Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Kiakadnátok, vagy megértenétek?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Kiakadnátok, vagy megértenétek?

Figyelt kérdés

Én mostanában mindig szabadhétvégés vagyok, hét közben dolgozom. Párom általában kap egy hétvégi napot, a másikon dolgozik. Most neki is mindkét napja szabad, ezért még múlthéten megbeszéltük, hogy az egyik napon csinálunk valamit, vagy elmegyünk valahova. Igaz, a konkrét programot nem beszéltük meg. Neki van egy zenekara a barátaival már 5 éve, hétvégente szoktak próbálni. Általában vasárnap, bár az utóbbi időben mindkét nap, ezért is kérte úgy a beosztását, hogy legalább egy szabad hétvégi napja legyen. De amikor hétköznap ér rá, akkor is le szokott menni, csak akkor nincs ott az egész zenekar általában.

Most ugye úgy volt, hogy ma együtt leszünk, de már szerdán kitalálta, hogy inkább próbára menne ma is (holnap is megy). Én amúgy megértem, mert nyilván fontosabb neki a zenekar, mint én, ezzel nincs is semmi probléma, ők előbb voltak, mint én. Meg a srácokat is szeretem, jófejek, örülök, hogy ilyen barátai vannak. Csak kicsit rosszul esik, hogy tök régen volt már olyan, hogy ugyanakkor voltunk szabadnaposak és kettesben lettünk volna, esetleg randiztunk volna. Hiába lakunk együtt, nekem ezek kellenek és hiányoznak.

Mondtam neki is, hogy azt hittem, hogy ma együtt leszünk, de nem mondott rá semmit. Mehetek vele én is próbára, néha szoktam is, de az nem ugyanolyan, mert ott összesen 6-an, néha 7-en vagyunk, másrészt én ott unatkozom, meg a témákhoz se igen tudok hozzászólni.

Árasszatok el egy kis racionális gondolkodással, hogy ne vegyem ennyire magamra ezt légyszi.

2022. febr. 19. 10:57
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Gáz, hogy a 2 napból egyet se szán rád. Mondom ezt úgy, hogy a férjemnek is van (hobbi)zenekara, ő is jár hetente próbálni, még úgy is, hogy ők már nem álmodnak arról, hogy rocksztárok lesznek, kiöregedtek ebből (30+ korosztály), csak jólesik nekik zenélni. 3-4 órát szán erre hetente, ezt én is simán tolerálom, ennyi kell, de azon kiakadnék, ha mindkét hétvégi napot elvenni tőlünk. Nálunk már vannak gyerekek is, de akkor is kiakadtam volna, amikor nem voltak. Ha 2 napból egyet sincs igénye veled tölteni, az igenis gáz, nem kell mentegetni.
2022. febr. 19. 14:59
 12/24 A kérdező kommentje:

Nevermind, elmondtam neki, hogy írtam ki kérdést ide, és hogy mindenki azt mondta, hogy ők is kiakadnának a helyemben. Erre elkezdett gitározni, és valami olyat mondott, hogy "most nem tudok mit csinálni".

Viszont mondta, hogy ha gondolom, a holnapot lemondja, de én mondtam, hogy nem kell, mert megértem, hogy fontosabb ez neki, csak attól még rosszul esett. Mondta mégegyszer, hogy akkor lemondja a holnapot, de mondtam, hogy nem ez a lényeg, attól még rosszul esett, és már megtörtént az, hogy megbántott, szóval tökmindegy.

2022. febr. 19. 16:01
 13/24 anonim ***** válasza:
100%

"Viszont mondta, hogy ha gondolom, a holnapot lemondja, de én mondtam, hogy nem kell, mert megértem, hogy fontosabb ez neki, csak attól még rosszul esett. Mondta mégegyszer, hogy akkor lemondja a holnapot, de mondtam, hogy nem ez a lényeg, attól még rosszul esett, és már megtörtént az, hogy megbántott, szóval tökmindegy."

Neked mi bajod van? Jóvá akarja tenni, aztán azt sem hagyod neki... Most meg azèrt ne legyen vasárnap se közös programotok, mert már úgy is mindegy?

