Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Párkapcsolati problémák » Problémák esküvő előtt,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Problémák esküvő előtt, együttélés?

Figyelt kérdés
5 éve vagyok együtt a vőlegényemmel, nem élünk együtt, én egy másik városban élek albérletben lány lakótársakkal,ő a szüleivel és a családjával. Eddig csak "jártunk" ha jól fogalmazok. Hol itt voltunk hol ott, így teltek a heteink. Tavaly megkérte a kezem, nagyon régóta vártam rá és nagyon boldogok voltunk. De aztán én egyre többet bizonytalankodtam, zavart, hogy alig vagyunk együtt,ha igen, akkor pedig a szüleinél. Ő azon a településen szeretne élni ahol laknak jelenleg, lenne örökölt felújítandó ház, de én nem szeretnék ott élni, hanem inkább városban. Közeleg az esküvő, egyre nagyobb rajtam a nyomás, hogy én nem is tudom kivel voltam 5 évig. Nem tudok vele beszélni, bár 5 éve tudjuk, hogy nem mindenben értünk egyet de mindig igyekeztünk kompromisszumot keresni, főleg inkább ő engedett. Elegem van , hogy 5 év után nem élünk együtt, sosincs velem, többen vagyunk ebben a kapcsolatban mint kellene. Az együttélést ő úgy képzelte, hogy a szüleinél kezdjük, ahol 8-an lennénk, majd vennénk valamit. De én erről a szülőkkel együttélésről hallani sem akarok, úgy érzem jártam eleget oda minden hétvégén. Albérletbe szeretnék menni vele kezdésként, hogy megtanuljunk együtt élni, de csak fújja, hogy neki az albérlet a legalja, meg sosem megyünk onnan tovább, pénzkidobás.... ami igaz is, de valahol kezdeni kell. Illetve, hogy mindent csak én erőszakolok rá, mindig az van amit én akarok, az ő tervei sose voltak figyelembe véve. Nagyon megromlott a viszonyunk, ő észre sem vette... szerinte minden rendben van. Az , hogy szétmenjünk nála szóba se jöhet, ő csak engem akar bármi áron is, én megmondom őszintén nem, elegem van hogy ennyire másként gondolkozunk, nekem így nem kell összeköltözés ha "csak rá van erőszakolva." Egyébként nem keresünk rosszul, de nem is kiemelkedően, beleférne egy olcsóbb albérlet. De szerinte így mindenre nekünk kellene költeni. Illetve még megemlítette hogy kereshetnék olyan munkát is ahol jóval többet keresek, meg őneki is kellene mert ez így kevés lesz. Közel harmincasok vagyunk, de borzasztó ez az egész, egy házasság tényleg ennyi kompromisszumból áll?? Én nem is tudom, kivel vagyok együtt, ki mellett vagyok ennyire magányos és megértetlen. Mindemellett mérhetetlenül boldogtalan. :( Köszi a válaszokat! Sajnos nem egyszerű kilépni egy jegyességből, és mi olyan jó kis páros voltunk mindig, el sem hiszem, hogy jutottunk ide.
2022. jan. 26. 10:03
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
95%
Együtt se éltetek eddig és úgy akartok összeházasodni? Ne tegyétek. Ez a kapcsolat már most lejtmenetben van, nincs értelme házasodni.
2022. jan. 26. 10:11
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Te szegény lány... nem hiszem, hogy a házasság csak lemondással és kompromisszummal jár, bár én is csak májusban fogok férjhez menni. Viszont megbeszéltük, hol élünk együtt - mi albérletben 2,5 éve úgy, hogy a saját lakásomat innen 50 km-re kiadtam - és idén akarunk itt helyben házat venni. Mindkettőnknek jó így, igazából a lakhelyemet nekem kellett feladnom, mert valakinek muszáj volt, de nem bántam. Munkahelyet amúgy is akartam váltani és akkor már direkt itt kerestem és találtam is.

Nyivlán nem akar elveszíteni, viszont viseld el a családját, élj velük, élj a városukban mert ő ott akar, keress olyan munkát ami neki megfelel.

ÉN azért nem feltétlen adnék fel mindent mert ő csettint.

2022. jan. 26. 10:13
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem éltek együtt csak összejárogattok. Egyszerűbb nem is lehetne a helyzet. Peti, te meg én teljesen másképp képzeljük el a jövőnket így a kapcsolatunknak nincs értelme, sok szerencsét neked a továbbiakban, szia.

