Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan lehet megmagyarázni egy gyereknek, miert nem lépnek ki egyszerűen a felnőttek rossz kapcsolatokbol, figyelembe véve azt, hogy a gyerek amit mondasz felnőve ő is azt fogja tenni?
Szoval ilyen kerdésekre, ha neki állsz önsajnálkozni, hogy mert a hitel gyerek ház, miqtt nincs azakítás/válás, vagy mert önbizalomhiánybol ugy sem kellenél senkinek, vagy nincs hova menni, stb stb akkor saját magadat egy mamlasz életképtelen pancsernek tünteted fel.
Tegyuk fel, hogy a gyerek lemásol téged.mindent amit mondasz. Azaz felnőve a helyedbe kerül. Ugyanolyan f.s kapcsolatba es áldozatként mahatehetetlenként gondol magára. De te nem akarod hogy majdan ő ugyanigy üljön a meleg f.sban mint te..
Mit kéne mondj neki amiböl nem a magatehetetlenség, áldozatszereo jön ki, es mit mondanál milyen mintát kövessen. Nem mondhatod azt, hogy egyszeruen dobd ki az ilyen embereket az életedből, légy inkább egyedul vagy cseréld le, MERT az életben pláne felnőtten NEM így működnek a párkapcsolatok, hanem jóban rosszban amig a halál el nem választ. A felek nem akarnak 50 évesen egyedul vergődni a világban. És számtalan egyéb oka is lehet annak, hogy nem válnak sokan.
Tinik fiatalok cserelgetik csak le a párjukat lazán mert nincs is ami összetartaná őket.
Ja elváltak bocsi.
Akkor nem is téma.
Ott van bizonyitva.
A bantalmazott gyerekeknél.
Ezek fejlodesi pszichologiája is az hogy vagy copyzzák a mintát a feltétlen elfogadás miatt es bántalmazók lesznek vagy elitélik a mintát és aldozatok lesznek akiknek olyan párjuk lesz aki őket igy vagy ugy, de bántalmazza.
Engem is vertek mindig azt hittem ÉN vagyok a rossz. Én vagyok a hibás!
Sőt itt a gykn is mindenki azt írja anno kapott pofont es azt megérdemelte!!
Jelzem ez is egy tevhit. Nem, egy gyerek egy pofont sem erdemel meg. De adják is tovább a sajat gyereķüknek..
Egyik sem a szuleit íteli el.
Felnottkent persze visszamenoleg utálják már az alkoholista troger anyjukat. De egy gyerek simogatja szeretettel az anyja haját amikor az szétdrogozva fekszik magánkívul.
43 persze legtobben nem magyaráznak semmit es igy lesz a gyerek is olyan szerencsetlen sz.r mint a szülei.
Tanult tehetetlenség igen.
De szerintem ez kikerülhető lenne ott is ahol nem válnak.
Jaameg akik börtönben szülnek. Szerintetek minden sittes gyerekek lenezi utalja a saját anyját?
Nem. Ők a minden. Ő.az anya jelenti magát az egész világot nekik. Es ahhoz igazitják a saját énképüket is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!