Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Akinek nem számít, hogy a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Akinek nem számít, hogy a párja milyen politikai nézeteket vall, hogyhogy nem számít?

Figyelt kérdés

Mi kell ahhoz, hogy ez ne zavarjon?

Én szerintem eléggé minimumszinten foglalkozom politikával a hétköznapokban, de azért vannak egy többé-kevésbé kialakult nézeteim, és el nem tudom képzelni, hogy olyan emberrel legyek együtt, aki tök másképp gondolkodik.

2022. ápr. 13. 07:01
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
19%

a politika az impotensek sportja.

45+osan kötelező jelleggel műveli mindegyik.

2022. ápr. 13. 09:27
 12/29 anonim ***** válasza:
15%
Miért, abból csinálsz gondot, hogy te a túrós tésztát szereted, ő meg a mákosat? Nem? Na, ilyen a politikai nézet is. Mindenkinek joga van a véleményéhez.
2022. ápr. 13. 09:32
 13/29 anonim ***** válasza:
66%

Aki a politikába úgy belelovalja magát, hogy a másiknak is azt kell gondolnia, különben veszekedés van - nos, én irányultságtól függetlenül az ILYEN emberrel nem tudnám elképzelni a kapcsolatot.

Feleségemmel nem tökéletesen ugyanúgy gondolkodunk, de ami a lényeg, hogy egyikünk sem érzi úgy, hogy áruló, nemzetellenes, vagy éppen krumplin megvett, primitív söpredék a másikunk, ha másként gondolkodik valamiről.

Szóval egyikünk sem egy adott irányzat híve, hanem kritikusan szemléljük mindegyik oldalt. Így igenis lehet eltérő nézetekkel is együtt élni.

2022. ápr. 13. 09:34
 14/29 anonim ***** válasza:
60%
Fideszessel össze se jönnék. :D
2022. ápr. 13. 10:05
 15/29 anonim ***** válasza:
55%

#14:

Fideszesek között is van értelmes. Ellenzékiek között is. Nem ezen múlik, hanem a stíluson, amit előad.

2022. ápr. 13. 10:06
 16/29 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a politikai elköteleződés egy értékvállalás, és a párkapcsolatok egyik nagy aknamezője a különböző értékrendek találkozása. Mondjuk egy jobbikos és egy lmp-s nem azért fog potenciálisan súrlódni, mert más a politikai nézetük, hanem mert más az értékrendjük, ami a politikai választásukban is tükröződik.

A konzervatív nacionalista szemléletű ember számára a nemzeti identitása baromi fontos, és felfoghatatlan számára, hogy valaki ezt nem ápolja és védi minden áron. A liberális ember számára pedig érthetetlen lesz, hogyan okolhatja valaki a cigányokat azért, mert úgy élnek ahogy, hiszen ők is csak emberek.

Amikor viszont mégis megférnek a különböző nézetek az az, amikor a vallott értékek szintjén adott a különbség, a megélt értékek terén meg nem annyira. Mondjuk a liberális fél hagyománytisztelő, a konzervatív pedig nyitott. Ilyenkor a két ember között operatív értékrendi probléma nem áll fenn, de ha mondjuk megszólal Széll Berni, vagy Jakab Péter a tv-ben, az gerjeszthet súrlódást. Ez viszont teljesen áthidalható azzal, hogy tényleg csak a politikát zárjuk ki.

2022. ápr. 13. 10:16
 17/29 anonim ***** válasza:
11%

Hát nézzétek, ahol mindkét fél egy agresszív vadállat és a legszélsőségesebb nézeteket és konteókat adják elő az asztalt verve, ott egyiknek sem való párkapcsolat, mert emberileg alkalmatlan erre. Nem a politikai nézetei miatt.

Nekem speciel vannak Mi Hazánkos ismerőseim is, MZP-pártiak, Gyurcsány szimpatizánsok - és mind jó arc!!!! Sosem vesztünk még össze komolyan az ellentéteink miatt, mert képesek vagyunk emberként kommunikálni és mert 1000+1 érdekesebb téma is akad.

Igaza van annak, aki azt írta, hogy a 45+ éves, 8 általánost végzett Átlag Jóskák és Marik sportja folyton a politikával jönni. A politikáról tartson előadást a politológus.

Egy intelligens ember ezeken felül tud emelkedni és megtalálni a közös pontot két ellentétes nézet között is.

2022. ápr. 13. 10:42
 18/29 anonim ***** válasza:
76%
Minden politika. Soha nem lennék olyannal, aki abortuszellenes, homofób, rasszista, szexista, és ez mind-mind politika. Ez az ember személyiségének egy hatalmas része.
2022. ápr. 13. 11:00
 19/29 anonim ***** válasza:
37%

Nekem is fontos a politika. Fideszessel pl soha nem jönnék össze. Vannak ilyen barátaim, akik amúgy jó arcok, oké, tudunk ezen kívül másról beszélgetni, de emiatt távolabb kerültünk már egymástól, mert vannak tabu témàk. A párommal igenis fontos, hogy hasonló nézeteket valljunk pl rasszizmus, vallás, LMBTQ kérdésekben. Mert együtt kell majd gyereket nevelnünk, és annak a gyereknek valamilyen elveket átadni. Nekem pl soha nem kéne olyan férj, aki a gyereket kitagadná, ha meleg. Sőt, én magam is biszex vagyok, szóval már csak emiatt sem kéne olyan ember, akinek beveszi a gyomra a pedofil törvényt. És ez csak egy példa a sok közül. A politika maga az élet, az, hogy ki milyen pàrtra szavaz, mutatja, hogy milyen az értékrendje. Az pedig nekem az egyik legfontosabb dolog a kapcsolatban.

Ugyanígy olyan ember sem kéne, aki teljesen leszarja az egészet. Akinek ennyire mindegy, hogy milyen társadalomban él, az nekem nem kell, mert nincs sok közös témánk. De hozzá kell tenni, hogy nekem a társadalmi kérdések iránti érdeklődés a szakmámhoz is tartozik. Jelenleg is épp egy olyan szakdolgozatot írok, ami teljesen aktuálpolitikai felhangú.

2022. ápr. 13. 11:24
 20/29 anonim ***** válasza:
45%
Ja, és nem igaz, hogy a politika csak az időseket érdekli. Én a választások estéjén kocsmákban voltam, alig lehetett olyan helyre beülni, ahol élőben közvetítették az eredményeket és a beszélgetéseket, mert mind tele volt huszas-harmincas fiatalokkal. És ahogy derültek ki a számok, úgy lett egyre komorabb a hangulat, sokan sírtak is, teljesen készen volt mindenki (Bp).
2022. ápr. 13. 11:30
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!