Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Nők miért csináljátok ezt?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nők miért csináljátok ezt? Miért szerettek szenvedni?

Figyelt kérdés
Rengeteg olyan kapcsolatot látok hallok, ahol a nőt a pasi kihasználja teljes mértékben élősködik a nőn, de nem is ez a legnagyobb baj, hanem hogy a férfi még narcisztikus is és jön egy pasi, a nőnek tetszik, hogy valaki rá is figyel stb és ahelyett hogy otthagynak a parjukat inkább szenvednek, aztán ha a másik pasi ezt nem akarja nézni, meg hallgatni folyamatosan a problémákat és lelép akkor ő a rossz. Nem vagyok ideges ne ertsetek félre, még csak nem is haragszom senkire, igaz most velem fordult elő ez a sztori már sokadszorra, de nem lényeges, de a kérdésre tényleg valaszt szeretnék kapni. Logikával végig gondoltam az egészet, megneztem a parkapcsolataimat, ha valami/valaki bosszantott inkabb elkerultem és nem érdekelt, hogy milyenek az érzelmek, pedig volt egy két helyzet amikor nagyon erősek voltak, de az, hogy én kapcsolatba maradjak és szenvedjek ráadásul eloskodjenek rajtam azt nem viseltem el és az a vicc, hogy sok nő így él. A nő dolgozik, albérletet fizet, kajat tesz az asztalra, addig a pasi mit csinál? Elmegy csajozni (felredug) vegetál, bulika haverok, alkohol, drogok, leéli a dolgokat, amit a nő saját megdolgozott pénzén vett. Milyen érzelmek kellenek ehhez? Panaszkodott a nő, hogy nem tud szabadulni a sractol, mondtam neki, hogy költözzön hozzám, mondta, hogy nem akar a családjától elszakadni jó ez érthető, ez volt 2 hónapja, múlt héten meg közli, hogy minden rendben van a kapcsolatában. Na most lehet hogy én hülye vagyok, de akkor magyarázza el nekem valaki, hogy miért? Jó én eleve nem vettem komolyan a nőt, mert annyiszor tapasztaltam ezt a sztorit és sosem mozdult meg a nő, most se láttam jelét, csak olyannak tartott akinek panaszkodhat, bár az elején még meghallgattam de aztán engem mar egyáltalán nem érdekelt, mert mindig ugyanaz volt mindegyik nőnél, de tényleg érdekel, hogy lehet minden rendben egy kapcsolatban ahol a másik fél megcsal és nem ilyen cuckold vagy hogy a fenébe írják kapcsolatról van szó. Nektek ez miért jó? Jó megértem, hogy voltak esetek, ahol nem voltam olyan jó pasi, meg alfa volt a pasi, de volt amikor nem. Ennyire vonzó tulajdonság a narcisztikussag? Aztán csodálkoznak sokan hogy élnek, de a boldogságról fogalmuk sincs. Pedig mindenhol azt hallom olvasom, hogy narcisztikus pasi nem kell meg így meg úgy, aztán rengetegen olyannal élnek együtt. Nem fer a fejembe, bocsi hosszú lett, csak nekem furcsa, aztán bőven lehetséges, hogy bennem van a hiba, de szeretném tudni akkor, hogy lehessen változtatni. Mindenkinek szép estét kívánok!
2022. márc. 27. 23:35
 1/9 anonim ***** válasza:
95%
Mert hozzászokik a rosszhoz, és az agya is ezeket a helyzeteket fogja keresni. Olyan ez mint a rossz szülői minták amiket viszünk tovább. Addig amíg valaki nem kezd el ezzel komolyabban foglalkozni, addig nem látja a dolgok közötti összefüggéseket. Régen én is ragaszkodtam a rosszhoz, hagytam hogy úgy viselkedjenek velem ahogy nem kellene, mindezt azért mert gyerekként ezt láttam a szüleimtől, és akkor ez volt a természetes.
2022. márc. 27. 23:44
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem mindig eleg, plane egy bantalmazo kapcsolatban, hogy van egy masik fel, aki jobbnak tunik. Altalaban az marad benne, aki eleve onbizalomhianyos vagy leepult a kapcsolatban, de a pontos pszichologiajat nem tudom, utana lehet olvasni, miert nehez kilepni ilyenbol az erre hajlamos embereknek. Mert ezek altalaban nem egeszseges nok, neked hiaba tunnek annak.
2022. márc. 27. 23:47
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Rá lehet függni.
2022. márc. 28. 00:02
 4/9 A kérdező kommentje:
Na szóval, akkor ez egy betegség? De akkor elég sok nő szenved ilyen betegségben. Meg van mutatva, hogy mi az az igazi szeretet, boldogság jókedv és mégis inkább vissza megy a rosszhoz és nem csak hogy ragaszkodik hozzá, de még a kívül álló személynek el is magyarázza, hogy az nem úgy van, ahogy én azt gondolom. Nekem ezek a dolgok nem igazán férnek a fejembe. Volt egy lány (25 éves, de inkább lány), aki megmagyarázta, hogy a parja nem csalta meg őt, mert volt rajta óvszer. És haveri körökben is hallok ilyeneket, mondanom sem kell, hatalmasakat röhögnek rajta, de ez inkább szomorú. Volt egy olyan nő is, akit a pasi megfertőzött nemibajjal és rávágta a srác, hogy azt még az exetol kapta el és 6 éven keresztül lappangott benne és most újult ki, most hirtelen, amikor nem jár haza esténként, a csaj meg totál elhiszi, bár ezt egy 31 éves csaj (vagy nő) kajálta be. Szerintem ez félelmetes, nekem meg annyit nem hitt el az exem, hogy üzletbe vagyok fél órát munka után, hogy legyen mit ennem, mert a dragalatos lusta volt elmenni. Na jó ez már nem ide tartozik, de na félelmetes.
2022. márc. 28. 00:07
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Pont időszerű a kérdés, nekem nemrég ért véget egy hasonló kapcsolatom, úgyhogy még friss az élmény, elmesélem nálam hogy játszódott le mindez :)

