Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Együtt kéne maradnunk vagy sem?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Együtt kéne maradnunk vagy sem?

Figyelt kérdés
Két éve vagyok együtt a barátommal, de kb az első 3/4 év után lett egy mindig visszatérő téma, ami miatt vitatkozunk. Gyerekkorában rengeteg trauma érte a családja miatt és ezért most nem képes "felelősségteljes" felnőttként élni. Ez azt jelenti, pl. hogy nem képes fejben kb 2 hétnél előbbre tervezni, hiába utálja, hogy az apjánál dolgozik, aki rendszeresen megalázza és alulfizeti, még is képtelen változtatni, rendszeresen nagyon depressziós és az elmúlt fél évben fokozatosan elhagyta azokat a hobbikat is, amiket szeret. Nem törődik a saját egészségével, pedig komoly (fizikai)egészségügyi problémái is kiderült, hogy vannak. Mivel kiskorától fogva főleg mentálisan, kicsiként fizikailag is terroizálták, ezért most képtelen döntéseket hozni, kiállni magááért vagy elhinni, hogy fontos lehet bármi amit csinál vagy mond. Két éven kersztül próbáltam neki segíteni, mert egyébként hatalmas szíve van, önmagam lehetek mellette, megnevettet, jó vele a szex, közös érdeklődési köreink vannak, az lehetek vele, aki csak akarok, elég harmonikus egyébként a kapcsolatunk. Nagy nehezen rávettem, hogy menjen el pszichológushoz, mert azt szeretném, hogy akarjon jobb életet magának, viszont ezt is csak miattam csinálja. Az a bajom, hogy belefáradtam a problémákba, meg abba, hogy folyton kb úgy kell őt terelgetni, mintha az anyja lennék, ő meg direkt nem akar magára odafigyelni... Az a "baj", hogy ha csak az együtt töltött időt nézem, mondjuk egy hétvégét, az nagyon jó, de hosszú távon nem tudom, hogy mi lehet ebből. Most kezdi végre a terápiát, ami lehet tényleg segít, de az akár egy év is lehet, mire valós eredményt érhet el. (és az is csak a kezdet lenne). Szeretnék vele lenni, de nagyon össze vagyok zavarodva, mert egyszerre érnagyon jó és nagyon rossz behatás is. Igazából egyikünk sem szeretne szakítani, de úgy érzem, hogy akár hogy döntünk rá fog menni a kapcsolatunk vagy így, vagy úgy :(. mit tanácsoltok?

2022. márc. 8. 11:38
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
65%
szerintem maradjatok együtt
2022. márc. 8. 11:43
 2/16 anonim ***** válasza:
60%

Nem fog tetszeni.

Pont olyan apa lesz, mint az ő apja, és olyan élet vár rád mellette, mint az anyjára az apja mellett. Hosszú távon ez lesz.

Bele fogsz rokkanni.

A gyerekkora csak kifogás mindenre.

2022. márc. 8. 11:45
 3/16 anonim ***** válasza:
74%

Minél tovább maradsz vele annál nehezebb lesz később szakítani.

Vagy rááldozol még éveket, reménykedve hátha javul a helyzet és talán nem is fogsz szakítana, vagy ha igen sokkal nehezebb lesz...vagy még most szakítasz vele, mielőtt még közös házba gyerekbe bonyolódnál bele.

2022. márc. 8. 11:53
 4/16 A kérdező kommentje:

2. válaszoló-

Nem az nem tetszik, hogy azt mondod, szerinted nincs értelme, hanem hogy úgy tűnik azt gondolod, hogy a mentális betegségek nem léteznek... A gyerekkora nem kifogás, hanem előzmény.

Amúgy:

Az most relatíve "lényegtelen" hogy milyen lenne apaként, vagy lenne e egyáltalán családunk. Nem nagyon akarok gyerekeket senkivel. De az összeköltözést is lefújtam, mert elbizonytalanodtam, mert nem valami önálló és rosszul bánik a pénzzel, mert nem tud tervezni a dolgaival.

2022. márc. 8. 12:03
 5/16 A kérdező kommentje:

3. válaszoló-

Egyszer már majdnem szíktottunk január környékén, nagyon nehéz időszak volt és értelmetlennek láttam és csak szenvedtem az egésztől... de nagyon próbálkozik hogy jobban érezzem magam, még ha saját magán nem is tud változtatni egyik napról a másikra. Most egy jobb időszakban vagyunk emiatt, viszont folyamatosan ott motoszkál bennem, hogy egyszer ezt már kilátástalannak gondoltam. Viszont most a relatíve boldog időszak miatt sokkal nehezebb meghozni ezt a döntést. :/

2022. márc. 8. 12:07
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Rábeszélted egy terápiára, amit elkezdett miattad, hogy boldogabb lehess mellette.

Nem gondolom, pont most kellene magára hagyni.

Annyi mindenben passzoltok, lehet, hogy magabiztosabbá, motiváltabbá válik a segítséggel

2022. márc. 8. 12:25
 7/16 anonim ***** válasza:

"Ez azt jelenti, pl. hogy nem képes fejben kb 2 hétnél előbbre tervezni"

Most nem azért, de erre kb. én is teljesen képtelen vagyok, mivel nekem eléggé függ, hogy milyen kedvem van.

Vannak dolgok, amik másnak "nagy" döntések és én kb. aznap döntök róla.

2022. márc. 8. 12:43
 8/16 A kérdező kommentje:

7-es válaszoló -

Tudom, ez mindenkivel megesik, de nem arra gondolok, amikor szar a hetem és inkább punnyadna az ember.

Ez egy depressziós embernél úgy néz ki, hogy nem látja át előre, hogy következő hónapra hívta a gázszerelőt és ebben a hónapban kéne félretennie 30 ezer ft-ot, hogy ki tudja fizetni, és hupsz elkölti helyette. Vagy csak az, hogy megbeszéljük, hogy elutazunk a nyáron valahova és ehhez mind a kettőnknek meg kell csinálnia dolgokat, félre kell tennie, útlevelet szerezni, akár dolgokat megvenni, és ezeket nem képes elintézni, nem látja át, utolsó pillanatban két nappal előtte akarja elkezdeni, utána meglepődik, hogy ja most épp nem lehet kapni/ennyi idő alatt nem lesz meg az útlevél, stb.

Ez nyilván csak egy példa volt, de nem az a baj, hogy nem tudja megmondani, hogy mit akar csinálni a hétvégén, hanem hogy nehezen lehet rá támaszkodni és nekem kell észben tartanom az "ő felelősség részét" is.

2022. márc. 8. 13:27
 9/16 A kérdező kommentje:

6-os válaszoló-

Köszi! Én is folyamatosan erre gondolok, meg hogy hátha nem kell sokat várni. Bár már a mögöttünk lévő időszak sem volt egyszerű... ezért vagyok ilyen bizonytalan.. A "mi van ha" miatt

2022. márc. 8. 13:28
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
6-ossal értek egyet. legalább fél évet adj neki, ha amúgy klappol minden, ne pont most hagyd el, amikor végre komolyan elszánta magát, és hajlandó tenni magáért, kettőtökért. aztán fél év alatt látni fogod, hogy ez csak fellángolás a részéről, vagy halad(tok) valamerre, utána mérlegelj ismét!
2022. márc. 8. 13:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!