényleg, vagy fölhívhat közben 1-2x.
2022. ápr. 18. 11:58
 3/13 anonim ***** válasza:
100%

"bármit megtehet bárkivel, csak azért mert ráaggatja a "barát" jelzőt"

Ezt azért túldrámázod. A barátján van a barát jelző, nem egy cunin, akivel bosszút akar állni.

2022. ápr. 18. 12:01
 4/13 anonim ***** válasza:
75%

Hogyha a lány barátod többet akar tőled akkor érthető barátnőd ellenzése, ha nem, akkor ugyanaz a szitu.

Ugyanakkor barátnőd is érdekes, hogy részegen, teljesen kiszolgáltatva gyerekkori barátjánál alszik. Régebben én ismerkedtem ilyen nővel, náluk a gyerekkori "baráttal" egyik részeges estén elcsattant egy csók, így engem zavarna.

Szép dolog a ferfi-nő barátság, de az alkohol rossz hatással van az ítélokepessegre, főleg éjjel, nem szeretnék, hogy véletlenül ismét történjenek dolgok. Ha jó barát, találkozzanak nappal, igyanak meg este egy koktélt, de ne részegen menjenek házhoz aludni.

2022. ápr. 18. 12:23
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

" én pedig a csajt épphogy 1 éve ismertem meg, és ez a lány akar tőlem valamit"

Öhm oké, így nyilván teljesen más a helyzet:D

Tényleg ennyire megkönnyíted a dolgunkat?

2022. ápr. 18. 12:32
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Kapcsolatban éltek egymással, egyikőtök sem tehet meg bármit kizárólag a saját kénye-kedve szerint, nem tekintettel léve a másikra. Aki ilyen függetlenségre vágyik, annak párkapcsolat nem való.

Nekem vannak lány barátaim/haverjaim, akiknek van barátja, de mindig elég előzékenyen bánok emiatt a dologgal, pl. ha találkozunk néha megkérdezem a barátja nem-e akart volna jönni (amelyikkel jóban/beszélőviszonyban vagyok), vagy megkérdezem direkt, hogy a barátját nem-e zavarja, hogy kettesben találkozik egy sráccal.

2022. ápr. 18. 12:36
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Egyrészt, én is azt gondolom, hogy van különbség, nem is kevés egy kisgyerekkori barátság és egy egyéves barátság között. Akkor meg pláne, ha az utóbbiban a másik fél többet akarna - szerintem ebben az esetben a barátságot is illene legalább egy időre megszakítani, de ez az egyéni véleményem.

Viszont azt is gondolom, hogy egy párkapcsolatban azért már máshol vannak a határok, ha a férfi-női barátságról van szó pont a párunk iránti tisztelet miatt. A leitatás meg a sokszor egymásnál alvás ilyenkor - szerintem - nem fér bele. Lehet részegeskedés nélkül is együtt bulizni, nem kell egymásnál aludni. Jogod van meghúzni bizonyos határokat.

2022. ápr. 18. 12:42
 8/13 A kérdező kommentje:
Nem aludt még nála kettesben, legalábbis nem tudok róla. Csak felment beszélgetni, ott volt délután 1-2-3 órát, stb.
2022. ápr. 18. 12:54
 9/13 anonim ***** válasza:
84%
A két szituáció teljesen más, mert ők gyerekkoruk óta barátok és egyikük sem akar többet a másiktól, míg a te esetedben a lány viszont igen. Így jogos, hogy nem akarja, hogy sok időt tölts vele.
2022. ápr. 18. 13:02
 10/13 A kérdező kommentje:
Tehát ha úgy viselkedik, ami nálam átlép egy határt, úgy beszél vele, olyan a testbeszédük, ami zavar, akkor el kell fogadnom, mert gyerekkoruk óta ismerik egymást? Miközben nekem fele ennyit sem lehet egy lánnyal, akivel megbeszéltem, hogy mi csak barátok leszünk?
2022. ápr. 18. 13:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!