A sráccal 3 évig voltunk együtt, az utolsó fél évünk volt ami kifejezetten rossz volt, mint ahogy le is írtad a kérdésben. A kapcsolatunk elején meg közepén minden tökéletes volt, a fiú elhalmozott minden jóval, nagyon szerelmes voltam belé. Amikor elkezdtek jönni a szar dolgok, azt sem úgy kell elképzelni, hogy hirtelen az addig csodálatos dolgok szarok lettek, szépen fokozatosan alakult át minden. Mikor csúnyán viselkedett velem, elhanyagolt, akkor sokszor rávettem magam, hogy na végre akkor szakítok. Ám ekkor elkezdett szuper kedves lenni, újra törődő lett, mint régen. Mikor te beleteszed szívedet-lelkedet egy kapcsolatba, mert szereted a másikat, és sok szar után kapsz végre újra jó dolgokat, akkor hajlamos az ember belekapaszkodni abba a néhány jóba, amit kap.

Kicsit olyan ez, mint mikor olvasol a neten valamiről és hallasz róla 10 jó dolgot. Ám ekkor meglátsz 1 rosszat, és hirtelen elfelejted azt a 10 jót és csak a rosszra koncentrálsz. Na a kapcsolatba is ilyenek a dolgok, csak ugye pont fordítva.

Nekem is lett volna sok lehetőségem lelépni a párom mellől jobb pasikhoz, de sosem tettem. Egyrészt az érzelmek miatt, másrészt azért ez nem így működik, hogy ugrálunk egyik kapcsolatból a másikba. Egy szakítás után azért kell idő, hogy az ember megnyugodjon, a lehető legrosszabb dolog azonnal belekezdeni egy újba. A párom jelentette nekem a biztonságot, hiába volt a sok szar, azért voltak szép pillanatok is és ezek éltettek engem. Továbbá tudtam, hogy minden kapcsolatban vannak hullámvölgyek, azt gondoltam, hogy akkor is abban voltunk, pedig az már inkább a kapcsolatunk vége volt.

Egy érzelmekkel teli viszonyban teljesen felesleges logikával gondolkodnod, sajnos nem fog működni :D

Tényleg csak azt tudom mondani, hogy egy ilyen kapcsolatban a bántó fél a sok rossz után szándékosan ad pozitív jeleket, viselkedik kedvesen, hiszen tudja, hogy ezzel láncolja magához a párját. A párja pedig megnyugszik, hogy hurrá, nincs is akkora baj, hiszen megint hozott virágot, meg megint kedves volt. Újra elbízza magát, majd újra csalódik.

Most, hogy szakítottam már én is kristálytisztán átlátom a helyzetet, tudom, hogy hol hibáztam, hol kellett volna kilépnem. De akkor, mikor benne vagy ebben sajnos nem ilyen egyértelmű a dolog.

2022. márc. 28. 00:08
 6/9 Laylah ***** válasza:
100%
Több oka lehet. Enyhe Stockholm-szindrómától kezdve a megszokáson keresztül a langyos fostengerig bármi. Utóbbi alatt azt értem, hogy a legtöbb ember gyáva, és akkor sem képes kilépni a már ismert, biztos helyzetből, ami rossz, ha a saját boldogsága forog kockán.
2022. márc. 28. 10:00
 7/9 A kérdező kommentje:
Számomra ez nagyon szomorú, de az jobban, hogy sok fiatal és szép nő, ráadásul nem is buták ez az igazán furcsa. Akiről meg kineznem mert nincs ott eszileg ők meg simán kilépnek ilyen kapcsolatból.
2022. márc. 28. 12:23
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

7!

Ez nem ész meg logika kérdése. Nekem is 2 diplomám, jogosítványom, nyelvvizsgám van, mégis 2 és fél évig éltem ilyen kapcsolatban. Személyiség függő.

2022. márc. 28. 13:03
 9/9 Laylah ***** válasza:
100%
Ez inkább EQ kérdése mint IQ-é. Én pl. el sem tudom képzelni, hogy olyannal maradjak, akivel nem érzem jól magam, inkább szedem a sátorfámat és ha úgy gondolom, akkor nemhogy két utcával arrébb költözöm, hanem mondjuk nekivágok egy új életnek valahol külföldön, tök egyedül. Volt már rá példa, bár nem szakítás miatt. Csak a legtöbb ember szakítani sem mer, nem még új életet kezdeni.
2022. márc. 28. 13:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!