Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Problémák esküvő előtt,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Problémák esküvő előtt, együttélés?

Figyelt kérdés
5 éve vagyok együtt a vőlegényemmel, nem élünk együtt, én egy másik városban élek albérletben lány lakótársakkal,ő a szüleivel és a családjával. Eddig csak "jártunk" ha jól fogalmazok. Hol itt voltunk hol ott, így teltek a heteink. Tavaly megkérte a kezem, nagyon régóta vártam rá és nagyon boldogok voltunk. De aztán én egyre többet bizonytalankodtam, zavart, hogy alig vagyunk együtt,ha igen, akkor pedig a szüleinél. Ő azon a településen szeretne élni ahol laknak jelenleg, lenne örökölt felújítandó ház, de én nem szeretnék ott élni, hanem inkább városban. Közeleg az esküvő, egyre nagyobb rajtam a nyomás, hogy én nem is tudom kivel voltam 5 évig. Nem tudok vele beszélni, bár 5 éve tudjuk, hogy nem mindenben értünk egyet de mindig igyekeztünk kompromisszumot keresni, főleg inkább ő engedett. Elegem van , hogy 5 év után nem élünk együtt, sosincs velem, többen vagyunk ebben a kapcsolatban mint kellene. Az együttélést ő úgy képzelte, hogy a szüleinél kezdjük, ahol 8-an lennénk, majd vennénk valamit. De én erről a szülőkkel együttélésről hallani sem akarok, úgy érzem jártam eleget oda minden hétvégén. Albérletbe szeretnék menni vele kezdésként, hogy megtanuljunk együtt élni, de csak fújja, hogy neki az albérlet a legalja, meg sosem megyünk onnan tovább, pénzkidobás.... ami igaz is, de valahol kezdeni kell. Illetve, hogy mindent csak én erőszakolok rá, mindig az van amit én akarok, az ő tervei sose voltak figyelembe véve. Nagyon megromlott a viszonyunk, ő észre sem vette... szerinte minden rendben van. Az , hogy szétmenjünk nála szóba se jöhet, ő csak engem akar bármi áron is, én megmondom őszintén nem, elegem van hogy ennyire másként gondolkozunk, nekem így nem kell összeköltözés ha "csak rá van erőszakolva." Egyébként nem keresünk rosszul, de nem is kiemelkedően, beleférne egy olcsóbb albérlet. De szerinte így mindenre nekünk kellene költeni. Illetve még megemlítette hogy kereshetnék olyan munkát is ahol jóval többet keresek, meg őneki is kellene mert ez így kevés lesz. Közel harmincasok vagyunk, de borzasztó ez az egész, egy házasság tényleg ennyi kompromisszumból áll?? Én nem is tudom, kivel vagyok együtt, ki mellett vagyok ennyire magányos és megértetlen. Mindemellett mérhetetlenül boldogtalan. :( Köszi a válaszokat! Sajnos nem egyszerű kilépni egy jegyességből, és mi olyan jó kis páros voltunk mindig, el sem hiszem, hogy jutottunk ide.
2022. jan. 26. 10:03
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem azért is jobb az albérlet, mert ott csak ketten vagytok, látni fogjátok, hogy mire mentek ketten együtt, mennyire tartotok ki egymás mellett a napi nehézségek ellenére. Az nem az igazi, ahol a szülők mindig ott vannak, beleszólnak mindenbe. Több dolgot lehet hogy "alátok raknak", de mi van ha ők nem segítenek?! A szülők nélküli boldogulást kell megtanulnotok. Ha már éltetek ketten együtt, csak utána lenne reális a házasság.
2022. jan. 26. 10:35
 12/16 anonim ***** válasza:
72%

Ez a lánykérés nekem úgy tűnik, hogy nem volt igazán jól átgondolt. Megkérte a kezedet, mert 5 év után már illendő volt és félt, hogy máskülönben tovább állsz.

Már szervezitek az esküvőt?

Mindenesetre nézzük reálisan. Ő végig a szüleinél élt, ahhoz van szokva. Te több emberrel közös albérletben. Egyikőtök sem igazán önálló. Innen az első logikus lépés az lenne, hogy vagy te, vagy ő kialakít magának egy saját lakrészt/lakást. Ez lehet a felújítandó ház, amit mondtál, vagy vehetsz te hitelre lakást a városban. Költözzetek oda együtt és nézzétek meg hogyan működik az együtt élés. Egy-két év után lehet aztán házasodni.

Igaza van, hogy az albérlet pénzkidobás. Rövidtávon jó ötlet lehet, de az az igazság, hogy nincs nagy különbség az albérlet díja és vásárolt lakás havi törlesztője között. Aztán, ha mégsem akarod megtartani, hitellel együtt eladhatod a lakást.

Mindenesetre, házasodni még túl korai.

2022. jan. 26. 10:39
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon úgy érzem hogy te menekülnél, ugy érzed megfulladsz, és rettegsz a jövőtől. Szerintem ő szeret, de talán jobb lenne ha nem rabolnád tovább az idejét, ez veszett ügynek tűnik.