Hidd el amint lezárod ezt a kapcsolatot, nagyon fel fogsz szabadulni és pár hónap múlva már a fejed fogod a falba verni, hogy egyáltalán eddig minek húztad.

2022. jan. 26. 10:20
 4/16 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kapcsolat egy kuka, ne haragudj.

1. 5 évig voltatok úgy együtt, hogy össze sem költöztetek. Ráadásul úgy igazán együtt sem voltatok: úgy, hogy állandóan ott van valaki a nyakatokon, szülők vagy lakótársak, valójában fogalmad sem lehet arról, milyen, amikor a pasid egyedül él, vagy párban valakivel.

2. Nem ismeritek egymást. Nagyon könnyű engedni, ha nem éltek együtt, baromi könnyű a jó arcotokat mutatni, ha hetente csak párszor találkoztatok.

3. Nagyon nem egyeznek a terveitek, ami az együttélést illeti. Valahol megértem az ő álláspontját is, de a tiedet jobban: én aztán tuti nem élnék együtt 6 másik emberrel. Neki nyilván könnyebb, mert az ő közeli családja, de neked ők kvázi idegenek.

4. Képtelenek vagytok valódi kommunikációra.

5. Nem szereted, nem akarod őt, idegesít, magányos vagy egy párkapcsolatban. Meg boldogtalan vagy.

Én nem erőltetném. A szép emlékek egy dolog, de abból nem lehet stabil párkapcsolatot építeni...

2022. jan. 26. 10:21
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Boldogtalan vagy, szinte semmiben nem értetek egyet, mégis bele mernél így ugrani valamibe, ami már eleve így indul?

Mi a párommal alig vártuk, hogy együtt élhessünk és bár én adtam fel a korábbi munkahelyemet/városomat, hogy ezt megtehessük, de egy pillanatig sem bántam meg, mert az volt a lényeg, hogy együtt lehessünk. Munkát is eleve úgy kerestem, hogy az ő városában, hogy amikor ideköltözöm, már legyen állásom is.

Van egy nagyon jó mondás, ami szerintem tökéletesen passzol hozzátok:

"Amit erőltetni kell, azt nem kell erőltetni!"

2022. jan. 26. 10:22
 6/16 A kérdező kommentje:
Én mindig azt érzem, hogy ő ad fel értem mindent..., mert én mindig a nehezebb életet választom, hogy ott lakjunk ahol én lakom most, bár amúgy mindketten itt dolgozunk a fővárosban, itt az életünk, a barátaink. Ez az albérlet ötlet is neki rossz, mert megint ráerőltettem. De azt mondja megteszi, mert tudom nagyon jól, hogy mindig az van amit én akarok. Holott én egyáltalán nem látom ennyire reménytelennek a dolgot, nő létemre diploma nélkül, jó pozíciót küzdöttem ki. Persze mindig van több fizetés... Ő sem minimálbért keres.Persze az együttélés áldozatokkal jár, de én már sok éve élek külön szülőktől, ismerem a helyzetet. Teljesen tanácstalan vagyok vele kapcsolatban.
2022. jan. 26. 10:23
 7/16 anonim ***** válasza:
100%
Pedig először albérletben ki kéne próbálni az együttélést, egyáltalán működik-e. Csak utána gondolkozni esküvőben.
2022. jan. 26. 10:24
 8/16 anonim ***** válasza:
100%

Nem muszáj összeköltözni, de ez csak abban az esetben működik, ha mindketten megelégedtek ennyivel, hiszen az átlagos kapcsolatok azért nem szoktak ott megállni, hogy "összejárogatunk".

Párom kollégája 17 éve van együtt a párjával és nem élnek együtt, néha valamelyiküknél együtt alszanak, de ennyi. Kinek mi az igénye...

2022. jan. 26. 10:27
 9/16 anonim ***** válasza:
95%
5 év nem kevés, természetes, hogy nehéz elengedni. De ha neked mesélné egy barátnőd, hogy készül hozzámenni egy pasihoz, akivel egy percet nem élt még együtt, aki a szülei nyakára akarja költöztetni, nem is vágyik külön életre, akivel folyamatosan vita van, aki mellett szenved és boldogtalan, te mit tanácsolnál neki?
2022. jan. 26. 10:29
 10/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tanácsokat!
2022. jan. 26. 10:35
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!