Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A férjem telefon-és játékfüggő. Mit tehetnék?
10 éve vagyunk együtt a férjemmel. Fiatalon jöttünk össze, a kapcsolatunk első éveiben sokat játszott - LOL vagy micsoda -, ami számtalan veszekedést okozott köztünk, de idővel csökkent a játékra szánt idő, mert összeköltöztünk, plusz munkát vállaltunk, építkeztünk.
Néha vissza-visszaesett, de az elmúlt években alapvetően keveset játszott számítógépes játékokon, annyit meg "elnéztem" neki, tök jól elvoltunk, tavaly beköltöztünk a családi házunkba és megszületett a kisbabánk is.
Az ősz óta viszont megint tarthatatlan a helyzet :/ Már nem jár pluszban melózni, így felszabadult sok ideje, nem olyan fáradt, viszont mivel nem is köti le kinti kerti munka, így hazajön a munkából és onnantól kezdve szinte ki sem esik a kezéből a telefon vagy az Xbox kontroller.
Itt van a gyereke, és nem ő az első, hanem a játék. :/ Ha összeveszek vele, hisztizve kikapcsolja a játékot, és 5 perc múlva veszi elő a telefont. Már sosem töltünk együtt egy estét sem, ő mindig kint nyomja a játékot a nappaliban, míg én altatom a babánkat, aztán egyedül alszok el a szobámban.
Kértem szépen, kértem csúnyán, tök fölösleges, kiakad, hogy házisárkány vagyok, már inkább hozzá se szólok.
Nem tudom, mit tegyek, teljesen kivagyok lelkileg ezen a függőségén, úgy érzem, már nem tudok hatni rá.
Ez egy ugyanolyan függőséggé válhat, mint az alkoholizmus. Így vonja ki magát a való életből, így nem része az életeteknek, így marad távol.
Szerintem olvass cikkeket. Itt egy, ami szerintem nagyon jó, a "kedvenc" mondataimat kiemelem:
"A vegytiszta társfüggés
Ha ilyen lecsupaszítottan vizsgáljuk a társfüggést, hirtelen ráébredhetünk arra, hogy ez sokkal gyakoribb, mint sem gondolnánk. A kirívó példákat könnyű felismerni és könnyű tőlük elhatárolódni.
De vegyünk néhány mindennapi esetet.
-A férj már évek óta arra hivatkozva nem dolgozik, hogy nem talál eszéhez, tehetségéhez, képzettségéhez méltó munkát, felesége pedig túlmunkákat is vállalva gürizik, hogy eltartsa a családot.
-A nő tíz-tizenöt éve egy házasember szeretője, már lassan "kifutott" az időből, de még mindig arra vár, hogy férfi majd egyszer elválik, és akkor lesz neki is gyereke és családja.
-Feleség tíz-tizenöt éve asztrológustól kineziológuson át pszichoterapeutáig jár, hogy végre megértse, férje miért nem szereti őt. Egy nap aztán kiderül, hogy a férj vagy autista, vagy évek óta szeretője van.
-A feleség boldogtalan háztartásbeli, neveli a gyerekeket, ellátja a háztartást, miközben férje fontos emberként éjt-nappallá téve dolgozik, este későn jön haza, már régen külön alszanak, kapcsolatuk már régen formális.
Mi hát a társfüggés lényege?
A társfüggés magyarázata sosem a "másikban" rejlik. A világon mindig vannak szenvedélybetegek, önjelölt, munkaundorban szenvedő zsenik, vannak agresszív pszichopaták, munkamániások, szeretni nem tudók, stb. A kérdés mindig az, kik és miért választják éppen őket, miért kapaszkodnak beléjük, miért hiszik azt évtizedeken át, hogy a másik megjavulásával oldódik meg életük."
(Szendi Gábor)
10.
Ja, ha kidobod, akkor tuti nem lesz mérges. Mint valami elcseszett szülő, amikor azt hiszi, ha mindent kidob amit a gyereke kedvel, akkor az majd eminens figura lesz. Általában csak gyűlöletet szül az ilyen tett.
15.
Nem ártana utalni rá, hogy mikor poénkodsz, idézőjellel, emotikonnal, vagy szöveggel. Ez nem a modorosblog ahol evidens, hogy szatíra van végig.
Ki milyen virágot szakít, olyat szagol.
Mennyi idő után vállaltatok gyereket?
Én úgy kivágnálak , mint macskát sz.rni. Te akartál gyereket gondolom. Megkaptad. Akkor foglalkozzál vele.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!