A helyedben én rávenném hogy kezdje el felujitani azt a házat, legalább a legszükségesebbeket ha most lakhatatlan (több értelme van mint az albérletnek), aztán amint lakható lesz odaköltöznénk. Ha ugyse működik, akkor meg ott lesz neki egy élhető ház.

De inkább gondolkozz el rajta hogy biztosan akarod e ezt az egészet, mert nekem úgy tűnik hogy nem. Akkor pedig engedd el, így semmi értelme belevágni.

2022. jan. 26. 10:45
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Én mindenképpen lefújnám az esküvőt a helyedben. Tudom, kínos, nagyon kínos. Pláne hogy már tudnak róla a rokonok-barátok, mit fognak szólni. De hidd el, sokkal cikibb egy év után elválni. És sokkal-sokkal rosszabb, ha már gyerek is van.

Téged most még gyakorlatilag semmi nem köt ehhez az emberhez, csak az évek meg a rutin. Az már most látszik, hogy nem illetek össze. Nem is ismeritek egymást, a huszonegyedik században hatalmas hülyeség együttélés nélkül házasodni, legalább 1-2 évet le kéne húznotok együtt házasság előtt. De itt igazából már ennek sem nagyon van értelme. Mást akartok az élettől. Az teljesen normális, hogy nem akarsz a szüleinél élni, más sem akarna. De még ha enged is a kedvedért, folyton ott lesz benne ez a tüske, és tudat alatt haragudni fog rád az albi miatt.

Tudom, hogy nagyon nehéz az esküvő előtt lefújni az egészet, mert ez egy boldog időszak tud lenni, a tervezgetés, a ruha, mindenki örül. De ez az a kapcsolat, aminek tuti válás lenne a vége. Egy jó megoldás van, ha szakítotok.

2022. jan. 26. 12:01
 15/16 anonim ***** válasza:
86%
"Lakva ismerszik meg az ember"-nem hülyeség ez a mondás. A problémáitoktól eltekintve is igaz.Páromat 8 éve ismerem,abból 3 éve már együtt élünk,és most kezdem merni fixen kijelenti,hogy van jövőnk. Még el sem jegyeztem.
2022. jan. 26. 12:53
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Én az előttem lévőkkel ellentétben nem látom ennyire sötéten a helyzetet. (Leginkább nem látom a helyzetet).

Az mindenképpen furcsa, hogy nem költöztetek össze 5 év után, de ha mondjuk a "harmincas éveitekhez közel jártok - 27 évesen", akkor a srác 20 évesen egyetemre ment, 6 év alatt elvégzett egy BSC + MSC kombót és 1 éve dolgozik, sokkal jobban megérthető, hogy mi történik, mintha azt képzelném magam elé, hogy a srác 5 éve dolgozik.

Az mindenesetre látszik, hogy nem nőtt fel, mondhatnám, hogy anyuci pici fia. Szeretne hazaköltözni a szülőkhöz és egyenlőre nincs igénye rá, hogy privát szférája legyen. Ebben erősen közrejátszhat az is, hogy eddig sem volt privát szférátok.

Az is látszik, hogy - valószínűleg, mivel fiatalon jöttetek össze - sosem voltak egyeztetve a jövőbeli terveitek. Én mindenképpen ennek átbeszélésével kezdeném. Ki, hogyan képzeli el a jövőtöket. Ki kéne alakítani egy olyan egységes álláspontot, amiért mindketten tudtok dolgozni és tenni, hogy megvalósuljon.

Ahogy írták korábban, én is kipróbálnám az összeköltözést, mielőtt összeházasodok. Alapvetően ti sem tudtok egymásról semmit - pl. neked eddig nem tűnt fel, hogy a barátod nem akar Budapesten maradni, míg ő nem tudta, hogy te nem akarsz elmenni. De én pont a párod papucs mivolta miatt nem aggódnám túl ezt a helyzetet. Ha vizsgázik, akkor megvárnám a vizsgák végét, aztán beszélnék vele, valamikor olyankor, amikor nem éhes.

Ha nem összeegyeztethetőek a terveitek, akkor el kell engedni egymást, amúgy meg kitalálni és gyakran átbeszélni, hogy hogyan tovább.

Ettől függetlenül. Nem vagyok benne biztos, hogy a pasid nem csak az ingatlanáremelkedés miatt pánikolt be, mint most elég sokan (mi is most vettünk a férjemmel nem rég, tesómék is, unokatesóm is, több barátunk, mindenki ki akarja menteni a pénzét). Érdemes lehet megnézni, hogy tudtok-e valami kis garzont venni a fővárosban egy jól kiadható részen - lehetőség szerint csok és babaváró nélkül. Kissé szívás szakítani utána, de mondjuk befektetési szempontból talán tényleg jobb, mint az albérlet. Ha ezt nem akarjátok bevállalni, akkor megnézném a részvénypiacot.

2022. jan. 26. 23:25
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!