Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » A férjem telefon-és játékfüggő...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férjem telefon-és játékfüggő. Mit tehetnék?

Figyelt kérdés

10 éve vagyunk együtt a férjemmel. Fiatalon jöttünk össze, a kapcsolatunk első éveiben sokat játszott - LOL vagy micsoda -, ami számtalan veszekedést okozott köztünk, de idővel csökkent a játékra szánt idő, mert összeköltöztünk, plusz munkát vállaltunk, építkeztünk.

Néha vissza-visszaesett, de az elmúlt években alapvetően keveset játszott számítógépes játékokon, annyit meg "elnéztem" neki, tök jól elvoltunk, tavaly beköltöztünk a családi házunkba és megszületett a kisbabánk is.

Az ősz óta viszont megint tarthatatlan a helyzet :/ Már nem jár pluszban melózni, így felszabadult sok ideje, nem olyan fáradt, viszont mivel nem is köti le kinti kerti munka, így hazajön a munkából és onnantól kezdve szinte ki sem esik a kezéből a telefon vagy az Xbox kontroller.

Itt van a gyereke, és nem ő az első, hanem a játék. :/ Ha összeveszek vele, hisztizve kikapcsolja a játékot, és 5 perc múlva veszi elő a telefont. Már sosem töltünk együtt egy estét sem, ő mindig kint nyomja a játékot a nappaliban, míg én altatom a babánkat, aztán egyedül alszok el a szobámban.

Kértem szépen, kértem csúnyán, tök fölösleges, kiakad, hogy házisárkány vagyok, már inkább hozzá se szólok.

Nem tudom, mit tegyek, teljesen kivagyok lelkileg ezen a függőségén, úgy érzem, már nem tudok hatni rá.

2022. febr. 12. 20:56
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
76%
#9 hát szerintem nem a játék miatt hidegült el tőled. Attól mert játszik, de ha szeretne veled is lenni, akkor lenne. Az én férjem is játszik sokat, de egyáltalán nem élünk úgy mint az idegenek.
2022. febr. 12. 21:30
 12/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez egy ugyanolyan függőséggé válhat, mint az alkoholizmus. Így vonja ki magát a való életből, így nem része az életeteknek, így marad távol.

Szerintem olvass cikkeket. Itt egy, ami szerintem nagyon jó, a "kedvenc" mondataimat kiemelem:

"A vegytiszta társfüggés

Ha ilyen lecsupaszítottan vizsgáljuk a társfüggést, hirtelen ráébredhetünk arra, hogy ez sokkal gyakoribb, mint sem gondolnánk. A kirívó példákat könnyű felismerni és könnyű tőlük elhatárolódni.

De vegyünk néhány mindennapi esetet.

-A férj már évek óta arra hivatkozva nem dolgozik, hogy nem talál eszéhez, tehetségéhez, képzettségéhez méltó munkát, felesége pedig túlmunkákat is vállalva gürizik, hogy eltartsa a családot.

-A nő tíz-tizenöt éve egy házasember szeretője, már lassan "kifutott" az időből, de még mindig arra vár, hogy férfi majd egyszer elválik, és akkor lesz neki is gyereke és családja.

-Feleség tíz-tizenöt éve asztrológustól kineziológuson át pszichoterapeutáig jár, hogy végre megértse, férje miért nem szereti őt. Egy nap aztán kiderül, hogy a férj vagy autista, vagy évek óta szeretője van.

-A feleség boldogtalan háztartásbeli, neveli a gyerekeket, ellátja a háztartást, miközben férje fontos emberként éjt-nappallá téve dolgozik, este későn jön haza, már régen külön alszanak, kapcsolatuk már régen formális.

Mi hát a társfüggés lényege?

A társfüggés magyarázata sosem a "másikban" rejlik. A világon mindig vannak szenvedélybetegek, önjelölt, munkaundorban szenvedő zsenik, vannak agresszív pszichopaták, munkamániások, szeretni nem tudók, stb. A kérdés mindig az, kik és miért választják éppen őket, miért kapaszkodnak beléjük, miért hiszik azt évtizedeken át, hogy a másik megjavulásával oldódik meg életük."

(Szendi Gábor)

[link]

2022. febr. 12. 21:35
 13/23 anonim ***** válasza:
75%

10.

Ja, ha kidobod, akkor tuti nem lesz mérges. Mint valami elcseszett szülő, amikor azt hiszi, ha mindent kidob amit a gyereke kedvel, akkor az majd eminens figura lesz. Általában csak gyűlöletet szül az ilyen tett.

2022. febr. 12. 21:55
 14/23 anonim ***** válasza:
53%
A kezdetektől fogva erőltetted, hogy mondjon le arról amit szeret, megmondtad neki hogy kéne viselkednie és élnie, ráerőltettél egy gyereket és a családi életet amit szívből valószínűleg sosem akart, most meg csodálkozol.
2022. febr. 12. 21:55
 15/23 anonim ***** válasza:
#13 figyelj már, én nem dobnám ki az xboxot, mivel engem nem zavar hogy játszik, mert ezt szereti csinálni. Már harmadjára írom le. De mivel a kérdező azt szeretné, hogy ne játszon, azért írtam ezt (nyilván nem komolyan) mert aki ennyire sokat játszik nemigen fogja abba hagyni.
2022. febr. 12. 22:05
 16/23 anonim ***** válasza:
Remélem most már érted. 🙄
2022. febr. 12. 22:07
 17/23 anonim ***** válasza:
36%

15.

Nem ártana utalni rá, hogy mikor poénkodsz, idézőjellel, emotikonnal, vagy szöveggel. Ez nem a modorosblog ahol evidens, hogy szatíra van végig.

2022. febr. 12. 22:10
 18/23 anonim ***** válasza:
Igazad van, nem utaltam rá valóban.
2022. febr. 12. 22:21
 19/23 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, hál istennek van gyerek, már megijedtem.
2022. febr. 12. 23:23
 20/23 anonim ***** válasza:
26%

Ki milyen virágot szakít, olyat szagol.

Mennyi idő után vállaltatok gyereket?

Én úgy kivágnálak , mint macskát sz.rni. Te akartál gyereket gondolom. Megkaptad. Akkor foglalkozzál vele.

2022. febr. 12. 23:57
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!