Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A férjem telefon-és játékfüggő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem telefon-és játékfüggő. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

10 éve vagyunk együtt a férjemmel. Fiatalon jöttünk össze, a kapcsolatunk első éveiben sokat játszott - LOL vagy micsoda -, ami számtalan veszekedést okozott köztünk, de idővel csökkent a játékra szánt idő, mert összeköltöztünk, plusz munkát vállaltunk, építkeztünk.

Néha vissza-visszaesett, de az elmúlt években alapvetően keveset játszott számítógépes játékokon, annyit meg "elnéztem" neki, tök jól elvoltunk, tavaly beköltöztünk a családi házunkba és megszületett a kisbabánk is.

Az ősz óta viszont megint tarthatatlan a helyzet :/ Már nem jár pluszban melózni, így felszabadult sok ideje, nem olyan fáradt, viszont mivel nem is köti le kinti kerti munka, így hazajön a munkából és onnantól kezdve szinte ki sem esik a kezéből a telefon vagy az Xbox kontroller.

Itt van a gyereke, és nem ő az első, hanem a játék. :/ Ha összeveszek vele, hisztizve kikapcsolja a játékot, és 5 perc múlva veszi elő a telefont. Már sosem töltünk együtt egy estét sem, ő mindig kint nyomja a játékot a nappaliban, míg én altatom a babánkat, aztán egyedül alszok el a szobámban.

Kértem szépen, kértem csúnyán, tök fölösleges, kiakad, hogy házisárkány vagyok, már inkább hozzá se szólok.

Nem tudom, mit tegyek, teljesen kivagyok lelkileg ezen a függőségén, úgy érzem, már nem tudok hatni rá.

2022. febr. 12. 20:56
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
A játékfüggő olyan, mint az alkoholista, csak a függés tárgya a játék. Ált. akkor alakul ki bennük az akarat a változásra, ha valami komoly baj éri a függőségéből adódóan. Ha már felvetetted a válás lehetőségét, akkor adj neki ultimátumot és tartsd is magad ahhoz. Szavakkal nem mész semmire, az üres locsogásnak hangzik.
2022. febr. 13. 08:28
 22/23 anonim ***** válasza:
Ha ő nem akar változtatni ezen, akkor nem is fog változni. Ezt neki is akarni kell, te nem fogod megváltoztatni.
2022. febr. 13. 11:42
 23/23 anonim ***** válasza:

Kérdező! Ha idáig tudott mértéket tartani és most hirtelen nem, annak egészen biztosan oka van.

Nekem három függőségem is van (cigaretta, játék és szerencsejáték), az évek során mindhármat megtanultam kordában tartani. De van amikor valamilyen gondom van, ez leginkább depresszió, szorongás. Ilyenkor elhatalmasodik rajtam valamelyik. Mivel a cigarettát a legkönnyebb megvonni magamtól, ezért inkább a másik kettő, észrevétlenül kezd eluralkodni rajtam.

Azt kéne kiderítened a párodnál mi okozza hogy elhatalmasodott a függőség? Nem a tünetet hanem az okokat kéne kezelni. Menjen el pszichológushoz a párod, de szerintem te magad is rájöhetsz az okokra ha odafigyelsz! Az okokat kell megszüntetni. Én pl. úgy hoztam magam rendbe hogy felmondtam a munkahelyemen, miután kiderült hogy a munka a stressz és a szorongás forrása. Próbálj meg mélyebbre ásni, és egy ha még van erőd, a párodat kicsit támogatni ebben - végülis a házasság erről is szól, jóban és rosszban is....

2022. febr. 13. 22:45
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!