Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Akinek nem számít, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akinek nem számít, hogy a párja milyen politikai nézeteket vall, hogyhogy nem számít?

Figyelt kérdés

Mi kell ahhoz, hogy ez ne zavarjon?

Én szerintem eléggé minimumszinten foglalkozom politikával a hétköznapokban, de azért vannak egy többé-kevésbé kialakult nézeteim, és el nem tudom képzelni, hogy olyan emberrel legyek együtt, aki tök másképp gondolkodik.

2022. ápr. 13. 07:01
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
23%

“Mert együtt kell majd gyereket nevelnünk, és annak a gyereknek valamilyen elveket átadni.”

Nagyon balzsamosan hangzik, de úgyis az lesz a narratíva, hogy a tanári kar próbál majd embert nevelni belőle, amit ti elb*sztatok előtte.🙂😉🤡

2022. ápr. 13. 11:48
 22/29 anonim ***** válasza:
0%
Wow, megszólalt a delphoi jósnő. Milyen tanári kar? Alig vannak már tanárok. (Pont tegnap mesélte egy tanárnő ismerősöm, hogy a gyerekekkel egy hete a takkernéni ül bent matek órán, mert nincs senki más aki helyettesítse a hiányzó tanárt, így legalább felügyelet alatt vannak addig is). Aki van az is örül ha leadja az anyagot, nem fog minden random Pistikét nevelgetni a szülei helyett. A saját majdani gyerekemet nem féltem ettől, tanultam én is épp elég pedagógiát meg fejlődéslélektant, hogy tudjak vele ilyen dolgokról megfelelően beszélgetni.
2022. ápr. 13. 11:57
 23/29 anonim ***** válasza:
56%

"nem lennék olyannal, aki abortuszellenes, homofób, rasszista, szexista, és ez mind-mind politika"

Nem kötekedésből de éppen ez az: ez nem politika, hanem értékek. Ami miatt összemosódik a kettő, hogy politikailag kifizetődő az embereket az értékeiken keresztül hergelni.

Említetted az abortuszellensséget: számodra fontos érték az egyéni szabadság és az önrendelkezés tisztelete, az abortuszelleneseknek pedig fontos érték az emberi élet és a természet rendjének, valamint a hagyományok a tisztelete. Ha ezt így megfogalmazzuk, igazából nem fogtok ezen összeveszni, minden bizonnyal meg tudtok egyezni.

Na de ha jön egy politikus, és elkezd téged hergelni azzal, hogy a másik tábor el akarja taposni a számodra fontos értékeket, akkor nagyobb hatásfokkal tud téged a saját oldalán aktivizálni. Nem kell mást modania, csak azt, hogy az abortuszellenesek meg akarják mondani, hogy mit tehetsz a testeddel. Vagy ha a másik tábor a célközönsége, akkor épp azt, hogy az abortuszpártiak a magzatok gyilkolását népszerűsítik.

Így már ugye lehet veszekedni, és valóban politikán veszekszünk, mert értékekben nem feltétlenül sértjük egymás sorait, csak közben beálltunk egy olyan politikus mögé, aki - a másik politikus szerint legalábbis - tapossa a mi értékeinket. Így lesz Orbán Viktorból náci, Márki-Zay Péterből pedig kisgyerekeket átoperáló perverz. Közben egyik sem igaz ebben a formában.

Csak azt kellene észrevenni, hogy nem mi vagyunk ellenségek. A legszebb az egészben, hogy valójában maga a politikus sem ennyire idióta, egyszerűen megtanulta, hogyan jut előre. Vona Gáborról is szépen kiderül, hogy nem is olyan radikális csávó, Orbán is többször kimondta már, hogy nem szabad arra figyelni, amit mond, és lehetne még sorolni. Ehhez képest mi meg leülünk a vasárnapi ebéd mellett és jól összeveszünk...

2022. ápr. 13. 12:14
 24/29 anonim ***** válasza:
59%
Amúgy én is biszexuális vagyok, sokkal inkább a jobboldali értékeket vallom ennek ellenére. Engem nem is zavar, ha “leb*ziznak”, csak ha a barátaimat inzultálják. Nemcsak papírmasé karakterek léteznek. És a jobbosok közül is csak a fanatikusok akarják elvenni a jogainkat. Amúgy nem zavarunk senkit…
2022. ápr. 13. 12:22
 25/29 anonim ***** válasza:
40%

"Említetted az abortuszellensséget: számodra fontos érték az egyéni szabadság és az önrendelkezés tisztelete, az abortuszelleneseknek pedig fontos érték az emberi élet és a természet rendjének, valamint a hagyományok a tisztelete"

Az abortuszelleneseknek az a fontos, hogy a nők büntetve legyenek a szex miatt. Életemben nem beszélgettem olyannal, akinek a "természet rendje" számított volna.

És azért politika, mert mások döntenek erről. Olyanban nem vitatkozunk, hogy a krumplis tészta finom-e, mert ebben nem akarjuk egymást kontrollálni. Minden, amivel más életébe bele akarsz szólni, politika.

2022. ápr. 13. 12:26
 26/29 anonim ***** válasza:
22%
De ti komolyan ennyire verbálisan is kést szorítotok azok torkához, akivel nem egyezik a véleményetek…? Nyugodjatok már le.
2022. ápr. 13. 12:44
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Amíg nem radikálisak a nézetek vagy teljesen ellentétesek, addig nem okoz gondot egy normális kapcsolatban.

"Nem azt mondtam, hogy teljesen hidegen kell hagynia. De az, hogy a politika legyen az egyik meghatározó tényező a kapcsolatban, az igenis idiótaság."

Ez kifejezetten vicces úgy, hogy tudjuk honnan származik az idióta jelentése:

"Az idióta kifejezés görög eredetű ... Eredetileg magánembert jelentett, azaz olyan polgárt, aki nem vesz részt a demokratikus városállam politikai életében.[1][2] A késő latinban jelentése tanulatlan, érdektelen ember volt."

2022. ápr. 13. 16:55
 28/29 anonim ***** válasza:
100%
Mert mindenki azt gondol pl.: erről a témáról, amit akar, feltéve, ha nem akarja ráerőltetni a nézeteit a másikra.
2022. ápr. 13. 20:31
 29/29 anonim ***** válasza:
100%
Azért nem érdekli, mert még túl fiatal ahhoz, hogy a politikával is foglalkozzon, de majd ha a gyerekét ilyen vagy amolyan elvek mentén szeretné nevelni, (persze majd akkor, ha megkomolyodik, érettebb személyiség lesz), akkor már nagyon is fogja zavarni, hogy a férje mást mond a gyereknek, mint ő. Úgyhogy az elég nagy baj, ha két ellenkező gondolkodású ember kerül össze.
2022. ápr. 15. 10:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!