Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek ciki, vagy nem ciki, ha a férfi vezeti a háztartást?
Illik-e egy férfihoz a főzés-mosás-takarítás-gyermeknevelés? És jól működhet-e, ha felcseréljük a szerepeket?
Kérlek, írjátok oda a hsz-ekhez, hogy férfiak vagy nők vagytok!
Ha csak szereti csinálni, nem ciki.
de ha azért csinálja, mert a nő nem ért hozzá, az nem kicsit gáz..
Köszi az eddigi válaszokat.
Konkrétan arra gondolok, hogy majdnem teljesen felcseréljük a szerepeket, a nő a családfenntartó, a férfi marad otthon a gyerekekkel, és a teljes háztartást ő vezeti. Itt az asszony segít be néha.
Láttam ilyet, az egyik ismerős házaspárnál. A nő valami vezető beosztásban van, nagyon sokat keres, de alig van otthon. A férfi maradt otthon a gyerekkel (még csak egy van nekik).
Kicsit furának érzem, bevallom, mert például a párom nagyon sokat segít itthon, de elképzelni sem tudnám, hogy ő vezesse a háztartást. És a pasira pedig azt mondta, amikor szóba került, hogy papucs, meg hogy balek. Ti mit gondoltok?
Ha az a szerep jobban áll neki, és/vagy jobban megy, akkor miért ne?
Sőt, szerencsések, hogy megtalálták egymást, hiszen, ha egy ilyen nő egy átlagos férfit talál, akkor soha senki sem lenne otthon, és elhanyagolnák a háztartást.
Fura, hogy vannak ilyen emberek, de ha egyszer jól működik, akkor jól működik, kár ilyen ciki-nemciki témákba keverni őket.
Szerintem az az optimális, ha meghagyjuk a hagyományos szerepeket. A férfi legyen férfi, de azt nem mondom, hogy nem segíthet be a háztartásba (néha főzhet, segíthet mosogatni, ha van kedve, a lényeg, hogy ne én szóljak neki, hogy akkor most, hogy megvacsoráztunk, akkor mosogassuk el az edényeket.)Legyen természetes, hogy a háztartás közös.
Lássa meg, hogy néha jó, ha segít.
Viszont a nő is maradjon nő, vezesse a háztartást.
Én a munkamegosztásban hiszek. Nem mondom, hogy nem fog működni, amit leírtál, csak szerintem a férfiaknak több kell, hogy az önbecsülésük megmaradjon (mint ahogyan a nőknek sem elég csak a háztartás.)
Sok sikert!
27 L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!