2022. febr. 19. 16:12
 14/24 A kérdező kommentje:
Mivel tudom, hogy szívesebben lenne itt, próbán. Mondom, hogy én megértem, hogy ez fontos neki. Ha alapból nem beszéltük volna meg, hogy ma együtt leszünk, akkor nem is akadtam volna ki, az esett rosszul, hogy lemondta, holott velem előbb beszélte meg. Ez meg már ígyis-úgyis megtörtént.
2022. febr. 19. 16:33
 15/24 anonim ***** válasza:
100%

Látszik a reakcióin, hogy mennyire le se szarja az érzéseidet. Ha én mondom a páromnak, hogy megbántott valamivel, ő nem meghúzza a vállát, hogy 'nem tudok mit csinálni, ez van', hanem odajön megkérdezi mi a bajom és ha jogosnak érzi a panaszom, akkor megkérdezi, hogy mivel engesztelhetne ki, vagy ha nem érzi jogosnak, akkor elmagyarázza kedvesen, türelemmel, hogy félreértés történt és neki nem volt olyan szándéka, amiről én beszélek.

Te pedig játszod a kapcsolatban az áldozat mártír szerepet.

Ugyan olyan hibás vagy a kapcsolatod alakulásáért, mint a párod. Két emberen áll vagy bukik a dolog. Úgy érzem, hogy neked még fel kell nőnöd és meg kell tanulnod szeretni és tisztelni magad, hogy soha többé ne engedd meg, hogy ennyibe vegyenek, és így bánjanak veled. Addig pedig ha ez neked jó, akkor sok boldogságot. Kívánom, hogy mihamarabb felnyíljon a szemed.

2022. febr. 19. 16:48
 16/24 anonim ***** válasza:
100%

"Ez meg már ígyis-úgyis megtörtént"

Igen, a mai nap már úgy alakult, ahogy, de a holnapért még tehetnétek, de egyikőtök se töri magát. Te csak "sírsz" ő meg szarik bele.

2022. febr. 19. 16:49
 17/24 A kérdező kommentje:

Nem szándékozom "áldozat mártír" szerepet játszani, de "sajnálatból" nem kell velem lennie, ha közben meg szenvedne, mert legszívesebben máshol lenne. Én nem akarom "elvenni" tőle a zenekart meg a próbát. Ha ott akar lenni, akkor legyen ott. Főleg, hogy holnapra terveznek valamilyen hangfelvételeket. Azon ott kéne lennie, főleg, hogy a vasárnap az eredetileg is megbeszélt próbás nap.

Ő pedig tényleg nem olyan, mint amilyennek ez a kérdés alapján tűnik. Most kivételesen viselkedett így, de egyébként tényleg egy nagyon jószívű, kedves, figyelmes, megértő, türelmes, törődő fiú, aki minden nap kimutatja, hogy szeret. Az "exem"... Na ő volt az a személy, akit ti elképzeltek. Na olyat soha többet. A mostani szerelmem az ő szöges ellentéte.

2022. febr. 19. 17:24
 18/24 anonim ***** válasza:
100%
akkor jó, minek írtad ki a kérdést? úgyis csak mentegeted
2022. febr. 19. 17:51
 19/24 anonim ***** válasza:
100%
Egyèbkènt nem szidta itt senki a barátodat. Csak megjegyeztük, hogy tojik rád. Ami igaz is. Elhiszem, hogy amúgy kedves még törődő, de nem különösebben nem szerelmes. Különben neki is igènye lenne rá, hogy veled legyen, ès nem lenne számára fontosabb a próba. Attól, hogy volt ennek sokkal rosszabb kapcsolatod, attól ez mèg nem lesz kimondottan jó.
2022. febr. 19. 18:07
 20/24 A kérdező kommentje:

A kérdésem utolsó mondatában leírtam, hogy miért írtam ki.

És igen, nyilván mentegetem, amikor olyan dolgokat írtok, amik nem igazak. Mert ez a kérdés alapján tényleg így jön le, de ez csak egy ilyen eset, máskor meg tökre nem ilyen.

Mindig is nagyon fontos volt számára a zenekar, de ezt akkor is tudtam, mielőtt összejöttünk.

2022. febr. 19. 20:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!