Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Együtt kéne maradnunk vagy sem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Együtt kéne maradnunk vagy sem?

Figyelt kérdés
Két éve vagyok együtt a barátommal, de kb az első 3/4 év után lett egy mindig visszatérő téma, ami miatt vitatkozunk. Gyerekkorában rengeteg trauma érte a családja miatt és ezért most nem képes "felelősségteljes" felnőttként élni. Ez azt jelenti, pl. hogy nem képes fejben kb 2 hétnél előbbre tervezni, hiába utálja, hogy az apjánál dolgozik, aki rendszeresen megalázza és alulfizeti, még is képtelen változtatni, rendszeresen nagyon depressziós és az elmúlt fél évben fokozatosan elhagyta azokat a hobbikat is, amiket szeret. Nem törődik a saját egészségével, pedig komoly (fizikai)egészségügyi problémái is kiderült, hogy vannak. Mivel kiskorától fogva főleg mentálisan, kicsiként fizikailag is terroizálták, ezért most képtelen döntéseket hozni, kiállni magááért vagy elhinni, hogy fontos lehet bármi amit csinál vagy mond. Két éven kersztül próbáltam neki segíteni, mert egyébként hatalmas szíve van, önmagam lehetek mellette, megnevettet, jó vele a szex, közös érdeklődési köreink vannak, az lehetek vele, aki csak akarok, elég harmonikus egyébként a kapcsolatunk. Nagy nehezen rávettem, hogy menjen el pszichológushoz, mert azt szeretném, hogy akarjon jobb életet magának, viszont ezt is csak miattam csinálja. Az a bajom, hogy belefáradtam a problémákba, meg abba, hogy folyton kb úgy kell őt terelgetni, mintha az anyja lennék, ő meg direkt nem akar magára odafigyelni... Az a "baj", hogy ha csak az együtt töltött időt nézem, mondjuk egy hétvégét, az nagyon jó, de hosszú távon nem tudom, hogy mi lehet ebből. Most kezdi végre a terápiát, ami lehet tényleg segít, de az akár egy év is lehet, mire valós eredményt érhet el. (és az is csak a kezdet lenne). Szeretnék vele lenni, de nagyon össze vagyok zavarodva, mert egyszerre érnagyon jó és nagyon rossz behatás is. Igazából egyikünk sem szeretne szakítani, de úgy érzem, hogy akár hogy döntünk rá fog menni a kapcsolatunk vagy így, vagy úgy :(. mit tanácsoltok?

2022. márc. 8. 11:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

"utolsó pillanatban két nappal előtte akarja elkezdeni"

Jó, ezen leírások alapján én is depressziós vagyok. Amit nem tudnak valamit normális idő alatt megcsinálni, mert nekik bizony hónapok kellenek egy papír kinyomtatásához, akkor nem csak ideges leszek, de az még inkább demotivál, hogy valaha is foglalkozzak vele.

2022. márc. 8. 13:49
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Nehéz dolgod van, ha mindent neked kell fejben tartanod, és az élete minden területén szükséges változtatásokban segítened.

Ha már ő is látja, hogy változtatnia kell, és sok mindent csak ő tehet meg, leülhetnétek naptárral tervezni, és vállalnia kéne, hogy amit az ő naptárába beírtok, azt ő megcsinálja, ahhoz tartja magát.

Talán jó lenne, ha egyszer majd együtt beszélnétek a pszichológussal.

Nehéz, de lehetséges a változtatás, és minden kis sikernek örülni kell.

2022. márc. 8. 18:23
 13/16 A kérdező kommentje:

12. válaszoló-

Köszi!

Valami ilyesmit próbáltunk, most megfogadta, hogy minden alkalommal, ha döntés helyzet előtt van, nem fogja vakon rámhagyni, hanem megáll gondolkozni, hogy mi is az, amit szeretne és megmondja a véleményét, mert egyébként midnig mindegy neki. Erre leginkább nekem kell figyelmezetetni, de utána legalább átgondolja. Ezeket nem nagyon lehet beírni a naptárba, de az orvosi időpontokat, pszichológust, ilyesmi teendőket beírja mindenhova, ami tök jó. Meg ezeket már magától intézi, ami szintén már nagy előrelépés :).

A közös pszichológusi alkalomra én is gondoltam már.

Tudom, hogy nem lenne fair most feladni... csak nagyon elfáradtam és nem tudom lesz-e eredménye az egésznek végül.

2022. márc. 8. 18:52
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Én is fos környezetből jöttem, jó sok traumával, de a párom türelmes volt, elkísért az utakon (igaz én akartam is változtatni), most pedig minden patent, majdnem teljesen elkészültem, és ezért nagyon hálás vagyok la társamnak.

Légy türelemmel! Persze ne örökké, de ha tényleg változni akar, akkor szerintem megérdemli!

2022. márc. 8. 20:05
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Elolvastam az utolsó kommented 🤣 pont ugyanilyen voltam én is. Sokkal jobb lett a helyzet, én is a depresszió miatt hanyagoltam el a teendőimet.

Lett egy életcelom, így pedig könnyebb

2022. márc. 8. 20:08
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ha ennyire látszik, h próbál tenni magáért, akkor tényleg add meg neki azt a minimum fél év 1 évet.

Nagyon ritka az a férfi aki képes pszichológushoz menni a párja kedvéért. Becsüld ezt meg.

2022. márc. 9. 03:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!