Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Hogyan lehet megmagyarázni...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogyan lehet megmagyarázni egy gyereknek, miert nem lépnek ki egyszerűen a felnőttek rossz kapcsolatokbol, figyelembe véve azt, hogy a gyerek amit mondasz felnőve ő is azt fogja tenni?

Figyelt kérdés

Szoval ilyen kerdésekre, ha neki állsz önsajnálkozni, hogy mert a hitel gyerek ház, miqtt nincs azakítás/válás, vagy mert önbizalomhiánybol ugy sem kellenél senkinek, vagy nincs hova menni, stb stb akkor saját magadat egy mamlasz életképtelen pancsernek tünteted fel.

Tegyuk fel, hogy a gyerek lemásol téged.mindent amit mondasz. Azaz felnőve a helyedbe kerül. Ugyanolyan f.s kapcsolatba es áldozatként mahatehetetlenként gondol magára. De te nem akarod hogy majdan ő ugyanigy üljön a meleg f.sban mint te..

Mit kéne mondj neki amiböl nem a magatehetetlenség, áldozatszereo jön ki, es mit mondanál milyen mintát kövessen. Nem mondhatod azt, hogy egyszeruen dobd ki az ilyen embereket az életedből, légy inkább egyedul vagy cseréld le, MERT az életben pláne felnőtten NEM így működnek a párkapcsolatok, hanem jóban rosszban amig a halál el nem választ. A felek nem akarnak 50 évesen egyedul vergődni a világban. És számtalan egyéb oka is lehet annak, hogy nem válnak sokan.

Tinik fiatalok cserelgetik csak le a párjukat lazán mert nincs is ami összetartaná őket.

#gyerek jövője
2022. ápr. 10. 10:52
1 2 3 4 5
 11/49 A kérdező kommentje:

"Persze normal esetben válás van. "

Ja meg normal esetben problemamegoldas van házasságokban.

Az emberi kapcsolatok talan 1-2%- a tenyleg.

A tobni mind szeretőt tart, meg vagyon miatt vannak csak egyutt stb.

2022. ápr. 10. 11:21
 12/49 A kérdező kommentje:

Felnottek bőven hülyébbek mint a gyerekek. De egy felnott élet ahol mar lelkiserultek talalkoznak es ahol a penz is szamit már stb, nem ugy mukodnek mint a gyerekkapcsolatok!

Engem az erdekel csak hogyan ne tunjön vki tehetetlen sz.rnak, hogyan ne legyen egy gyerekbol felnove tehetetlen sz.r? Ha minta nincs de a beszédre olyan szinten hallgat hogy szemelyisegbe is beépul egy életre

2022. ápr. 10. 11:24
 13/49 anonim ***** válasza:
93%
Az egész elméleted hibás. Mire a gyerek abba a korba ér, hogy lehet vele ilyesmiről beszélni rég beleivódott a minta. Látta, hogy pancser vagy, és nem számít, hogy állításod szerint a "saját döntésedből" vagy-e pancser. Neki már az a normális. Mit gondolsz, 16 évesen leülteted és elmondod neki, hogy látta ugyan, hogy apa sose ölelt meg, nem puszilt stb.csak ütött, de nem vagyok lúzer, én döntöttem így?🙂Te azért majd csináld máshogy.Aha, nagyon hiteles😂
2022. ápr. 10. 11:29
 14/49 A kérdező kommentje:

Nem. A gyerek kivancsi arra hogy te milyen alapon ülsz a kapcsolatodban. Nem tételezi fel rolad hogy mert pancser vagy. Egy gyerek eleve felnéz a szüleire es soha nem nézi le.

Indoklásokat várok csak.

Nem lehet olyat mondani hogy béna vagyok es nem koltozom el es azert. Olyasmit kell hogy ha akarnek elkoltozhetnék de nem teszem mert megannyi jot nyújt egy kapcsolat vele.

Ilyesmikre lennék kivancsi

2022. ápr. 10. 11:43
 15/49 A kérdező kommentje:
Egy gyerek soha nem nézi pancsernek a szuleit csak ha a szülő állitja be magát áldozatnak olyanokkal hogy nem tudok hova menni brühühű.
2022. ápr. 10. 11:45
 16/49 A kérdező kommentje:

A gyereknek számit az hogy a szülő saját magát minek állitja be. Es nem állithatja be magát a gyerek elott tehetetlen b.lfasz áldozatnak mégha az is.

Nagyon jo érvek kellenének.

2022. ápr. 10. 11:46
 17/49 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem lépsz ki egy kapcsolatból és nem akarod, hogy a gyereked ilyen helyzetbe kerüljön, akkor azt meséld el, hogy miért kerültél ilyen helyzetbe és ő ne tegye.

Pl. Felvettetek közös hitelt. Annyi hitelt vettetetek fel, hogy most nem tudsz kilépni. Ekkor mond azt: kislányom, egy dolgot jegyezz meg az én példámból. Mindig kisebb lakást vegyetek, amit, ha nem bírjátok egymást, akkor könnyen eladtok és vesztek belőle kettőt.

Vagy csak neked nem elég a fizetésed az különéléshez, akkor: kislányom, jegyezd meg, hogy mindig olyan munkát válassz, amit nem csak szeretsz, hanem pénzt is hoz. Eleget ahhoz, hogyha egyedül maradsz, akkor is meg tudj élni.

2022. ápr. 10. 11:48
 18/49 A kérdező kommentje:

Es nem elitelni kell a sz.r házassagokat sem mert ott is a szülők cseszték el hogy áldozatokat magatehetetleneket nevelnek fel akik csak szeretot tartanak inkább válás helyett.

A felnottek javarésze serult.

2022. ápr. 10. 11:48
 19/49 anonim ***** válasza:
100%

#14 Most olvasom a 14. hozzászólásodat, amikor elkezdtem írni a 17.-ket, akkor még nem volt.

Na, szerintem ha ezt mondod, hogy ezért és azért jó egy kapcsolat, akkor biztos lehetsz benne, hogy ő is benn fog maradni egy annyira rossz kapcsolatban, mint a tied, ha meglesznek az általad felsorolt előnyök.

2022. ápr. 10. 11:51
 20/49 anonim ***** válasza:
100%
Neked, nincs gyereked, mi? Nem kíváncsi rá, mert a gyerekben alapvetően nem merül fel más opció, mint, hogy a szülei együtt vannak. Az a normális. AHOGY együtt vannak, az is normális, mert az az elsődleges minta. Leghamarabb kamasz korában kérdőjelezi meg. Mondok egy példát. Barátnőm kislánya 5évesen nagyon szerelmes volt egy csoporttársába. Ahogy az lenni szokott, álmodozott, hogy majd ő lesz a férje stb. A szülei külön szobában aludtak, ő anyukájával. Közölte, hogy X lesz a férje nagykorában. Itt fog aludni apával. Neki az volt a természetes, hogy egy otthonban van fiú szoba, meg lány szoba. 🤷🏼‍♀️
2022. ápr. 10. 11:53
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!